Connect with us

ACTUALITATE

Cantitatea de material lemnos confiscată de poliţişti în 2019, mai mare cu 35% faţă de anul anterior

Publicat

politist

Acţiunile poliţiştilor în domeniul silvic au făcut ca, anul trecut, cantitatea de material lemnos confiscată să fie mai mare cu 35% faţă de 2018, ajungându-se la peste 2.100 de metri cubi de lemn tăiat ilegal, potrivit datelor din bilanţul prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Mihai Lupşa.

Cea mai importată acţiune, coordonată de IGPR, a avut loc în toamna anului trecut, cu participarea a poliţişti din nouă judeţe.

Timp de cinci zile, au fost verificate 13 societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul forestier, ceea ce a dus la confiscarea a peste 1.300 de metri cubi de material lemnos.

„Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 97.000 lei. Totodată, ca material lemnos confiscat cu ocazia acestor acţiuni, au fost 1.305 metri cubi material lemnos confiscat, în valoare de 440.241 lei”, a declarat şeful IPJ.

În plus, poliţiştii bistriţeni au mai efectuat 673 de controale pe linie silvică, în urma cărora au fost aplicate 322 de contravenţii în valoare de 542.400 lei, au fost constatate 75 de infracţiuni şi au fost dispuse măsuri preventive faţă de două persoane care au încălcat legislaţia din domeniul forestier.

În urma celor 673 de controale, au mai fost confiscaţi alţi 867 de metri cubi de material lemnos.

În cursul anului 2018, cantitatea de material lemnos confiscată de poliţişti a fost de aproximativ 1.600 metri cubi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de amenzi după o razie a polițiștilor în județul Botoșani

Publicat

razie politisti politie actiuni control 1 1000x600.jpeg

Miercuri, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat pe raza județului Botoșani o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe