Connect with us

EVENIMENT

Carambol cu cinci autovehicule implicate pe un drum din Vrancea. Trafic îngreunat

Publicat

ucraineanul care și a ucis un coleg la brăila a fost
Arhivă foto

Un accident rutier în care au fost implicate cinci autovehicule a avut loc, vineri după-amiază pe o șosea din Vrancea.

Potrivit IPJ Vrancea, polițiștii Serviciului Rutier, accidentul rutier a avut loc în Golești.

Din primele date în eveniment au fost implicate patru autoturisme și un TIR au intrat în coliziune.

O persoană a fost rănită.

Traficul rutier fiind blocat pe sensul București – Focșani.

Stire in actualizare

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai mult de jumătate dintre turiști români au deja planuri de călătorie pentru sezonul estival

Publicat

sursa foto: pixabay

Românii se pregătesc încă de pe-acum pentru sezonul estival, potrivit unui studiu recent, care arată că peste 64% dintre turiști români au deja planuri de călătorie pentru această vară.

64.5% dintre participanții la un sondaj realizat de Vola.ro susțin că au planuri pentru vacanță în următoarele 3 luni, 28.2% vor să călătorească în următoarele 3-6 luni, în timp ce 7% își doresc acest lucru în următoarele 6-9 luni.

În ceea ce privește organizarea viitoarei vacanțe, 50% dintre participanții la studiu spun că au ales deja destinația, dar nu au cumpărat biletele de avion. 30.6% dintre respondenți nu au nimic planificat încă, pe când 17.2% susțin că întreaga lor vacanță este deja achitată și planificată.

Excursiile scurte în Europa – în topul preferințelor români

De asemenea, 55.9% își doresc mai multe city-break-uri pentru această vară, semn că excursiile scurte în Europa, de 3-5 zile, încă sunt în topul preferințelor români. La polul opus, 40.9% dintre respondenți au votat opțiunea unui concediu prelungit.

Cât despre luna aleasă pentru vacanță, septembrie este luna preferată de călătorie a românilor (29.6% dintre respondenți au ales această opțiune), mai ales că, în mod tradițional, prețurile sunt reduse la finalul sezonului estival. Iunie este luna mai puțin preferată, cu 19.9% dintre voturi, în timp ce iulie și august își împart aproape în mod egal restul procentelor.

Interes crescut pentru zonele turistice din afara Europei

78% dintre turiști spun că vor alege din nou destinațiile europene în acest sezon. Există, însă, un interes crescut și pentru zonele non-europene: 14.7% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța în afara continentului, țări precum Israel, Iordania, Emiratele Arabe, Thailanda, Mexic fiind opțiuni populare în rândul românilor.

Bineînțeles, nici România nu a fost uitată: 7.3% dintre români vor alege destinațiile interne pentru concediul de vară.

Studiul a scos la iveală și câteva criterii de care țin cont românii atunci când își plănuiesc vacanța.

De exemplu, aceștia preferă să își rezerve concediul cu mai mult de o lună înainte (60.2%) sau cu o lună înainte (24.5%). Pentru cei care aleg să rezerve din timp vacanța, avantajul este că se pot bucura de prețuri mai bune la biletele de avion, dar și de o varietate mai mare privind destinațiile din care pot alege.

În ceea ce privește organizarea propriu-zisă, 56.7% dintre respondenți își rezervă vacanța prin intermediul site-urilor de booking, 30.1% rezervă direct pe site-urile furnizorilor de servicii (direct
la compania aeriană sau la hotel), iar 13.2% aleg să recurgă la ajutorul unui consultant de călătorii sau la o agenție de turism pentru un pachet complet de transport + cazare.

Cați bani sunt dispuși românii să cheltuiască pentru biletele de avion

Atunci când vine vorba despre factorii pe care îi iau în considerare când aleg destinația de vacanță, criteriile votate de români sunt următoarele: să găsească prețuri avantajoase la biletele de avion (44.6%), să fie o destinație în care nu au mai fost (38.4%), să ajungă repede, cu zbor direct (16.4%).

La capitolul buget alocat pentru biletele de avion, majoritatea voturilor au mers către două opțiuni: 53% dintre respondenți sunt dispuși să cheltuiască între 100 și 300 de euro pentru ele, iar 36% dintre ei își doresc prețuri sub 100 de euro. Mai mult decât atât, avionul rămâne mijlocul de transport preferat de români pentru călătoriile din această vară (votat de 88.7% dintre respondenți).

În ceea ce privește compania în care vor călători, respondenții au ales variante multiple: 53% dintre participanți spun că vor merge în vacanță alături de partener/ă, 48.9% vor călători cu familia, 28% merg cu prietenii, iar 10.8% au ales opțiunea de a călători și singuri.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii au comandat în 2022 un burger la 3 secunde. Care sunt cele mai pofticioase oraşe

Publicat

burger

Potrivit unui studiu recent, românii au plasat comenzi pentru un burger în fiecare interval de 3 secunde, înregistrându-se cele mai multe comenzi din București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Burgerului, marcată în (28 mai, Glovo prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de burgeri.

Astfel, în 2022, prin această platformă, în România au fost livraţi 9.229.640 de burgeri, acest preparat fiind pe primul loc în topul preferinţelor utilizatorilor, urmat de shaorma şi pizza. Această cifră reprezintă o creştere semnificativă faţă de anul 2021, de 40%.

Minutul de aur al anului în ceea ce priveşte consumul de burgeri a fost înregistrat la data de 28 februarie 2022, la ora 9.44, moment în care românii au comandat 253 de burgeri pe minut, iar în ziua de 4 martie românii au comandat cei mulţi burgeri din întreg anul 2022.

În plus, în luna martie românii au comandat cei mai mulţi burgeri pe tot parcursul anului trecut, iar în medie, la nivelul întregului an, românii au comandat un burger la fiecare 3 secunde.

Românii au comandat în 2022 un burger la 3 secunde. Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, oraşele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de burgeri în România

Românii au optat pentru preparatul cu specific american în special pentru cină, astfel că 29% dintre comenzi au fost plasate în intervalul orar 18:00-20:00, în timp ce joia şi vinerea sunt zilele preferate de români pentru comenzile de burgeri.

România ocupă astfel locul al treilea la nivel global în ceea ce priveşte consumul de burgeri din reţeaua Glovo de 25 de ţări.

La nivel local, Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova sunt oraşele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de burgeri în România anul trecut, iar cele mai apreciate reţete de burger rămân burgerul de pui, cheeseburger-ul şi burgerul clasic.

În ceea ce priveşte evoluţia consumului la nivel de oraşe, datele platformei arată că utilizatorii din Botoşani au comandat de 6 ori mai mulţi burgeri în 2022 faţă de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Călăraşi au comandat de 8 ori mai mulţi burgeri.

Recordul absolut al numărului de burgeri comandaţi pe parcursul întregului an îi revine unui sucevean care a comandat în medie 2 burgeri şi jumătate pe zi.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezervările în stațiunile montane și balneare din România înregistrează o creștere de 50% în primele patru luni ale anului 2023

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Potrivit datelor furnizate de un turoperator specializat în oferte turistice exclusiv în România, rezervările în stațiunile montane și balneare au înregistrat o creștere de aproape 50% în primele patru luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în perioada analizată a fost de 535 de lei, în creştere cu 28%, comparativ cu preţul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. În ceea ce priveşte durata medie a unui sejur în destinaţiile montante, aceasta a rămas aceeaşi, respectiv de trei zile, iar topul destinaţiilor este condus de Sinaia, Poiana Braşov şi Predeal.

Pe segmentul balneo, preţul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie – aprilie 2023 a fost de 1.050 de lei, în creştere cu 16% faţă preţul mediu în ianuarie – aprilie 2022. Durata medie a unui sejur a rămas neschimbată, de patru nopţi, în timp ce Băile Felix, Călimăneşti Căciulata şi Băile Herculane sunt primele trei destinaţii preferate de către români pe acest segment.

„Turismul în staţiuni montane şi balneo din România a crescut puternic în primele patru luni ale lui 2023 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Odată cu depăşirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activităţi de relaxare şi tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunităţile şi ofertele pe care chiar ţara noastră le pune la dispoziţie, ceea ce este desigur îmbucurător”, a declarat Adrian Voican, preşedintele Bibi Group4Travel.

Rezervările în stațiunile montane și balneare din România înregistrează o creștere de 50% în primele patru luni ale anului 2023. Hotelierii de la munte şi balneo îi aşteaptă de altfel pe români cu pachete speciale

Hotelierii de la munte şi balneo îi aşteaptă de altfel pe români cu pachete speciale şi în perioada minivacanţei de 1 iunie şi Rusalii.

Astfel, pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600 lei/persoană pentru un sejur de trei nopţi la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, respectiv de 1.600 de lei/persoană tot pentru un sejur de trei nopţi la un hotel de 5 stele cu mic dejun şi acces la zona spa.

În Băile Felix, un sejur de trei nopţi, în aceeaşi perioadă, la un hotel de 3 stele costă 550 lei/persoană, cu mic dejun şi acces la piscină, iar la un hotel de 5 stele ajunge la 3.100 lei/persoană, sejur de patru nopţi, cu demipensiune, prânz festiv, programe de divertisment şi acces la zona spa.

Bibi Touroperator este unul dintre cei mai importanţi turoperatori de pe piaţa locală, specializaţi exclusiv pentru România.

Parte a grupului Bibi, un brand românesc creat în urmă cu peste 30 de ani, este numărul 2 în topul naţional al Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR). Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Debitul Dunării, peste mediile multianuale ale lunilor mai şi iunie pe parcursul săptămânii viitoare

Publicat

fluviul dunarea
Arhivă foto

Debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, va prezenta o stabilitate relativă în prima parte a intervalului, situându-se în jurul valorilor de 9.300 – 9.200 metri cubi pe secundă (mc/s). Ulterior, se va înregistra o ușoară scădere până la aproximativ 9.000 mc/s, cu toate că acest nivel va fi mai ridicat decât media multianuală pentru luna mai (7.250 mc/s) și luna iunie (6.400 mc/s).

Potrivit prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până la data de 3 iunie 2023, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând prima parte a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Calaft şi partea a doua a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Călăraşi, şi relativ staţionare pe sectorul Cernavodă – Galaţi.

De asemenea, prognoza săptămânală (28 mai – 3 iunie 2023) emisă pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi în prima jumătate a intervalului de prognoză, în general în creştere, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

În cea de-a doua jumătate a intervalului debitele vor fi, în general, în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din ţară, unde vor fi în creştere ca urmare a propagării.

În prima parte a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ, susţin hidrologii. Agerpres

Citește mai departe