Connect with us

ACTUALITATE

Canotaj: Un echipaj românesc, calificat direct în finală la Mondialele de canotaj Under-23

Publicat

Federatia Romana De Canotaj/Facebook

Un echipaj românesc s-a calificat direct în Finala A, două în semifinale, unul în sferturi de finală, iar două vor evolua în recalificări, după prima zi a întrecerilor Campionatului Mondial de canotaj pentru tineret (Under-23) de la Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj.

Echipajul masculin de dublu rame, format din Florin Sorin Lehaci şi Dumitru Alexandru Ciobică, s-a calificat direct în Finala A, după ce a câştigat seria, cu cel mai bun timp din calificări.

La simplu feminin categorie uşoară, Iuliana Elena Mihai s-a calificat în semifinale, după ce s-a impus în seria sa, cu al doilea timp al tuturor celor trei serii. Şi barca masculină de patru vâsle (Florin Bogdan Horodişteanu, Dumitru Antonio Stoica, Sebastian Cîrstea, Cristian Ionuţ Cojocaru) şi-a asigurat prezenţa în semifinale, după ce a terminat pe locul al treilea în serie.

Mihai Chiruţă s-a calificat în sferturile de finală la simplu masculin, după ce s-a clasat pe locul 2 în seria sa.

Echipajul masculin de patru rame, compus din Bogdan Baitoc, Alexandru Laurenţiu Danciu, Alexandru Chioseaua şi Ciprian Huc, va evolua în recalificări, după ce a ocupat locul 4 în serie. În recalificări vor evolua şi fetele de la patru vâsle (Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu, Tabita Maftei), după ce s-au clasat pe locul 3 în serie.

România participă cu 34 de sportivi şi 8 echipaje la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret Under-23, între 24 şi 28 iulie, la Sarasota.
AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Transport public local gratuit pentru elevii din Alba Iulia. Legitimație de călătorie prelungită și facilitate extinsă. Noutățile

Publicat

stp alba iulia autobuz 1000x600.jpg

Acordarea facilității de transport gratuit cu autobuzul pentru elevi la Alba Iulia va suferi modificări, printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce intră la aprobare în ședința din 27 septembrie.

Se propune prelungirea valabilității legitimației de călătorie la trei luni și acordarea facilității de transport local gratuit și pentru elevii care locuiesc în Alba Iulia, dar învață în localități din apropiere.

Prin proiect se propun următoarele:

  • Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/ autorizat cu domiciliul/ reședința în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un urs a dat ATACUL în Livada, județul Cluj. Un câine a fost RĂNIT

Publicat

urs e1663930756904.jpg

În urmă cu câteva zile un urs a pătruns până în satul Livada, aproape de Gherla, rănind grav un câine al unei familii, care a adus la cunoștința autorităților locale situația, însă deocamdată nu au fost luate măsuri.

„A apărut un urs care coboară în sat, mi-a atacat un câine. Am sesizat primăria comunei dar se pare că nu se face nimic în acest sens”, scrie un sătean din Livada.

Sursa: Facebook Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concluzia anchetatorilor ONU: Au fost comise crime de război în Ucraina

Publicat

ucraina
fotografie cu caracter ilustrativ

ONU a vorbit până în prezent de presupuse crime de război produse în Ucraina, dar anchetatori ai organizaţiei au confirmat vineri, 23 septembrie, că astfel de atrocităţi chiar au fost comise în această ţară după invazia rusă în luna februarie, relatează France Presse.

Comisia de anchetă a ONU cu privire la Ucraina a fost lansată în martie de Consiliul Naţiunilor Unite pentru drepturile omului (UNHRC) pentru a ancheta cazurile de încălcare a drepturilor omului de către trupele ruse.

Consiliul a aprobat în luna mai o noua rezoluţie prin care cerea Comisiei să investigheze în mod specific încălcările grave ale drepturilor omului comise de trupele ruse în regiunile Kiev, Cernigov, Harkov şi Sumî.

În cursul investigaţiilor în cele patru regiuni, comisia a vizitat 27 de oraşe şi sate şi a interogat peste 150 de victime şi martori, a explicat preşedintele acesteia, Erik Mose, în primul raport prezentat verbal în faţa Consiliului.

„Pe baza dovezilor strânse de Comisie, aceasta a ajuns la concluzia că au fost comise crime de război în Ucraina”, a declarat Erik Mose, enumerând bombardamentele ruseşti asupra unor zone civile, numeroase execuţii, tortură şi rele tratamente, precum şi violenţă sexuală.

„Am fost frapaţi de numărul mare de execuţii în regiunile pe care le-am vizitat. Comisia investighează în prezent astfel de decese în 16 oraşe şi aşezări. Am primit acuzaţii credibile privind numeroase alte cazuri de execuţii, pe care în prezent le documentăm”, a declarat şeful comisiei respective.

Concluzia anchetatorilor ONU: Au fost comise crime de război în Ucraina. Martorii, au furnizat mărturii concordante despre rele tratamente şi tortură

Corpurile descoperite au drept caracteristici comune semne vizibile de execuţii, cum ar fi mâinile legate la spate, plăgi prin împuşcare în cap sau gâturi tăiate.

De asemenea, Mose a denunţat bombardamentele ruseşti asupra unor zone civile în Ucraina.

Martori, a indicat el, au furnizat mărturii concordante despre rele tratamente şi tortură, săvârşite în timpul detenţiei lor ilegale.

Unele dintre victime au declarat că, după o primă reţinere de către forţele ruse în Ucraina, au fost transferate în Rusia şi deţinute timp de săptămâni în şir în închisori.

„Interlocutorii au descris bătăi, şocuri electrice şi nuditate forţată, precum şi alte tipuri de încălcări în aceste locuri de detenţie”, a subliniat Mose, care atrage atenţia că, după transferul în detenţie în Rusia, unele victime au dispărut.

Concluzia anchetatorilor ONU: Au fost comise crime de război în Ucraina. Anchetatorilor ONU le-au fost raportate de asemenea cazuri de violenţă sexuală

Anchetatorilor ONU le-au fost raportate de asemenea cazuri de violenţă sexuală. În unele dintre acestea, rudele au fost forţate să asiste în timpul comiterii lor.

În cazurile cercetate de comisie, vârsta victimelor violenţelor sexuale sau pe criterii de gen a variat între patru şi 82 de ani.

Comisia Naţiunilor Unite a documentat de asemenea cazuri în care copii au fost violaţi, torturaţi şi închişi ilegal. „Copii au fost ucişi şi răniţi în atacuri fără discernământ cu arme explozive”, a spus Mose.

El a menţionat pe scurt că echipa sa s-a ocupat şi de două cazuri de maltratare a unor soldaţi ruşi de către forţele ucrainene. „Chiar dacă sunt puţine la număr, aceste cazuri continuă să facă obiectul atenţiei noastre”, a spus el. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 200 de șoferi amendați în Alba pentru că nu purtau centura de siguranță sau foloseau telefonul neregulamentar, la volan

Publicat

politie politista trafic amenzi circulatie 1000x600.jpeg

Peste 200 de șoferi au fost amendați de Poliția Alba, după ce au fost surprinși în trafic, fără centură de siguranță, cu telefonul în mână la volan sau pentru că aveau alte preocupări ce le distrăgea atenția.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când folosesc telefoanele mobile sau alte device-uri, în timpul șofatului.

Totodată, polițiștii au urmărit și modul în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe