Connect with us

EVENIMENT

Cântăreți de manele, acuzați că au cerut ilegal ajutoare de la stat în pandemie. Dan Bursuc, audiat și el

Publicat

cântăreți de manele, acuzați că au cerut ilegal ajutoare de

Probleme cu legea pentru Dan Bursuc! Celebrul impresar al cântăreților de manele a fost audiat marți, pe data de 15 noiembrie, într-un dosar în care numeroși artiști din domeniul muzicii de petrecere sunt suspectați că au săvârșit infracțiunile de înșelăciune și fals în declarații. Iată mai multe detalii!

Șoc în lumea manelelor. Numeroși artiști ar fi cerut ajutoare de la stat în mod ilegal

Timp de doi ani, pandemia de coronavirus i-a afectat financiar pe cântăreții din România. La un moment dat, Guvernul a decis să acorde ajutoare artiștilor, așa că anumiți interpreți de manele s-ar fi gândit să profite de acest lucru.

Aceștia ar fi declarat concerte fictive anulate în pandemie, totul pentru a încasa banii de la stat. Nu mai puțin de 73 de percheziții au avut loc astăzi, 15 noiembrie, la…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prins în flagrant: Ștampile ale unor instituții publice, obținute cu cărți de identitate false. Bărbat din București, reținut de polițiști

Publicat

arestat politia general
fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat care ar fi obținut cu documente false ștampile ale unor instituții publice de stat a fost prins în flagrant delict de polițiștii din Capitală. Bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii de investigare a criminalității economice au prins în flagrant delict un bărbat de 48 de ani, ce avea asupra lui două ștampile cu impresiunile a două instituții publice de stat, despre care existau date și indicii că ar fi fost solicitate de bărbat, în numele instituțiilor, fără a avea împuternicire în acest sens.

Polițiștii au făcut în acest caz trei percheziții în Capitală. În urma acestora, la una dintre adrese au fost identificate și ridicate mai multe cărți de identitate despre care există indicii că sunt false.

În fapt, din iulie 2022 și până în prezent, în baza unor note false, bărbatul ar fi plasat mai multe comenzi, către un centru de printare ștampile, în Sectorul 3, ștampile ce aveau impresiunile unor instituți publice de stat, în numele acestora, fără a fi angajat în cadrul acestor instituții și fără a avea împuternicire în acest sens.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dispusă ulterior măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 sub aspectul săvârșirii a opt infracțiuni de falsificarea de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că bărbatul avea ștampile ale Oficiului Registrului Comerțului, ale unui birou notarial, ale unui medic și ale unui executor judecătoresc. Conform aceleiași surse, documentele găsite la percheziții, printre care cărți de identitate și certificate de naștere, ce par a fi false ar fi fost folosite pentru procurarea ștampilelor.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la casa parohială a unei biserici din Vatra Dornei. Pericol de extindere la biserică și la o pensiune

Publicat

incendiu suceava

Un incendiu a izbucnit, duninică dimineață, la casa parohială a unei biserici romano-catolice din Vatra Dornei. Pompierii au reușit să lcoalizeze focul, astfel că au fost salvate biserica și o pensiune din vecinătate.

Potrivit ISU Suceava, incendiul a izbucnit duminică, 19 martie, ora anunțării la 112 – ora 09:34.

Pompierii militari ai Detașamentului Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe cu destinație cameră tehnică, aparținând casei parohiale a Bisericii romano – catolice din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor ardea astereala din jurul coșului de fum de la centrala termică cu pericol de propagare la casa parohială, la locașul de cult, la anexele din apropiere și la o pensiune din proximitate.

Au ars aproximativ 10 metri pătrați de astereală, de la nivelul acoperișului și aproximativ 3 metri pătrați de pardoseală. S-au degradat pereții de la etajul superior al camerei tehnice, precum și pereții și planșeul din interiorul unei camere din casa parohială, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum (burlan metalic) neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar datorită intervenției rapide a pompierilor militari au fost salvate casa parohială, locașul de cult, anexele din apropiere și pensiunea din proximitatea acestora, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Citește mai departe

EDUCATIE

În 20 martie începe Simularea la Evaluarea Națională 2023. Calendarul examenelor. Modele de Subiecte

Publicat

studiu examen pixabay free e1655800194499.jpg

Luni, 20 martie 2023, elevii din clasa a VIII-a încep Simularea la Evaluarea Națională 2023. Probele scrise la simularea examenului de Evaluare Națională din acest an se încheie în 22 martie.

Din programa de examen, au fost eliminate unele conținuturi. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, ci doar, prin excepție, la cererea elevului.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022—2023 sunt:

 • limba și literatura română
 • limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
 • matematică.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la Simulare Evaluare Națională 2023 nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Simulare Evaluare Națională 2023 – CALENDAR

 • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă
 • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă
 • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
 • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Simulare Evaluare Națională 2023 – clasa a a VIII-a – subiect Limba și literatura română – județul Alba

Evaluare Națională 2023. Modele de subiecte publicate de minister pentru elevii de clasa a VIII-a

Evaluare Națională 2023 – modele de subiecte: Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a, 2023. Probele se vor desfășura în perioada 19-22 iunie, iar primele rezultate vor fi afișate în 28 iunie.

Cursurile se vor încheia pentru elevii de clasa a VIII-a în 9 iunie, iar înscrierile se fac automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie.

CALENDAR Evaluare Națională 2023

 • 6-9 iunie 2023: înscrierea la evaluarea națională
 • 9 iunie 2023: încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
 • 21 iunie 2023: Matematică – probă scrisă
 • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai departe

EVENIMENT

Tentativă de furt sfârșită tragic în Gorj: Trei bărbați au vrut să fure dintr-o stație de transformatoare electrice. Unul dintre ei a murit electrocutat

Publicat

crimă într o localitate din brașov. o femeie de 36 de

Tentativă de furt sfârșită tragic pentru trei bărbați din Gorj. Unul dintre ei a murit, după ce s-a electrocutat. Ceilalți doi au fost reținuți de polițiști.

Incidentul a avut loc vineri, 17 martie. Trei bărbați de 29 de ani, 46 de ani și 52 de ani, din orașul Rovinari, intenționau să sustragă componente electrice din stația de transformatoare electrice a unei companii de apă, de pe raza localității Țânțăreni.

Bărbatul de 52 de ani s-a electrocutat și a decedat. Trupul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Ceilalți doi bărbați de 29 de ani și 46 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuți de săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, sub supravegherea unității de parchet competente, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

 

Citește mai departe