Connect with us

ACTUALITATE

Canotaj: România participă cu 11 echipaje şi 41 de sportivi la Campionatele Europene de la Lucerna

Publicatcanotaj

România va participa cu un lot de 41 de sportivi şi 11 echipaje, cinci masculine şi şase feminine, la Campionatele Europene de canotaj, găzduite de Complexul Nautic Rotsee din Lucerna (Elveţia), în perioada 31 mai – 2 iunie, potrivit paginii de Facebook a federaţiei naţionale de profil.

Competiţia va reuni 239 de echipaje şi 587 de sportivi din 36 de ţări.

La ediţia anterioară, desfăşurată la Glasgow, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii, cu 3 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz.

Medaliile de aur au fost obţinute de echipajul feminin de 8 plus unu, format din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea, de echipajul masculin de 4 rame, alcătuit din Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc, Mihai-Vasile Ţigănescu, şi de echipajul feminin de dublu rame, compus din Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu.

România a obţinut argintul la patru rame feminin, prin Roxana-Georgiana Parascanu, Mădălina Hegheş, Mădălina-Gabriela Caşu şi Iuliana Buhuş, precum şi la dublu vâsle masculin, prin Ionuţ Prundeanu şi Marian Florin Enache.

Cele două medalii de bronz au fost cucerite la dublu rame masculin, prin Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, precum şi la opt plus unu masculin, de Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Ilie Pîrghie, Vlad Dragoş Aicoboae, Alexandru Matincă, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu.

Echipajele care vor concura pentru România la Lucerna:
FEMININ
dublu rame (W2-): Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu;
dublu vâsle (W2x): Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş;
patru rame (W4-): Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Beijinariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu;
dublu vâsle categorie uşoară (LW2x): Ionela-Livia Cozmiuc, Gianina-Elena Beleagă;
patru vâsle (W4x): Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu, Tabita Maftei;
opt plus unu (W8+): Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea;

MASCULIN
dublu rame (M2-): Marius-Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă;
dublu vâsle (M2x): Ioan Prundeanu, Marian-Florian Enache;
patru rame (M4-): Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Ciprian Huc;
simplu (M1x): Mihai Chiruţă;
opt plus unu (M8+): Vlad-Dragoş Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Matincă, Constantin Radu, Cristi-Ilie Pîrghie, Adrian Damii, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Adrian Munteanu.

Rezerve vor fi Andrea-Ioana Budeanu, Iuliana Buhuş, Alexandru Chioseaua, Cristian-Ionuţ Cojocaru, Mădălina Hegheş, Geanina Dumitriţa Juncănariu, Florin-Sorin Lehaci, Elena-Iuliana Mihai, Cosmin Pascari, Andreea Popa şi Georgiana Vasile.

Antrenorul loturilor masculin şi feminin este italianul Antonio Colamonici, iar antrenor federal, Dorin Alupei.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: Federatia Romana De Canotaj / Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Grădina zoologică din Philadelphia a început să vaccineze animalele împotriva COVID-19

Publicat

O femelă lemur pe nume Charlie a devenit primul animal care a primit un vaccin anti-COVID-19 la grădina zoologică din oraşul american Philadelphia, relatează vineri dpa.

Charlie a făcut parte dintr-un grup de 10 animale, între care alţi patru lemuri, patru gorile şi un urangutan de Sumatra, care au fost vaccinate împotriva coronavirusului.

În următoarele săptămâni, 113 animale de la grădina zoologică vor primi fiecare câte un vaccin în două doze dintr-un transport de 240 de doze furnizat de Zoetis, o fostă filială a Pfizer cu sediul în New Jersey, care produce medicamente pentru animale.

Pe teritoriul Statelor Unite au fost raportate cazuri de animale de la grădini zoologice care s-au îmbolnăvit de COVID-19, între care gorile, leoparzi de zăpadă şi tigri de la San Diego Zoo şi Safari Park, iar săptămâna trecută, la Zoo Atlanta, unde mai multe gorile au fost testate pozitiv la noul coronavirus.

Nu au existat cazuri confirmate la grădina zoologică din Philadelphia, însă două gorile au prezentat posibile simptome uşoare, ceea ce a condus la teste care au ieşit negative, a declarat Keith Hinshaw, directorul pentru sănătatea animalelor de la grădina zoologică.

La începutul acestui an, Zoetis a anunţat că va furniza peste 11.000 doze de vaccin către grădini zoologice şi alte organizaţii. Grădinile zoologice nu sunt obligate să dezvăluie public dacă îşi vaccinează animalele împotriva COVID-19, însă au fost câteva care au anunţat acest lucru, între care cele din Oakland, San Diego, Denver, Detroit şi Atlanta. Agerpres

Sursa foto: 6abc.com

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clotilde Armand: DNA a deschis un nou dosar penal legat de activitatea fostului primar al Sectorului 1

Publicat

sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că procurorii DNA au deschis un dosar penal cu privire la modul în care o companie înfiinţată de fostul edil al sectorului şi de angajaţi ai primăriei a încheiat „contracte de sute de mii de euro” pentru a face publicitate unei machete de spital.

„Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat activitatea fostului primar al Sectorului 1 şi a administraţiei PSD. Este vorba despre modul în care o companie înfiinţată de fostul primar & angajaţii primărie au încheiat, printre altele, contracte de sute de mii de euro cu principalele televiziuni de ştiri şi cu mai multe site-uri apropiate de PSD pentru a face publicitate unei machete de spital”, a scris Armand, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit edilului, este vorba despre urmărire penală pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi constituire de grup infracţional organizat.

„De asta sunt unii pesedişti atât de disperaţi şi vor să ne demită. Pentru că nu mai curg banii cetăţenilor către televiziunile şi firmele lor de casă. Nu-i nimic. Nu ne lăsăm. Mergem tot înainte. Până la capăt”, a adăugat Clotilde Armand. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Robert Glinţă, nou record naţional la 50 metri spate

Publicat

Înotătorul român Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional în proba de 50 de metri spate (bazin de 25 de metri), vineri, la Napoli, în meciul al şaptelea al circuitului profesionist ISL (International Swimming League), a anunţat CS Dinamo pe pagina sa de Facebook.

Glinţă, care a înotat pentru echipa Iron a fost cronometrat cu timpul de 23 sec 03/100 (primul loc), în prima rundă a probei de 50 m spate pentru combinezoane, a fost al doilea în runda a doua (23 sec 93/100), dar a câştigat finala, cu 24 sec 02/100, în faţa americanului Coleman Stewart, 24 sec 22/100.

Joi, în proba clasică de 50 m spate de la Napoli, Glinţă a terminat pe locul secund, în 23 sec 25/100, după Stewart, 23 sec 12/100, iar vineri a fost tot al doilea la 100 m spate, cu 50 sec 31/100, după acelaşi Stewart, 49 sec 31/100.
Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 10.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore

Publicat

Un număr de 10.184 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 7.689 reprezintă prima doză şi 2.495 doza a doua, potrivit unei informări transmisă, sâmbătă, de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.935.978 de doze pentru 5.369.655 persoane, dintre care 5.252.185 au primit schema completă.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrată o reacţie adversă de tip general.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 17.100 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.818 de tip local şi 15.282 de tip general. AGERPRES

Citește mai departe