EVENIMENT
Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale a fost respinsă de BEC. Peste 90.000 de semnături, anulate

Candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale din noiembrie a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Potrivit BEC, peste 90 de mii de semnături necesare înregistrării candidaturii au fost anulate.
Biroul Electoral Central și-a motivat decizia respingerii candidaturii lui Viorel Cataramă printr-un comunicat.
Vezi și LISTA celor 25 de candidați înscriși la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cine sunt cei au depus listele cu semnături la BEC
„În şedinţa din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, a transmis BEC.
BEC a explicat că 94 de mii de semnături strânse de Viorel Cataramă pentru înregistrarea candidaturii sale ”prezentau elemente de similitudini evidente” și au fost astfel anulate.
Viorel Cataramă nu a reușit astfel să întrunească cele 200 de mii de semnături necesare validării candidaturii.
Conform legii, termenul de înregistrare a candidaturii la alegerile prezidențiale este 22 septembrie, ora 24.00. Deciziile BEC pot fi contestate, iar soluționările sunt anunțate până pe 26 septembrie. O zi mai târziu, pe 27 septembrie, candidaturile devin definitive.
Campania electorală începe pe 12 octombrie, iar primul tur de scrutin are loc pe 10 noiembrie. Cel de-al doilea tur e pe 24 noiembrie, când se decide președintele, dintre cei doi candidați rămași în cursă.
Viorel Cataramă era candidatul Partidului Dreapta Liberală. Omul de afaceri a fost în trecut membru al Partidului Național Liberal. Săptămâna trecută, Viorel Cataramă a surprins când a anunțat că oferă 100 de mii de Euro celor care dau informații care vor duce la eliberarea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.
Sursa: News.ro

Clujenii au un nou loc unde pot preda gratuit deșeuri voluminoase și din construcții. Primăria Cluj-Napoca a deschis un punct de colectare, pe Tăietura Turcului.
Primăria Cluj-Napoca a deschis un nou punct de colectare a deșeurilor prin aport voluntar pe platoul situat pe strada Tăietura Turcului.
„Ai canapele uzate și nu știi unde să le duci? Ai zugrăvit bucătăria și nu știi ce să faci cu molozul? Primăria Municipiului Cluj-Napoca a deschis un nou punct de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
PREMIERĂ. O școală privată, pe primul loc în Cluj la Evaluarea Națională 2025. 75% au obținut medii peste 9

O școală privată din Cluj-Napoca se plasează școala pe locul 1 în topul școlilor clujene în ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională.
Liceul Teoretic ELF se clasează anul acesta pe prima poziție în topul școlilor clujene, cu o medie generală de 9,19 la Evaluarea Națională și aproape 75% dintre elevi având medii peste 9. De asemenea, unul dintre cei trei absolvenți din județ care au obținut media 10 este elev al școlii private.
75% dintre note sunt…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Consiliul Județean modernizează aproape 30 km de drum între Gherla și Cămărașu. Acces mai bun la lacurile din zonă

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe două sectoare ale drumului județean DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Geaca – Cămărașu – DN 16, în lungime însumată de 29,197 kilometri.
Sunt vizate, astfel, sectoarele de drum cuprinse între pozițiile kilometrice 2+215 și 17+600, respectiv 25+481 și 39+293. Lucrările au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere și creșterea gradului de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Daniela Arion, directoare la școala din comuna Mihai Viteazul. A redus rata abandonului școlar la doar 0,7%

Daniela Arion, profesoară de educație socială și directoare a Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă” din comuna clujeană Mihai Viteazul, a fost desemnată finalistă în Liga Profesorilor Excepționali, campanie națională derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Este o distincție care confirmă o carieră de peste trei decenii pusă în slujba educației și o viziune clară despre cum poate arăta o școală rurală când este condusă cu suflet și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro