Connect with us

EVENIMENT

Captură în Delta Dunării: Sute de metri de plase ilegale de pescuit, confiscate de comisarii Gărzii de Mediu

Publicat

garda de mediu delta dunarii

Comisarii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au confiscat, la finele săptămânii trecute, 500 de metri de plase ilegale de pescuit.

De asemenea, zeci de puieţi vii găsiţi în echipamentele ilegale de pescuit au fost redaţi naturii, într-o acţiune antibraconaj desfăşurată pe Lacul Razelm, informează instituţia de control.

„Acţiunea de control a comisarilor CRBDD a vizat respectarea legislaţiei de mediu în vigoare, desfăşurarea activităţii de pescuit comercial, familial şi recreativ/sportiv, transportul şi comercializarea peştelui, precum şi combaterea braconajului piscicol şi s-a desfăşurat cu o ambarcaţiune a GNM, în zonele Murighiol, Complexul lagunar Razim – Sinoie şi Complexul Insula Dranov”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Braconierii au abandonat plasele ilegale

Potrivit sursei citate, verificările au vizat atât persoanele juridice din zonă, cât şi persoanele fizice, fiind confiscate 12 unelte de pescuit comercial de tip setci monofilament cu o lungime totală de aproximativ 500 de metri.

Plasele de acest tip sunt interzise în România, iar braconierii au preferat să le abandoneze, decât să se aleagă cu dosare penale.

În acelaşi timp, a fost confiscată o cantitate totală de 43 de kilograme de peşte din diferite specii (caras, crap, plătică), care a fost predată, conform legislaţiei, către un agent economic specializat şi autorizat pentru achiziţia şi comercializarea peştelui.

Totodată, în uneltele de pescuit ridicate în vederea confiscării au fost găsite capturate şi mai multe zeci de exemplare de puieţi din speciile crap şi şalău, a căror prindere este, de asemenea, interzisă de legile din România, toate aceste exemplare vii fiind redate mediului natural.

În 16 noiembrie este celebrată Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) este primul sit natural din România înscris, în anul 1991, pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii

Publicat

video acțiune de igienizare în peștera ghețarul scărișoara. au fost

În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.

În cadrul acțiunii, au fost extrase…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil

Publicat

Închisoare cu executare pentru un bărbat din sebeș care nu

Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș. 

Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative

Publicat

goh rhy yan ud0twv98uvg unsplash scaled e1732189709920.jpg

În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.

„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot confrunta cu amenzi dacă nu respectă noile reglementări referitoare la anvelope. O regulă importantă este schimbarea cauciucurilor de două ori pe an. Deși anvelopele all-season oferă o opțiune convenabilă pentru a evita aceste schimbări, o nouă reglementare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă

Publicat

comuna gârda de sus din munții apuseni, atestată oficial ca

Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie. 

Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe