Connect with us

EVENIMENT

Cardinalul Lucian, în Pastorala de Crăciun: Să-l implorăm pe Domnul păcii ”pentru pacea de sus” şi ”pentru pacea a toată lumea”

Publicat

cardinal

Cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, adresează, în Pastorala de Crăciun, un îndemn la rugăciune, pentru ca pacea să ne fie dăruită nouă, familiilor noastre, Europei măcinate de criză, popoarelor aflate în război şi lumii întregi.

„Acum este ceasul nostru, timpul în care se scrie istoria mântuirii noastre prin fapte vrednice de cartea vieţii şi potrivite demnităţii de fii ai Tatălui ceresc: ‘Fericiţi făcătorii de pace că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema’ (Mt. 5,9).

Mai mult decât oricând, este vremea să-l implorăm pe Domnul păcii ‘pentru pacea de sus’ şi ‘pentru pacea a toată lumea’! Să cerem ‘toţi, din tot sufletul şi din tot cugetul nostru’, împreună cu Sfântul Vasile cel Mare: ‘pacea Ta şi dragostea Ta dăruieşte-ne-o, Doamne, Dumnezeul nostru’, nouă, familiilor noastre, Europei măcinate de criză, popoarelor aflate în război şi lumii întregi! Să aprindem flacăra credinţei atât de puternic încât să răspândească căldura, lumina, pacea şi iubirea Domnului nostru Isus Cristos, urmând îndemnul Sfântului Pavel: ‘bucuraţi-vă! Desăvârşiţi-vă, mângâiaţi-vă, fiţi uniţi în cuget, trăiţi în pace şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi’ (2Cor. 13,11)”, a transmis Cardinalul Lucian.

Cel mai important lucru este ca în acest mare Praznic să nu lipsească Cel pe care îl sărbătorim, Isus Domnul, prezent în aproapele aflat în nevoie, arată Înaltul ierarh greco-catolic.

„Aşteptăm şi pregătim fiecare Crăciun cu mare bucurie şi cu emoţie. Să nu uităm însă că cel mai important lucru este ca în acest mare Praznic să nu lipsească Cel pe care îl sărbătorim, Isus Domnul, prezent în aproapele aflat în nevoie.

Isus, Pruncul cel Sfânt, este viu şi prezent în cei care trebuie să fugă din cauza violenţei şi a lipsurilor, în cei asupra cărora în locul fulgilor de nea cad bombe şi care plâng pentru că nu mai au un loc pe care să îl numească ‘acasă’. Ei sunt Familia Sfântă a zilelor noastre, ei sunt cei care astăzi caută adăpost şi mângâiere, precum Maria şi Iosif odinioară în Betleemul Iudeii”, îndeamnă arhiepiscopul.

Cu mult mai important decât pregătirea casei şi a mesei, spune Cardinalul Lucian, este să ne curăţăm şi să ne împodobim, înainte de orice, sufletele cu „lumina cea adevărată” care este Cristos Domnul

„Să îndrăznim! Lumina Lui este gratuită, nu se scumpeşte, nu se întrerupe şi este îndeajuns ca să lumineze tuturor! Luminaţi de El, devenim noi înşine ‘lumina lumii’ (Mt. 5,14) şi o împărtăşim, împreună cu căldura ei, celor din jur.

Să ne îndestulăm, mai cu seamă, din Pâinea Vieţii ‘care se coboară din cer’ (In. 6,35) şi din paharul mântuirii. Să trimitem mesaje de felicitare, de gratitudine şi, de ce nu, liste cu dorinţe, mai întâi celui Sărbătorit prin reţeaua sigură a mâinilor împreunate în rugăciune! Să nu uităm ca în aceste rugăciuni să îi cuprindem pe toţi cei dragi, pe semenii noştri, pe binefăcători, pe răuvoitori şi pe aceia care au mai mare nevoie de mila lui Dumnezeu.

Făcând aşa, Naşterea Domnului este cu adevărat o întrupare în viaţa noastră, iar pregătirile exterioare, pe care le-am amintit mai devreme, devin forme ale Sărbătorii pline de conţinut mântuitor”, a arătat arhiepiscopul.

PF Lucian le transmite credincioşilor sărbători cu pace şi sănătate, un An Nou cu împliniri şi binecuvântări cereşti.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Intervenție la Casa Armatei din Alba Iulia. Pompierii au adus o autoscară pentru a îndepărta niște elemente periculoase

Publicat

foto: intervenție la casa armatei din alba iulia. pompierii au

Intervenție la Casa Armatei din Alba Iulia. Pompierii au adus o autoscară pentru a îndepărata niste elemente periculoase de pe construcție.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în municipiul Alba Iulia, pe Calea Moților.

Reprezentanții ISU Alba au transmis că la fața locului a fost trimisă o autoscară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din Abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. Unde a fost oprit și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

Șofer din abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. unde

Un șofer din Abrud a fost prins cu alcoolemie record la volan. Acesta a fost oprit de polițiști pe o stradă din oraș. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, în 24 aprilie, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Abrud au depistat un bărbat de 29 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Moților din Abrud. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilitest, a rezultat valoarea de 2,15…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Candidatura pentru un nou mandat de primar la Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL), respinsă de Biroul Electoral

Publicat

primar capusu mare.jpg

Candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Căpușu Mare a lui Gheorghe Iancu (PNL) la alegerile din 9 iunie a fost respinsă, miercuri, de Biroul Electoral de Circumscripție Comunală, decizia putând fi contestată la Judecătoria Huedin.

”Biroul Electoral de Circumscripție Comunală nr. 23 Căpușu Mare, constatând că la data de 19.04.2024 au fost depuse: cele patru dosare de candidatură, având în vedere faptul că în urma verificărilor s-a stabilit că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ghid cu detalii pentru părinți de la Ministerul Educației. Documente, calendar, condiții

Publicat

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. ghid cu detalii pentru

Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ministerul Educației face precizări pentru părinți. Perioada de reînscrieri începe din 20 mai, iar înscrierile se desfășoară din 27 mai.

În grupele de nivel antepreșcolar (creșă) pot fi înscriși copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile.

În grupele de nivel preșcolar (grădiniță) pot fi înscriși copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile.

Prin cifra de școlarizare se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe