Connect with us

EVENIMENT

Caravana TIFF Unlimited va străbate ţara. O parte dintre filmele festivalului vor putea fi urmărite în mai multe localităţi din România

Publicat

caravana tiff sursa tiff.ro
sursa foto: tiff.ro

O parte dintre filmele Festivalului Internaţional de Film Transilvania vor putea fi urmărite în mai multe localităţi din România, Caravana TIFF Unlimited urmând să străbată ţara timp de mai multe luni.

„După succesul celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care a strâns peste 120.000 de spectatori în faţa marilor ecrane din Cluj-Napoca, o parte dintre filmele TIFF vor putea fi urmărite în mai multe localităţi din România, în proiecţii outdoor şi indoor. Din iulie până în octombrie, Caravana TIFF Unlimited străbate ţara şi se opreşte la Breb, Iaşi, Predeal, Satu Mare, Târgu Lăpuş, Zabola, Timişoara, Bacău, Bistriţa, Brăila şi Braşov”, se arată într-un comunicat.

Din programul caravanei vor face parte cele mai noi filme româneşti, dar şi filme internaţionale care au fost sold out la TIFF.

Programul pentru fiecare oprire a Caravanei va fi comunicat individual, iar intrarea la filme va fi liberă.

„O parte dintre localităţile în care se opreşte Caravana TIFF Unlimited nu au cinematografe funcţionale pe timpul anului. Prin iniţiativa noastră, ajunsă deja la cea de-a 14 ediţie, încercăm să proiectăm filme noi şi să facilităm întâlnirea dintre public şi echipele de actori şi regizori. E o şansă pentru filmele româneşti, dar şi filmele internaţionale de festival, să ajungă la cât mai mulţi spectatori din ţară”, a declarat Angi Istrate, coordonatoarea proiectului, citată în comunicatul de presă.

Caravana TIFF Unlimited porneşte în Maramureş, la Breb, între 22 iulie şi 23 iulie, unde spectatorii se vor bucura să vadă sau să revadă pe marele ecran „poate unul dintre cele mai bune filme româneşti ale tuturor timpurilor”: „E Pericoloso Sporgersi”, comedia regizată de Nae Caranfil, într-o variantă restaurată digital.

Din program mai face parte filmul spaniol „Alcarras”, regia Carla Simon, care a câştigat Ursul de Aur la Berlinală anul trecut.

Între 28 – 30 iulie, caravana se opreşte la Iaşi şi promite câteva seri de neuitat pentru spectatori. Pe marele ecran, în aer liber, va fi proiectată noua comedie românească „Încă două lozuri”, regia Paul Negoescu cu Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol în rolurile principale. În program se află şi o altă comedie, care a deschis TIFF.22, Confort Nordic, regia Hafsteinn Gunnar Sigurthsson, cu Timothy Spall, dar şi o poveste clasică de dragoste, respectiv Casablanca.

În acelaşi weekend, (28 – 29 iulie), filmele TIFF se vor putea urmări şi la Predeal.

Următoarele localităţi unde se va opri Caravana TIFF Unlimited sunt Satu Mare (4 – 6 august), Târgu Lăpuş (4 – 6 august), Zabola (9 – 10 august), Timişoara (1 – 3 septembrie), Bacău (1 – 7 septembrie), Bistriţa (1 – 7 septembrie), Brăila (8 – 10 septembrie) şi Braşov (6 – 8 octombrie).

Programul complet al Caravanei TIFF Unlimited va fi comunicat pe pagina de Facebook dedicată proiectului şi pe tiff.ro, precizează sursa citată.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

sursa: agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vârsta de pensionare se MODIFICĂ. Condiții pentru PENSIONAREA anticipată

Publicat

talon e1634124069515.jpg

Vârsta de pensionare se modifică. Printre măsurile pe care România și le-a asumat prin PNRR se numără și cea privind creșterea perioadei profesionale a cetățenilor, scrie Alba24.ro.

Este un alt mod de a spune că vârsta de pensionare va crește atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Atenție însă, este vorba despre oamenii obișnuiți, nu și de pensionarii ”speciali”.

Deocamdată nimeni nu le-a explicat oamenilor de ce ar accepta creșterea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Masă caldă” în școli. Condițiile în care va continua programul de sprijin alimentar pentru elevi, în anul școlar 2023-2024

Publicat

”masă caldă” în școli. condițiile în care va continua programul

Programul ”Masa caldă” va continua și în anul școlar 2023-2024, în 450 de unități de învățământ din țară. Proiectul a fost aprobat de Guvern, joi, 28 septembrie, la trei săptămâni de la începerea cursurilor.

Actul normativ prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet alimentar – preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat,  în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

Publicat

1695927085 energie gunoaie.jpg

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară a deșeurilor municipale din județul Cluj a fost aprobată, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Prin această procedură ecologică, gunoaiele vor fi valorificate energetic.

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

„Este un pas important în direcția soluționării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Renunțarea la facilitățile fiscale în IT poate duce la accentuarea crizei pe piața muncii și creșterea competiției între candidați

Publicat

renunțarea la facilitățile fiscale în it poate duce la accentuarea

Eliminarea facilităţilor fiscale din domeniul IT accelerează o criză deja resimţită pe piaţa muncii, iar competiţia între candidaţi va creşte şi mai mult. Măsurile îi vor determina pe angajatori să se orienteze spre candidați mai tineri, care să se încadreze în limita salarială neimpozitabilă.

Pe de altă parte, vor fi tot mai mulți candidați din domeniul IT care nu își vor mai găsi la fel de repede un loc de muncă potrivit.

Anul 2023 a fost unul dificil pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe