Connect with us

EVENIMENT

Cântăreața pop Rihanna, în topul celor mai bogaţi muzicieni din Marea Britanie

PublicatRihanna a intrat în prima parte a clasamentului pe care îl publică anual The Sunday Times privind cei mai bogaţi muzicieni din Marea Britanie, cu o avere estimată la 468 de milioane de lire sterline, potrivit mass-media locale citate de EFE.

Născută în Barbados, populara artistă care trăieşte în prezent la Londra, a devansat în acest clasament artişti britanici de renume precum Elton John şi Mick Jagger, ocupând locul trei. Pe primul loc s-au clasat Andrew Lloyd Webber şi fostul component al trupei The Beatles Paul McCartney, ambii cu averi identice de 800 de milioane de lire (893 milioane de euro).

Câştigurile artistei, al cărei nume complet este Robyn Rihanna Fenty, se datorează în principal firmei sale de produse cosmetice Fenty Beauty, unde are o participare de 15%, cu acţiuni estimate la 351 milioane de lire sterline (391 milioane de euro).

“Într-un fel ne-a luat pe toţi prin surprindere”, a recunoscut Robert Watts, responsabil cu întocmirea listei anuale a averii artiştilor pentru publicaţia britanică menţionată. El a declarat pentru BBC că “puţină lume ştia că Rihanna trăieşte din vara trecută în Marea Britanie”.

Cântăreaţa, care a împlinit în februarie 32 de an, iar din 2016 nu a mai lansat niciun album, reprezintă o excepţie în acest clasament al celor mai bogaţi muzicieni britanici care, în majoritatea lor, au devenit vedete în deceniile 60 şi 70.

Rihanna este şi proprietara unei linii de lenjerie, “Savage X Fenty” şi primeşte bani din drepturile de difuzare ale unor hituri ca ”SOS”, ”Umbrella” sau ”Only Girl In The World”. Ea devine astfel cea mai bogată artistă feminină, nu numai din Marea Britanie ci şi pe plan global, devansând vedete precum Madonna, Celine Dion şi Beyonce, potrivit BBC.

În acest top, muzicieni britanici tineri precum Ed Sheeran şi Adele ocupă poziţii în partea a doua a clasamentului, cu averi estimate la 200 şi respectiv 150 milioane de lire sterline. Mai jos în clasament se află artişti din noua generaţie pop britanică, precum Dua Lipa, 24 de ani, şi George Ezra, 26 de ani, cu averi de 16 milioane de lire şi, respectiv, 17,8 milioane de lire.AGERPRES

Foto: facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECONOMIE

Aproape 170.000 de români au primit, în septembrie, ajutor social. Cei mai mulți sunt din Dolj, Bacău și Buzău

Publicat

bani

Suma medie plătită în luna septembrie 2020 de statul român beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost de 263,25 lei, iar suma totală plătită în această lună s-a ridicat la 44,648 de milioane de lei, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

În septembrie, de acest ajutor social au beneficiat 169.605 persoane. Cei mai mulţi beneficiari erau înregistraţi în judeţele Dolj – 10.865 persoane, Bacău – 9.259 şi Buzău – 9.201.

La finalul lunii septembrie, erau suspendaţi de la plată 11.527 beneficiari, cei mai mulţi din Botoşani – 974 beneficiari, Dolj – 730 şi Bacău – 660.

Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în judeţele Sălaj – 339,64 lei, Covasna – 312,58 lei şi Braşov – 311,61 lei.

Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare.

Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost modificată în luna iulie 2018 prin Legea nr. 192/2018, în principal cu scopul de a facilita integrarea pe piaţa forţei de muncă a membrilor de familie beneficiari ai ajutorului social.

Astfel, în situaţia în care beneficiarii de ajutor social refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, dreptul la ajutorul social încetează. În cazul refuzului unui loc de muncă, se poate solicita un alt drept doar după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului.

A fost prevăzută de asemenea obligaţia primarului de a întocmi planul de activităţi sezoniere pe baza solicitărilor primite de la persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale care au nevoie de forţă de muncă precum şi stabilirea condiţiilor de efectuare a activităţilor sezoniere de către beneficiarii de ajutor social, inclusiv remunerarea acestor activităţi sezoniere.

În situaţia în care beneficiarii de ajutor social refuză de două ori participarea la aceste activităţi sezoniere, dreptul la ajutorul social încetează, urmând să poată fi solicitat un nou drept doar la un interval de 12 luni, ca şi în cazul refuzului unui loc de muncă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident feroviar mortal în Vrancea. O femeie a fost spulberată de tren

Publicat

Un accident feroviar mortal a avut loc duminică seara, în apropiere de stația CFR Gugești, județul Vrancea. O femeie a murit după ce a fost spulberată de trenul 1662.

Potrivit  ISU Vrancea, în urmă cu puțin timp, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că trenul 1662, care circula pe relația Iași-București, la aproximativ un kilometru de intrarea în stația CFR Gugești, a surprins și accidentat mortal o persoană de sex feminin.

La fața locului se află o echipă operativă din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Focșani.

Citește mai departe

EVENIMENT

Adunarea Națională din Franța a votat prelungirea stărea de urgenţă până în februarie. Numărul de cazuri noi zilnice de COVID-19 a depășit 45.000

Publicat

Adunarea Naţională a vot sâmbătă în primă lectură prelungirea stării de urgenţă sanitară până pe 16 februarie, în contextul în care doi din trei francezi sunt supuşi restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii în încercarea autorităţilor de a limita răspândirea exponenţială a COVID-19, informează AFP.

Proiectul de lege ce vizează extinderea stării de urgenţă a fost relansat sâmbăta trecută. Se aşteapă ca acesta să ajungă în Senat miercuri şi ar urma să fie adoptat definitiv la începutul lunii noiembrie.

Noua legislaţie autorizează guvernul să adopte restricţii pentru a face faţă unei “perioade care va fi lungă şi dificilă”, a avertizat ministrul Sănătăţii Olivier Veran.

Franţa a înregistrat sâmbătă un nou record de contaminări zilnice cu COVID-19: 45.422 de cazuri.

Bilanţul deceselor a crescut şi el ajungând la un total de cel puţin 34.645, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 138 de noi decese.

Restricţiile de circulaţie impuse în Ile-de-France şi marile metropole afectează acum 54 de departamente şi Polinezia, ceea ce înseamnă că 46 de milioane de francezi nu au voie să se deplaseze între orele 21:00 şi 06:00.

Confruntat cu un al doilea val al epidemiei,”cel mai bun mod’ de a “uşura spitalele este în cele din urmă să nu te îmbolnăveşti”, a explicat premierul Jean Castex.

Creşte presiunea şi asupra spitalelor, unde numărul pacienţilor grav bolnavi cu COVID-19 internaţi în secţiile de reanimare se apropie acum de 2.500.

Într-un articol apărut în Le Monde, o militantă pentru drepturile omului, Claire Hédon, se întreabă dacă impunerea acestor restricţii este măsura cea mai adecvată având în vedere amploarea încălcării libertăţilor pe care o implică” şi solicită o “dezbatere publică aprofundată”.

La rândul său, geneticianul Axel Kahn a estimat că redeschiderea universităţilor la începutul anului şcolar a fost o “greşeală gravă”, având în vedere numărul “considerabil” de “contaminări ale studenţilor”. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Autospecială SMURD implicată într-un accident rutier în Brașov

Publicat

sursa foto: Arhiva

Un accident a avut loc duminică după-amiaza, în jurul orei 17.30, pe strada Lungă din municipiul Brașov. Coliziune între o ambulanță SMURD și un mijloc de transport în comun. Din fericire nu au fost persoane rănite.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că autospeciala SMURD ar fi avut semnalele luminoase și acustice în funcțiune.
La momentul producerii evenimentului rutier, în autospecială nu se afla niciun pacient.

La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate