EVENIMENT
Carduri virusate. Un malware infectează fișiere și află când utilizatorul schimbă parola

O nouă campanie rău intenționată caută token-uri Discord și informații despre cardul de credit prin pachete npm open-source infectate. Un malware infectează fișiere și monitorizează acțiunile victimei, detectând când un utilizator se conectează și schimbă detaliile la mail sau parolă.
Cercetătorii Kaspersky au identificat o campanie rău intenționată denumită LofyLife. Campania a folosit 4 pachete rău intenționate care răspândesc malware Volt Stealer și Lofy Stealer în depozitul open-source npm pentru a aduna diverse informații de la victime, inclusiv token-uri Discord și informații despre cardul de credit, și pentru a le spiona ulterior.
Depozitul npm este o colecție publică de pachete de cod open-source utilizate pe scară largă în aplicații web front-end, aplicații mobile, roboți și routere și, de asemenea, pentru a servi nenumărate nevoi ale comunității JavaScript. Popularitatea sa face campania LofyLife și mai periculoasă, deoarece ar fi putut afecta mulți utilizatori ai depozitului.
Arhivele rău intenționate identificate păreau a fi pachete utilizate pentru sarcini obișnuite, cum ar fi formatarea titlurilor sau anumite funcții de gaming, cu toate acestea, conțineau coduri JavaScript și Python rău intenționate, foarte periculoase.
Carduri virusate: Sarcina utilă rău intenționată a constat într-un program malware scris în Python
Acest lucru le-a făcut mai greu de analizat atunci o dată încărcate în depozit. Sarcina utilă rău intenționată a constat într-un program malware scris în Python, denumit Volt Stealer, și un program malware JavaScript numit Lofy Stealer, cu numeroase funcții.
Volt Stealer a fost folosit pentru a fura token-uri Discord de la echipamentele infectate, împreună cu adresa IP a victimei, și pentru a le încărca prin HTTP.
Lofy Stealer, o nouă creație a atacatorilor, este capabil să infecteze fișierele clientului Discord și să monitorizeze acțiunile victimei – detectând când un utilizator se conectează, schimbă detaliile legate de e-mail sau parolă, activează sau dezactivează autentificarea prin mai mulți factori și adaugă noi metode de plată, inclusiv detaliile complete ale cardului de credit. Informațiile colectate sunt, de asemenea, încărcate la nivelul endpoint, la distanță.
(sursa: Mediafax)

Un bărbat de 69 de ani, cetățean străin, a decedat într-un accident petrecut miercuri în localitatea Săvădisla. Potrivit IPJ Cluj, acesta a pierdut controlul volanului, izbindu-se de un camion parcat.
În data de 2 iulie, în jurul orei 12.10 Poliția municipiului Turda a fost sesizată cu privire la un accident rutier produs în localitatea Săvădisla pe DJ 107M, cu implicarea a două vehicule.
„Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a constatat că un…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Care este stadiul lucrărilor de reparație pe DN 74 A, în Roșia Montană, drum afectat de calamitățile din 2021. Ce spune prefectul

Lucrările de reparații pe DN 74A, în zona Roșia Montană, în zona tronsoanelor afectate de calamitățile din 2021 avansează confrom graficului. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Prefecturii Alba, dupăc ce prefectul Nicolae Albu a efecutat o vizită în teren.
Se toarnă stratul de uzură din mixtură asfaltică pe trei porțiuni afectate de inundațiile și alunecările de teren din anul 2021. Lucrările au ca obiectiv principal îndepărtarea efectelor calamităților,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
6 iulie: Festivalul-concurs ”Cultură pentru cultură” 2025, a treia etapă, în Poiana cu Salcâmi din Ceru Băcăinți

Festivalul-Concurs ”Cultură pentru Cultură” continuă duminică, 6 iulie, cu a treia etapă, organizată la Ceru-Băcăinți. Evenimentul se va desfășura în Poiana cu Salcâmi.
Grupuri și artiști amatori din satele județului se vor întrece în:
- interpretarea cântecelor tradiționale
- recitarea poeziei populare
- punerea în scenă a obiceiurilor locale – de la nunta în sat, la secerișul de pe dealuri
- dansuri și jocuri tradiționale românești și ale…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Uniunea Scriitorilor Cluj a ales cele mai bune cărţi publicate anul trecut. Care sunt cele 8 titluri premiate la 6 categorii

S-au acordat Premiile Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România pentru cărți apărute în 2024. Juriul format din Constantina Raveca Buleu (președinte), Victor Cubleșan, Menuț Maximinian, Horea Poenar, Balázs Imre József şi Karácsonyi Zsólt au ales următoarele volume ca fiind cele mai bune publicate anul trecut:
Cartea anului POEZIE – Premiul „A.E. Baconsky”, ex aequo: Florentin Popa, Sutta, OMG Publishing
House; Olimpiu Nuşfelean, În liniştea fricii, Ed….
Citește mai mult pe Cluj24.ro