Connect with us

EVENIMENT

Carantină ridicată în toate localităţile din judeţul Sibiu. De când intră în vigoare

Publicat

Prefectul Mircea Creţu a anunţat, duminică, ridicarea carantinei zonale, începând de luni, ora 5,00, în toate localităţile din judeţ unde aceasta a fost impusă în ultimă lună – municipiile Sibiu şi Mediaş, oraşele Cisnădie, Tălmaciu şi Avrig, precum şi comuna Orlat şi satul Şelimbăr.

„Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localităţile din judeţ. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au respectat măsurile şi au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic şi solidaritate! Sărbătorile se apropie şi este necesar să fim în continuare precauţi şi să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă”, este mesajul transmis duminică de către prefectul Mircea Creţu.

Rata incidenţei cazurilor de COVID-19 se situa, sâmbătă, la 5,13 la mia de locuitori în municipiul Sibiu, respectiv 4,83 în Mediaş, 2,96 la Cisnădie, 3,40 la Tălmaciu şi 3,48 la Avrig. La nivelul de ansamblu al judeţului, indicele de incidenţă se situa 3,65 la mia de locuitori, conform ultimei raportări comunicată sâmbătă de către Instituţia Prefectului.

Municipiul Sibiu şi localităţile, Cisnădie, Tălmaciu şi Şelimbăr au intrat în carantină zonală din data de 16 noiembrie, iar Mediaş, Avrig şi Orlat din 23 noiembrie.

Rata de incidenţă în municipiul Sibiu s-a situat în urmă cu 3-4 săptămâni şi la nivele de 13 sau 14 la mia de locuitori, fiind cel mai ridicat nivel înrestrat în această perioadă într-un municipiu reşedinţă de judeţ. De asemenea, numărul mare de cazuri înregistrate s-a reflectat şi la nivelul spitalelor, fiind depăşită capacitatea de preluare a unităţilor medicale desemnate pentru pacienţii cu COVID din municipiul Sibiu şi municipiul Mureş. Au fost între timp desemnate ca spitale de suport COVID şi alte spitale – cum ar fi Spitalul Militar din Sibiu sau spitalul din Agnita.

Totodată, explozia de cazuri înregistrate la Sibiu în prima jumătate a lunii noiembrie a dus şi la demiterea unui subprefect, a directorului de la Direcţia judeţeană de Sănătate Publică (DSP) şi a directoarea Spitalului Clinici Judeţean de Urgenţă (SCJU). La conducerea DSP şi a SCJU au fost detaşaţi trei medici militari. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe