Connect with us

ACTUALITATE

Care este starea de sănătate a președintelui Joe Biden, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19

Publicat

biden
Arhivă foto

Starea președintelui american Joe Biden s-a îmbunătățit de când a fost testat pozitiv cu COVID-19, a declarat Casa Albă, citată de BBC.

Biden, în vârstă de 79 de ani, se confruntă cu simptome ușoare: îi curge nasul și se simte obosit. Medicul său spune că acesta răspunde bine la medicație și a continuat să lucreze din izolare, potrivit Casei Albe.

Biden chiar a și scris, joi, pe Twitter că „se simte foarte bine”.

Se așteaptă ca președintele să-și reia atribuțiile în mod normal după ce va fi testat negativ.

O actualizare a stării lui Biden a fost publicată vineri de medicul președintelui, dr. Kevin O’Connor, care a precizat că Biden a avut o febră ușoară joi seara, care a răspuns bine la medicamente.

Președintele încă mai are o tuse ușoară, iar pulsul, tensiunea arterială și nivelurile de saturație a oxigenului rămân „ în limite normale, a adăugat dr. O’Connor.

Vineri, în cadrul unei întâlniri Zoom cu consilierii săi în domeniul economic și energetic, Biden părea răgușit, dar a spus că „se simte mult mai bine decât par”.

Care este starea de sănătate a președintelui Joe Biden, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19: Președintele este în continuare tratat cu un medicament antivira

De asemenea, președintele este în continuare tratat cu un medicament antiviral care ajută la oprirea înmulțirii virusului în organism. Acest lucru, la rândul său, permite sistemului imunitar să combată mai bine infecția.

În cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă, secretarul de presă Karine Jean-Pierre a declarat că a vorbit cu președintele și că „acesta dorește să le reamintească americanilor să se vaccineze”.

Jean-Pierre a adăugat că președintele a fost „foarte activ” și că s-a simțit suficient de bine pentru a lucra într-o zi opt ore, că programul a inclus și briefingului zilnic virtual al președintelui, produs de agențiile de informații americane.

Dr. Ashish Jha, coordonatorul de răspuns COVID de la Casa Albă, a declarat că Biden „a dormit bine noaptea trecută”.

„Și-a luat micul dejun și prânzul, în totalitate”, a adăugat el.

Dr. O’Connor a adăugat că el crede că președintele, care este complet vaccinat și întărit, „va răspunde favorabil la medicație, așa cum fac majoritatea pacienților protejați la maximum”.

„Nu a existat nimic în cursul bolii sale până acum care să-mi dea motive să modific această așteptare inițială”, a spus dr. O’Connor.

Care este starea de sănătate a președintelui Joe Biden, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19: De cine a fost reluată evaluarea medicului prezidențial

Evaluarea medicului prezidențial a fost reluată de consilierul său medical principal, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, doctorul Anthony Fauci, care a declarat pentru CBS că se așteaptă ca Biden „să se facă foarte bine”.

Oficiali de la Casa Albă au confirmat că vicepreședintele Kamala Harris, precum și prima doamnă, Jill Biden, au fost testate până în prezent negativ pentru virus. Ambele erau considerate contacte apropiate ale președintelui.

Biden este acum al doilea președinte american care contractează COVID-19 în timpul mandatului. Predecesorul său, Donald Trump. a fost internat în spital timp de trei zile în octombrie 2020, după ce s-a îmbolnăvit de acest virus.

Până în prezent, au existat 89,7 milioane de cazuri de COVID în SUA și mai mult de un milion de decese, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Cazurile sunt din nou în creștere și au urcat cu peste 25% în ultima lună, potrivit datelor CDC.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Diabolică perseverare. Stăruinţa de a face rău ţărei

Publicat

guvernul romaniei e1664657690343.jpg

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

„Că toată lumea e nemulţumită de felul nedrept cum se poartă guvernul chiar şi cu slujbaşii Statului, n-ar însemna nimic pentru un regim atât de odios, care şi-a făcut o specialitate de a-şi ocroti numai partizanii, ca unelte docile, cu riscul de a îndepărta din serviciile publice toate elementele conştiincioase şi de valoare – dar ceea ce este mai grav decât persecuţia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Cum arată fisura care s-a format în barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană. Autoritățile caută soluții

Publicat

fisura bresa baraj taul mare 1 1000x600.jpeg

Fisura semnalată sâmbătă la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roșia Montană are forma unui con și un diametru de circa 1 m la nivelul coronamentului. 

Potrivit directorului SGA Alba, Vlad Sorin, breșa s-a format prin surparea galeriei de fund, care este din zidărie de piatră, barajul datând de mai bine de 100 de ani.

„Mica breșă care s-a format este în partea din aval a barajului, la circa 10 metri de luciul de apă. Înspre luciul de apă nu apărut nicio fisură. Monitorizăm breșa, aceasta nu a suportat nicio modificare.

Monitorizăm de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2022: LISTELE cu candidații admiși și notele pe facultăți

Publicat

academia de politie.jpg

Au fost afișate listele cu rezultate finale pentru candidații de la Facultatea de Poliție și Facultatea de Pompieri, după examinarea medicală, probele sportivă și scrisă, relatează alba24.ro

Media finală de admitere este calculată în pondere de 50% nota la proba sportivă și 50% nota la proba scrisă, iar examinarea medicală este obligatorie.

Rezultate Admitere la Academia de Poliție 2022 – examinarea medicală

LISTA finală Admitere Facultatea de Poliție 2022 – candidați admiși

LISTA finală Admitere Facultatea de Pompieri 2022 – candidați admiși

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Locurile rămase neocupate precum și locurile rămase libere în urma…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rusia interzice circulația în țară a camioanelor înmatriculate în statele membre UE

Publicat

rusia steag sursa foto pixabay

Rusia interzice circulația în țară a camioanelor înmatriculate în statele membre UE. Interdicția va intra în vigoare începând cu data de 10 octombrie 2022.

Circulaţia camioanelor înmatriculate în statele membre ale Uniunii Europene va fi interzisă în Rusia începând cu zece octombrie, a anunţat sâmbătă Moscova, o reacţie la interdicţia UE privind camioanelor ruseşti intrată în vigoare în urmă cu mai multe luni, transmite dpa.

Interdicţia priveşte camioanele prin care se realizează schimburi comerciale bilaterale între ţările UE şi Rusia, precum şi tranzitul sau intrarea camioanelor din ţări terţe.

Hotărârea priveşte, de asemenea, camioanele provenind din Marea Britanie, Norvegia şi Ucraina.

Interdicţia va rămâne în vigoare până la 31 decembrie 2022.

Ţările europene au interzis ieşirea camioanelor din Belarus şi Rusia pe 8 aprilie.

Agerpres

Citește mai departe