Connect with us

ACTUALITATE

Cardinalul Lucian, în Pastorala de Crăciun: ”Anul 2020 ne-a dezvăluit cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu”

Publicat

cardinal

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului nostru Isus Cristos se constituie în acest an ca o mângâiere şi o binecuvântare a lui Dumnezeu pentru omenirea atât de încercată din cauza pandemiei de coronavirus, scrie, în Pastorala sa de Crăciun, cardinalul Lucian, arhiepiscop şi mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Înaltul prelat bisericesc apreciază că anul 2020 ne-a dezvăluit tuturor cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu şi că împreună am redescoperit valoarea compasiunii şi a slujirii aproapelui, conştientizând, totodată, ceea ce este esenţial şi cu adevărat valoros în existenţa noastră.

„În contextul situaţiei actuale, cu toţii simţim mai acut fragilitatea propriei vieţi, precum şi teamă şi îngrijorare pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri. Totodată, anul 2020 pe care l-am străbătut, ne-a dezvăluit cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu, prezenţa Sa în sufletele şi în familiile noastre, fiorul tainic al rugăciunii rostite din adâncul inimii. Împreună am redescoperit poate mai mult valoarea compasiunii şi a slujirii aproapelui, am conştientizat ceea ce este esenţial şi cu adevărat valoros în existenţa noastră. Mai mult, dificultatea participării fizice la Sfânta Liturghie a accentuat în suflete dragostea faţă de Cristos şi dorul după Sfânta Euharistie”, se arată în Pastorala cardinalului Lucian.

El face o paralelă între Noaptea de Crăciun şi Noaptea Învierii, apreciind că astăzi, mai mult ca oricând, omenirea are nevoie să fie mântuită. Descoperirile ştiinţei, dar şi izolarea sau însingurarea în care oamenii se află de mai multe luni arată cât de multă nevoie este de Mântuitorul Nostru şi de pacea pe care o poate aduce acesta, spune cardinalul Lucian.

”Avem nevoie să fim mântuiţi uneori şi de noi înşine”

„Noaptea sfântă de Crăciun este noaptea când fiecăruia dintre noi i se dăruieşte un Prunc nou-născut, pentru ca fiecare să renască. Acest Prunc vine între oameni pentru a transforma omenirea întreagă. Noaptea luminoasă a Învierii Mântuitorului nu ar fi fost posibilă fără această noapte a venirii lui Mesia între ai Săi. Astăzi, mai mult decât oricând, omenirea întreagă are nevoie să fie mântuită. Descoperirile ştiinţei, promisiunile societăţii în care trăim, izolarea şi însingurarea în care oamenii de pe întreg mapamondul se află de mai multe luni ne spun toate că avem nevoie de Mântuitorul, de pacea pe care numai El ne-o poate dărui. Avem nevoie să fim mântuiţi uneori şi de noi înşine”, scrie în Pastorala de Crăciun cardinalul Lucian.

El ne îndeamnă să ne bucurăm de Sărbătoarea Crăciunului şi de colindele româneşti, chiar dacă nu vom putea să le ducem din casă în casă.

„Să ne bucurăm de acest Praznic luminos, iar colindele, în dulcea limbă românească şi pe tonalităţile duioase născute de veacuri din freamătul de credinţă al neamului, să răsune ca mărturie a prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră! Chiar dacă în acest an nu vom putea împlini datina colindatului din casă în casă, avem convingerea că îngerii, sfinţii şi Fericiţii Episcopi martiri se vor îngriji de împletirea colindelor tuturor într-un armonios imn de recunoştinţă adus lui Dumnezeu”, mai arată cardinalul Lucian. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe