Connect with us

ACTUALITATE

Canotaj: România va participa cu unsprezece echipaje la Cupa Mondială de la Rotterdam

Publicat

România va fi prezentă cu unsprezece echipaje şi 42 de sportivi la a treia etapă a Cupei Mondiale 2019, care va avea loc la Rotterdam (Olanda) între 12 şi 14 iulie, a anunţat Federaţia Română de Canotaj

Competiţia va fi găzduită, în premieră, de circuitul de regate Willem Alexander Baan.

A treia etapă de Cupă Mondială din acest an va reuni sportivi din 42 de ţări şi va fi ultimul mare eveniment înainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria, de la sfârşitul lunii august, decisiv în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Cei mai mulţi dintre sportivii aliniaţi la start au în palmares medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Europene şi Mondiale.

La dublu rame feminin (W2-), ţara noastră va fi reprezentată de două echipaje – cel format din Cristina-Georgiana Popescu/Amalia Bereş şi Mădălina-Gabriela Caşu/Iuliana Buhuş.

Echipajul masculin de dublu rame (M2-) este format din Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. La feminin dublu vâsle (W2x) participă Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, iar la masculin dublu vâsle (M2x) echipajul format din Ioan Prundeanu şi Marian-Florin Enache.

Echipajul de patru rame este format la feminin (W4-) din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu.

În proba masculină de patru rame (M4-), România aliniază la start două echipaje. Primul este format din Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, iar al doilea din Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, Alexandru Danciu şi Bogdan Baitoc.

Echipajul feminin de dublu vâsle categorie uşoară (LW2x) este format din Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă.

România are reprezentanţi şi în probele de opt rame cu cârmaci . Echipajul feminin (W8+) este format din Georgiana Vasile, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel şi Daniela Druncea.

Echipajul masculin de opt rame cu cârmaci (M8+) este format din Constantin Adam, Constantin Radu, Adrian Damii, Alexandru Matincă, Vlad-Dragoş Aicoboae, Cristi-Ilie Pîrghie, Alexandru-Consmin Macovei, Sergiu-Vasile Bejan şi Adrian Munteanu.

Concursul reprezintă ultimul test în vederea calificării la JO 2020. Sportivii şi-au propus câştigarea a două medalii şi două clasări pe locurile 4-6.

Cupa Mondială de Canotaj a fost lansată ca eveniment în anul 1997 şi constă în trei etape organizate anual în lunile mai, iunie şi iulie. În acest an, prima etapă a avut loc Plodviv, Bulgaria (10-12 mai), iar a doua etapă la Poznan, Polonia (21-23 iunie).
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe