Connect with us

EVENIMENT

Captură în Delta Dunării: Sute de metri de plase ilegale de pescuit, confiscate de comisarii Gărzii de Mediu

Publicat

garda de mediu delta dunarii

Comisarii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au confiscat, la finele săptămânii trecute, 500 de metri de plase ilegale de pescuit.

De asemenea, zeci de puieţi vii găsiţi în echipamentele ilegale de pescuit au fost redaţi naturii, într-o acţiune antibraconaj desfăşurată pe Lacul Razelm, informează instituţia de control.

„Acţiunea de control a comisarilor CRBDD a vizat respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, desfăşurarea activităţii de pescuit comercial, familial şi recreativ/sportiv, transportul şi comercializarea peştelui, precum şi combaterea braconajului piscicol şi s-a desfăşurat cu o ambarcaţiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim – Sinoie şi Complexul Insula Dranov”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Braconierii au abandonat plasele ilegale

Potrivit sursei citate, verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât şi persoanele fizice, fiind confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament cu o lungime totală de aproximativ 500 de metri.

Plasele de acest tip sunt interzise în România, iar braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.

În acelaşi timp, a fost confiscată o cantitate totală de 43 de kilograme de peşte din diferite specii (caras, crap, plătică), care a fost predată, conform legislaţiei, către un agent economic specializat şi autorizat pentru achiziţia şi comercializarea peştelui.

Totodată, în uneltele de pescuit ridicate în vederea confiscării au fost găsite capturate şi mai multe zeci de exemplare de puieţi din speciile crap şi şalău, a căror prindere este, de asemenea, interzisă de legile din România, toate aceste exemplare vii fiind redate mediului natural.

În 16 noiembrie este celebrată Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) este primul sit natural din România înscris, în anul 1991, pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Flaviu Udrea, CANDIDATUL Alianței USR+ARI pentru Florești

Publicat

flaviu udrea e1714146413253.jpg

Flaviu Udrea, consilier local la Florești, și-a depus candidatura din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru funcția de primar al celei mai mari comune din România.

„Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani. Alianța Uniți pentru Florești USR+ARI este alternativa la actuala administrație locală, care în ultimii ani și-a văzut doar interesele proprii și mai puțin pe cele ale cetățenilor. Pe 9 iunie trebuie să facem o schimbare dacă vrem…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții la mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud. Cum au încercat să evite plata impozitului către stat

Publicat

perchezitii mascati droguri.webp.webp

Mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud au fost percheziționate de polițiștii de la Criminalitate Economică ai IPJ Alba. 

Perchezițiile au avut loc joi, 25 aprilie 2024 și au fost comunicate o zi mai târziu, pe 26 aprilie, de către reprezentanții IPJ Alba. Descinderile au legătură cu un dosar mai vechi al polițiștilor, deschis în 2023. 

Au fost efectuate 15 percheziții, pe raza județelor Alba și Bistrița Năsăud, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Investiție de aproape 3,8 milioane de lei

Publicat

parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Municipiul Alba Iulia face un pas către dezvoltarea durabilă, printr-un proiect ambițios al Primăriei în valoare de aproape 3,8 milioane de lei, finanțat prin granturi norvegiene.

În urma investițiilor făcute, consumul de energie primară se va reduce cu aproape 35 % în instituțiile implicate și sistemul de iluminat public din oraș.

Panouri fotovoltaice pe clădiri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mircea Miclea: Cultura pupatului inelului, a supunerii, nu va produce un viitor mai bun pentru universitățile tehnice

Publicat

miclea 1 e1714138386402.jpeg

O conferință despre viitorul universităților tehnice, organizată de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca,  la eveniment fiind prezenți doi profesori, unul de la UTCN – Dan Micu și unul de la Universitatea Politehnica Timișoara – Attila Simó.

Miclea a vorbit despre cum vede el viitorul acestor instituții de învățământ superior, dar s-a referit și la presiunile făcute ca un profesor de la București să nu participe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe