Connect with us

ACTUALITATE

Cardinalul Lucian, în Pastorala de Crăciun: ”Anul 2020 ne-a dezvăluit cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu”

Publicat

cardinal

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului nostru Isus Cristos se constituie în acest an ca o mângâiere şi o binecuvântare a lui Dumnezeu pentru omenirea atât de încercată din cauza pandemiei de coronavirus, scrie, în Pastorala sa de Crăciun, cardinalul Lucian, arhiepiscop şi mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Înaltul prelat bisericesc apreciază că anul 2020 ne-a dezvăluit tuturor cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu şi că împreună am redescoperit valoarea compasiunii şi a slujirii aproapelui, conştientizând, totodată, ceea ce este esenţial şi cu adevărat valoros în existenţa noastră.

„În contextul situaţiei actuale, cu toţii simţim mai acut fragilitatea propriei vieţi, precum şi teamă şi îngrijorare pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri. Totodată, anul 2020 pe care l-am străbătut, ne-a dezvăluit cât de importantă este relaţia cu Dumnezeu, prezenţa Sa în sufletele şi în familiile noastre, fiorul tainic al rugăciunii rostite din adâncul inimii. Împreună am redescoperit poate mai mult valoarea compasiunii şi a slujirii aproapelui, am conştientizat ceea ce este esenţial şi cu adevărat valoros în existenţa noastră. Mai mult, dificultatea participării fizice la Sfânta Liturghie a accentuat în suflete dragostea faţă de Cristos şi dorul după Sfânta Euharistie”, se arată în Pastorala cardinalului Lucian.

El face o paralelă între Noaptea de Crăciun şi Noaptea Învierii, apreciind că astăzi, mai mult ca oricând, omenirea are nevoie să fie mântuită. Descoperirile ştiinţei, dar şi izolarea sau însingurarea în care oamenii se află de mai multe luni arată cât de multă nevoie este de Mântuitorul Nostru şi de pacea pe care o poate aduce acesta, spune cardinalul Lucian.

”Avem nevoie să fim mântuiţi uneori şi de noi înşine”

„Noaptea sfântă de Crăciun este noaptea când fiecăruia dintre noi i se dăruieşte un Prunc nou-născut, pentru ca fiecare să renască. Acest Prunc vine între oameni pentru a transforma omenirea întreagă. Noaptea luminoasă a Învierii Mântuitorului nu ar fi fost posibilă fără această noapte a venirii lui Mesia între ai Săi. Astăzi, mai mult decât oricând, omenirea întreagă are nevoie să fie mântuită. Descoperirile ştiinţei, promisiunile societăţii în care trăim, izolarea şi însingurarea în care oamenii de pe întreg mapamondul se află de mai multe luni ne spun toate că avem nevoie de Mântuitorul, de pacea pe care numai El ne-o poate dărui. Avem nevoie să fim mântuiţi uneori şi de noi înşine”, scrie în Pastorala de Crăciun cardinalul Lucian.

El ne îndeamnă să ne bucurăm de Sărbătoarea Crăciunului şi de colindele româneşti, chiar dacă nu vom putea să le ducem din casă în casă.

„Să ne bucurăm de acest Praznic luminos, iar colindele, în dulcea limbă românească şi pe tonalităţile duioase născute de veacuri din freamătul de credinţă al neamului, să răsune ca mărturie a prezenţei lui Dumnezeu în viaţa noastră! Chiar dacă în acest an nu vom putea împlini datina colindatului din casă în casă, avem convingerea că îngerii, sfinţii şi Fericiţii Episcopi martiri se vor îngriji de împletirea colindelor tuturor într-un armonios imn de recunoştinţă adus lui Dumnezeu”, mai arată cardinalul Lucian. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Elevii Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni s-au întâlnit cu jandarmii

Publicat

foto: elevii liceului teoretic „dr. mihai ciucă” săveni s au întâlnit

Publicitate

Activităţile în spațiul public prilejuite de aniversarea, în ziua de 3 aprilie, a celor 175 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, au debutat ieri dimineață la Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni.

Jandarmii le-au prezentat elevilor autospecialele din dotare, mijloacele de intervenție și, nu în ultimul rând, câinii de serviciu, care au executat, împreună cu conductorii lor, exerciții de disciplină și intervenție.
De asemenea,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reglementări mai clare privind parcările publice și private. Propunere pentru modificarea Codului Rutier

Publicat

reglementări mai clare privind parcările publice și private. propunere pentru

Publicitate

O nouă inițiativă legislativă depusă la Senat propune modificarea Codului Rutier pentru a introduce reglementări mai clare privind parcările publice și private. Proiectul de lege urmărește să stabilească norme stricte privind utilizarea, amenajarea și gestionarea locurilor de parcare, atât în spațiile publice, cât și în cele private cu acces public, relatează alba24.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.63, alin.(4)…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lângă noi: 21 de percheziții într-un dosar privind introducerea ilegală în țară a unor arme de vânătoare, la Suceava

Publicat

lângă noi: 21 de percheziții într un dosar privind introducerea ilegală

Publicitate

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava efectuează, miercuri, 21 de percheziții domiciliare la persoane din mai multe localități din mediul rural cercetate pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit IPJ, perchezițiile se desfășoară într-un dosar complex, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, privind arme de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe