Connect with us

ACTUALITATE

Carburanţii sunt mai scumpi în benzinăriile de pe Autostrada Soarelui. Un plin costă cu peste 10 lei în plus

Publicat

Şoferii care pleacă din Bucureşti spre staţiunile de pe litoral vor găsi la benzinăriile de pe Autostrada Soarelui carburanţi mai scumpi decât în oraşe, iar diferenţa pentru un plin depăşeşte 10 lei, potrivit preţurilor analizate de AGERPRES cu ajutorul Monitorului Preţurilor pentru Carburanţi, aplicaţie lansată în urmă cu două săptămâni de Consiliul Concurenţei.

Astfel, în acest weekend, la staţiile Petrom de pe A2, benzina standard costă 5,81 lei pe litru, iar motorina standard, 5,78 lei pe litru. În benzinăriile OMV, carburanţii sunt şi mai scumpi: 5,86 lei la benzină şi 5,85 lei la motorină.

Într-o benzinărie Petrom din Capitală, respectiv cea de la Nicolae Grigorescu, benzina standard are un preţ de 5,66 lei pe litru, iar motorina costă 5,71 lei. De asemenea, în benzinăria Petrom din Eforie Nord, un litru de benzină costă 5,58 lei, iar unul de motorină, 5,55 lei.

Situaţia este similară şi la Rompetrol, a doua reţea de benzinării din România ca mărime. La staţiile de la Feteşti, de pe A2, benzina costă 5,86 lei pe litru, iar motorina 5,85 lei.

În Bucureşti, staţia Rompetrol din zona Mihai Bravu are un preţ de 5,70 lei pentru benzină şi 5,75 lei pentru diesel, iar la staţia din Constanţa benzina costă 5,79 lei pe litru şi motorina 5,66 lei pe litru.

Având toate aceste cifre la dispoziţie, la un rezervor mediu de 50 de litri, şoferii pot economisi peste 10 lei dacă alimentează maşina înainte să intre pe Autostrada Soarelui.

Acesta nu este un fenomen care caracterizează doar România. La fel se întâmplă şi în Ungaria, Austria sau Germania, unde preţurile din benzinăriile de pe autostrăzi sunt mai mari decât media.

În plus, pe Autostrada Soarelui, business-ul benzinăriilor este unul sezonier, adică, odată cu terminarea sezonului estival, fluxul de clienţi scade considerabil. Chiar şi vara, turiştii folosesc benzinăriile de pe autostradă mai mult ca punct de oprire şi de odihnă.

Consiliul Concurenţei a lansat, pe 1 iulie, platforma online „Monitorul preţurilor carburanţilor”, care permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către marile reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Principalul scop al aplicaţiei este creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor şi ieftinirea produselor.

„Monitorul preţurilor carburanţilor” este valabil atât sub formă de aplicaţie web, cât şi ca aplicaţie mobilă (IOS şi Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Abia ăsta e ca Schumacher: Un tânăr de 24 de ani a fost prins cu 223 km/h pe A1. A fost sancționat drastic de polițiști

Publicat

abia ăsta e ca schumacher: un tânăr de 24 de

Publicitate

Un tânăr de 24 de ani a fost surprins de radar în timp ce rula cu nu mai puțin de 223 km/h pe autostrada A1, pe un tronson unde limita de viteză este de 130 km/h, una dintre cele mai mari viteze înregistrate de radar pe șoselele din România.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, incidentul s-a petrecut miercuri, 2 aprilie, pe autostrada A1, la kilometrul 431, sensul de mers dinspre Lugoj către Deva.

Polițiștii din cadrul Biroului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Restructurări la Poșta Română: Reduceri de posturi administrative și eficientizarea activității

Publicat

restructurări la poșta română: reduceri de posturi administrative și eficientizarea

Publicitate

Restructurări la Poșta Română: Poșta Română anunță că a implementat o restructurare semnificativă a aparatului administrativ. Compania a eliminat 75% din posturile de la nivel central – de la 1.200 la 300 de angajați, scrie alba24.ro.

La nivel național, numărul total de angajați a fost redus cu 18%, de la 25.000 în iunie 2021 la 20.500 în prezent.

Restructurări la Poșta Română. Reducere a aparatului administrativ central

De la începutul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani

Publicat

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de

Publicitate

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani.

Tragediile s-au produs în localitățile Băbiceni, Rădeni, Stânca, Mitoc și Albești. Cauzele probabile care au generat aceste evenimente au fost: fumatul, jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire și scurtcircuitul.

Alte zeci…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Un ofițer și nouă subofițeri au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, de Ziua Jandarmeriei

Publicat

botoșani: un ofițer și nouă subofițeri au fost înaintați în

Publicitate

În urmă cu 175 de ani, prin Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi, semnată de domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei, a luat ființă Jandarmeria Română ca instituție modernă, capabilă să facă față cu succes tuturor provocărilor.

Manifestarea festivă dedicată acestui moment istoric s-a desfășurat în această dimineață la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Cu această ocazie, pe lângă ofițerii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe