Connect with us

EVENIMENT

Carambol VIOLENT în Suceava, cu 3 oameni răniți

Publicat

suceava

Un carambol între patru autoturisme a avut loc, miercuri, în localitatea Milișăuți din județul Suceava.

Intervin pompierii militarii ai Detașamentului Rădăuți cu modulul SMURD (autospeciala pentru descarcerare și ambulanța SMURD B2) cu sprijinul unui echipaj SAJ.

suceava

 

O femeie în vârstă de aproximativ 53 de ani, conștientă și cooperantă, este transportată la spital pentru investigații suplimentare.

suceava2

 

Ulterior, conform ISU, doi bărbați în vârstă de 25 de ani, respectiv 34 de ani, vor ajunge la spital de către echipajul SAJ.

suceava3

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Prăbușire dramatică a prețului gazelor: De la 340 de euro la 25 euro pe megawatt/oră

Publicat

petrol
Arhivă foto

Prețul gazelor a suferit o prăbușire dramatică, înregistrând o scădere semnificativă. După ce a atins nivelul de peste 340 de euro pe megawatt/oră imediat după izbucnirea războiului și amenințarea cu o iarnă geroasă în Europa, prețul a coborât acum la 25 de euro pe megawatt/oră. În plus, țările europene se confruntă cu depozitele de gaze pline la capacitate maximă.

Preţul gazelor naturale a scăzut puternic pe bursă, ajungând la nivelul din 2021, dinaintea începerii războiului din Ucraina.

După izbucnirea războiului din Ucraina şi apariţia sancţiunilor la adresa Rusiei, preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat cu întreruperea livrărilor de gaze, susţinând că Europa va îngheţa de frig, anunță ZF.

Europa, în frunte cu Germania, a găsit alte resurse, în ciuda ameninţărilor şi întreruperilor de livrări de gaze din partea Rusiei.

Acum, după un an şi trei luni de la începerea războiului, preţul gazului a ajuns la 25 mwh, faţă de 340 mwh, cât a fost în perioada de vârf.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Sondaj: Peste 80% dintre români ar fi dispuşi să-şi ajute vecinii în cazul unor urgenţe

Publicat

amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanțat prin pnrr: 51
fotografie cu caracter ilustrativ

Conform unui sondaj recent, aproximativ 63% dintre cetățenii români au cunoștințe detaliate despre vecinii lor sau se vizitează ocazional. De asemenea, peste 80% dintre respondenți ar fi dispuși să ofere ajutor vecinilor în situații de urgență.

Potrivit unui sondaj realizat de Storia.ro cu ocazia Zilei Europene a Vecinilor, marcată anual în ultima zi de vineri din luna mai, 55% dintre români cunosc informaţii detaliate despre vecinii lor, inclusiv numele acestora, iar 8% se vizitează ocazional, în timp ce 32% îşi cunosc vecinii doar din vedere sau deloc (6%).

Conform chestionarului, atunci când îşi doresc să comunice, 75% discută faţă în faţă, 27% preferă să vorbească la telefon, iar 12% au grup comun pe reţelele sociale.

În topul acţiunilor care creează o percepţie bună despre vecini se află menţinerea curăţeniei spaţiilor comune (68%), salutarea vecinilor (64%), atitudinea liniştită (57%), participarea la activităţile comune (54%), dar şi ajutorul oferit vecinilor (49%).

Întrebaţi pentru ce ar cere ajutor vecinilor, 69% au menţionat situaţiile în care locuinţa lor ar fi în pericol imediat din cauza unui incendiu sau a unei inundaţii, 59% ar cere ajutor dacă ar fi ei înşişi în pericol din cauza unei urgenţe medicale, iar 39% ar apela la vecini pentru a le prelua coletele de la curier atunci când nu sunt acasă.

Sondaj: Peste 80% dintre români ar fi dispuşi să-şi ajute vecinii în cazul unor urgenţe. 62% ar fi de acord să preia coletele vecinilor în lipsa lor

Pe de altă parte, dacă ar fi în situaţia de a-şi ajuta la rândul lor vecinii, respondenţii se arată şi mai deschişi. 84% ar oferi ajutor în cazul unor urgenţe medicale, 81% în cazul unor pericole imediate ce vizează locuinţa vecinului.

În acelaşi timp, 62% ar fi de acord să preia coletele vecinilor în lipsa lor, iar 44% ar fi dispuşi să meargă la cumpărături în locul vecinilor atunci când aceştia nu s-ar putea deplasa.

Printre cele mai deranjante comportamente ale vecinilor se menţionează: comportamentul agresiv (74%), zgomotul excesiv (73%), atitudinea nepoliticoasă (68%) şi nerespectarea curăţeniei din spaţiile comune (65%).

Sondaj: Peste 80% dintre români ar fi dispuşi să-şi ajute vecinii în cazul unor urgenţe. O medie de 39% dintre respondenţi şi-ar căuta o altă locuinţă dacă ar avea constant vecini foarte zgomotoşi

De asemenea, printre cele mai neplăcute zgomote cu care pot deranja vecinii se regăsesc: muzica la volum ridicat (34%), bormaşina şi alte reparaţii (26%), dar şi certurile (22%).

Când vine vorba despre alegerea unei locuinţe, 53% dintre respondenţi consideră că este esenţial să ceară mai multe informaţii despre vecini atunci când merg la vizionări.

O medie de 39% dintre respondenţi şi-ar căuta o altă locuinţă dacă ar avea constant vecini foarte zgomotoşi, dar şi dacă ar fi intruzivi în legătură cu viaţa şi locuinţa lor, în timp ce 34% s-ar muta dacă ar avea vecini de care să le fie teamă.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 230.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră din țară, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera general
Arhivă foto

În ultimele 24 de ore au trecut prin ultimele 24 de ore prin punctele de frontieră din țară peste 230.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 28.05.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 233.500 de persoane, cetățeni români și străini și peste 54.060 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 113.085 de persoane, dintre care 9.619 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 28.05.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.359.820 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Carambol cu patru autovehicule implicate, într-o localitate din județul Suceava

Publicat

acc suceava 30 (2)
Arhivă foto

Un accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule a avut loc, luni după-amiază în județul Suceava. Din primele date, două persoane au fost rănite.

Potrivit ISU Suceava, un carambol a avut loc pe raza localității Plopeni.

În eveniment au fost implicate patru autovehicule.

acc suceava (29)

Două persoane, conștiente și cooperante, necesită îngrijiri medicale.

acc suceava 31

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospeciala cu accesorii pentru descarcerare, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Stire in actualizare

Citește mai departe