Connect with us

ACTUALITATE

Care este cel mai frumos sat din România, potrivit jurnaliștilor de peste hotare. Top realizat de cel mai mare ziar din Spania

Publicat

Un top al celor mai frumoase sate din România a fost realizat de cel mai mare ziar din Spania, „El Pais”.

Jurnaliștii spanioli consideră că satul cel mai frumos din România este Bazna din județul Sibiu, stațiune balneară renumită pentru apele minerale. Sursele citate mai amintesc de biserica în stil gotic și de originile așezării. Aceasta a fost atestată documentar pentru prima dată în 1302.

bazna

Locul doi este ocupat de Polovragi din județul Gorj, o localitate aflată într-un peisaj spectaculos. Aici se află și peștera de la Polovragi, locul în care se spune că ar fi trăit liderul spiritual al geto-dacilor, Zamolxe. Se spune că aici vracii prelucrau o plantă rară, numită polovragă, întrebuințată în popor ca remediu împotriva bolilor.

polovragi

Jurnaliștii spanioli menționează mănăstirea din localitate, construită în stil brâncovenesc.

Pe locul trei este Cârlibaba din Suceava, descrisă ca o locație în se poate experimenta turism rural autentic în România.

carlibaba

În topul care numără 15 sate din România este inclus și ”satul cu casele albe”, Rimetea, din județul Alba, laureat cu premiul Europa Nostra de către Comisia Europeană pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Material.

rimetea

”Este o fostă așezare mineră dominată de Piatra Secuiului, un deal înalt de calcar, fără vegetație, cate se observă foarte bine din Colțești. În 2000, Rimetea, o localitate majoritar maghiară, cu casele sale specifice albe și geamurile verzi, a fost desemnată zonă protejată de UNESCO”, scrie El Pais.

sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: O gospodărie din Frumușica a fost la un pas să se facă scrum

Publicat

foto: o gospodărie din frumușica a fost la un pas

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi au acționat rapid și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă.

Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea focului deschis în spații…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Lecții de curaj și prietenie: Jandarmii botoșăneni, aproape de tinerii români din diaspora

Publicat

foto lecții de curaj și prietenie: jandarmii botoșăneni, aproape de

Publicitate

În această după-amiază, jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, studenților și tinerilor români din afara granițelor țării.

Centrul de Agrement Codrii de Aramă de la Agafton este una din cele nouă locații din România in care se desfășoară Programul de Tabere ARC 2025, organizat la nivel național de către Departamentul pentru Românii de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Sub ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare: Lumina care veghează peste Cătămărăști Deal

Publicat

video sub ocrotirea sfântului Ștefan cel mare: lumina care veghează

Publicitate

Două zile de rugăciune, jertfă și bucurie duhovnicească în inima unei comunități unite prin credință

În fiecare suflet de român, în ziua de 2 iulie, se aprinde o flacără veche și totuși neîntrerupt vie, aceea a dragostei și evlaviei față de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. În Cătămărăști Deal, această flacără nu este doar simbolică, ci arde în inimile a zeci de credincioși care se adună, an de an, pentru a-l cinsti pe cel care a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona: O sărbătoare a recunoștinței, mândriei și speranței

Publicat

ziua Școlii la liceul tehnologic „Ștefan cel mare și sfânt”

Publicitate

Astăzi, curtea Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona a fost plină de emoție, culoare și forfotă veselă. Elevi, profesori, părinți și invitați de la Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani au celebrat împreună Ziua Școlii, un moment devenit tradiție, în care comunitatea se strânge să-și cinstească trecutul și să-și afirme valorile.

Sărbătoarea a început cu un moment solemn: un tedeum de mulțumire pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe