Connect with us

EVENIMENT

Captură în Delta Dunării: Sute de metri de plase ilegale de pescuit, confiscate de comisarii Gărzii de Mediu

Publicat

garda de mediu delta dunarii

Comisarii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au confiscat, la finele săptămânii trecute, 500 de metri de plase ilegale de pescuit.

De asemenea, zeci de puieţi vii găsiţi în echipamentele ilegale de pescuit au fost redaţi naturii, într-o acţiune antibraconaj desfăşurată pe Lacul Razelm, informează instituţia de control.

„Acţiunea de control a comisarilor CRBDD a vizat respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, desfăşurarea activităţii de pescuit comercial, familial şi recreativ/sportiv, transportul şi comercializarea peştelui, precum şi combaterea braconajului piscicol şi s-a desfăşurat cu o ambarcaţiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim – Sinoie şi Complexul Insula Dranov”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Braconierii au abandonat plasele ilegale

Potrivit sursei citate, verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât şi persoanele fizice, fiind confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament cu o lungime totală de aproximativ 500 de metri.

Plasele de acest tip sunt interzise în România, iar braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.

În acelaşi timp, a fost confiscată o cantitate totală de 43 de kilograme de peşte din diferite specii (caras, crap, plătică), care a fost predată, conform legislaţiei, către un agent economic specializat şi autorizat pentru achiziţia şi comercializarea peştelui.

Totodată, în uneltele de pescuit ridicate în vederea confiscării au fost găsite capturate şi mai multe zeci de exemplare de puieţi din speciile crap şi şalău, a căror prindere este, de asemenea, interzisă de legile din România, toate aceste exemplare vii fiind redate mediului natural.

În 16 noiembrie este celebrată Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) este primul sit natural din România înscris, în anul 1991, pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mircea Fechet: Valoarea de 7.500 de euro a ecotichetului Rabla ar putea face diferența între un autoturism electric și unul clasic

Publicat

mircea fechet: valoarea de 7.500 de euro a ecotichetului rabla

Mircea Fechet a spus că valoarea de 7.500 de euro a ecotichetului Rabla ar putea face diferența între un autoturism electric și unul clasic.

”Cred că un ecotichet Rabla în valoare de aproximativ 7.500 de euro este rezonabil și ar putea să facă diferența atunci când românii trebuie să aleagă între un autoturism electric sau unul cu combustie internă”, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

”Tehnologiile noi își fac loc și în industria…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sociologul clujean Mircea Comșa, despre intențiile de vot din turul 2: Nicușor Dan ar putea să câștige alegerile din țară

Publicat

george simion nicusor dan.jpg

Sociologul clujean Mircea Comșa de la UBB a făcut, joi, o scurtă analiză în care prezintă dinamica intențiilor de vot pentru turul 2 pornind de la estimările din sondajele „publice” realizate până la acest moment.

”Pun publice între ghilimele pentru că nu toate sondajele folosite aici au și fost publicate în forma obișnuită. Astfel, am inclus în analiză și estimările prezentate sun forma unui grafic de Mirel Palada (Sociopol) pe contul său de FB (doar o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Elevă a Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, premiată la concursul ”Made for Europe”, etapa națională 2025

Publicat

foto: elevă a colegiului național „titu maiorescu” aiud, premiată la

O elevă a Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud a obținut mențiune acordată de Ministerul Educației, la etapa națională a concursului ”Made for Europe”. Oana Olar a prezentat un proiect concretizat într-un spectacol de teatru despre deținuții dictaturii comuniste în Penitenciarul Aiud.

Etapa națională a Concursului „Made for Europe” s-a desfășurat în perioada 7-11 mai 2025, la Călărași. Acesta a fost dedicat produselor finale realizate în cadrul proiectelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri prezidențiale 2025 turul al doilea: vot în diaspora. Lista secțiilor deschise în străinătate, calendar și reguli (VIDEO)

Publicat

biroul electoral central sesizează autoritățile de urmărire penală din cauza

Alegeri prezidențiale 2025 turul al doilea. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)a anunțat că joi, 15 mai, începe procedura de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din anul 2025, în străinătate.

Prima secție de votare deschisă în diaspora este în Auckland, Noua Zeelandă (la ora 22.00, ora României).

La alegerile pentru Președintele României din anul 2025, au fost înființate 965 de secții de votare în străinătate, având la bază propunerile formulate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe