Connect with us

ACTUALITATE

Caravana Metropolis revine cu cele mai bune filme europene la Sibiu, Bucureşti şi Arad

Publicat

metropolis

Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon la Sibiu, Bucureşti şi Arad, pentru a aduce pe marele ecran, în faţa publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, primele oraşe confirmate sunt Sibiu (25 – 30 iunie, Piaţa Mică), Bucureşti (2 – 7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) şi Arad (9 – 14 iulie, Parcul Mihai Eminescu), în fiecare dintre aceste oraşe urmând să ruleze câte şase filme în şase zile, de la ora 21,30.

Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

Filmele franceze care pot fi urmărite în selecţia oficială sunt documentarul „Chipuri, locuri” (R. Agnes Varda), nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, comediile „Edmond”/ „Cyrano mon amour” (R. Alexis Michalik), „În libertate” (Pierre Salvadori) şi „Familia mea nebună”/ „La Ch’tite famille” (R. Dany Boon).

De asemenea, înaintea tuturor lungmetrajelor va rula câte un scurtmetraj francez din cele şase aflate în selecţie. Acestea sunt „Negative Space” (R. Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo şi la alte 11 festivaluri internaţionale de film, „Hybrids” (R. Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună animaţie, „Make it soul” (R. Jean-Charles Mbotti Malolo), aflat în competiţie la Clermont-Ferrand în 2019, „Hurlevent” (R. Frederic Doazan), „Deux dollars” (R. Emmanuel Tenenbaum) şi scurtmetrajul pentru copii „Kaal” (R. Charlie Aufroy).

Printre celelalte lungmetraje din selecţia Caravanei se numără „Războiul rece” (R. Pawel Pawlikowski), câştigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar şi 4 premii „Bafta, Ttanzit” (R. Christian Petzold), în competiţie la Berlinale în 2018 şi câştigător a numeroase premii, „Toată lumea ştie” (R. Asghar Farhadi), cu Javier Bardem şi Penelope Cruz în rolurile principale, aflat în competiţie la Cannes 2018 şi „Caisă” (R. Alexandru Mavrodineanu), documentar premiat la Gopo şi Astra.

În selecţia de la Sibiu, anul acesta Regiune Gastronomică Europeană, programul include trei proiecţii speciale ale unor filme mai vechi – „Volver” (R. Pedro Almodovar), „Soul Kitchen” (R. Fatih Akin) şi „Willy Wonka şi fabrica de ciocolată” (R. Mel Stuart).

La Sibiu, pe lângă proiecţiile de filme, va mai avea loc un eveniment dedicat copiilor şi părinţilor, într-un spaţiu alternativ. Este vorba despre o sesiune de Cine-dance link experience, însoţită de două ateliere. În cadrul evenimentului găzduit de fondatoarele asociaţiei franceze L’infraviolet, Celine Ravenel şi Milena Gilabert, vor fi proiectate câteva scurtmetraje pentru familie, urmate de realizarea unor coregrafii poetice şi colorate, pe tema prieteniei şi apropierii umane.

Caravana Metropolis este organizată anul acesta în cadrul Sezonului România-Franţa 2019 şi este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al reţelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediţii de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 m2, Caravana oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Centrul Municipal de Cultură Arad, cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa foto: Caravana Metropolis – Cinema în aer liber / Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe