Connect with us

EVENIMENT

Carnagiu pe o șosea din Pakistan! Cel puțin 20 de morți

Publicat

untitled

Un accident violent între o cisternă și un autobuz de pasageri a provocat moartea a cel puțin 20 de persoane în Pakistan, au anunțat marți un purtător de cuvânt al poliției și mass-media.

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți pe o autostradă din apropierea orașului central Multan, iar cauzele nu sunt deocamdată clare, anunță Reuters.

Autobuzul și cisterna au luat foc după coliziune, a precizat un purtător de cuvânt al poliției într-un comunicat, fără a oferi detalii cu privire la numărul victimelor.

 

Carnagiu pe o șosea din Pakistan! Cel puțin 20 de morți: Șase pasageri au supraviețuit

 

Geo și Dunya TV au anunțat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise.

Șase pasageri au supraviețuit, a declarat la fața locului un oficial al unui serviciu de salvare de stat pentru Dunya TV.

„Incendiul a făcut ravagii”, a spus el. MEDIAFAX

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Reglementări noi pentru informarea consumatorilor în unitățile de alimentație publică. Ce date trebuie afișate

Publicat

reglementări noi pentru informarea consumatorilor în unitățile de alimentație publică.

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Ce spune președintele ANPC

Oordinul președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul definește fiecare termen în parte din acest domeniu și specifică faptul că devine obligatorie indicarea informațiilor privind tipul și cantitatea ingredientelor care depășesc o pondere de 20 g în cadrul produsului finit sau al mâncării furnizate de unitățile de alimentație publică.

Reglementari noi pentru informarea consumatorilor in unitatile de alimentatie publica. Ce date trebuie afisate
Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Când cumperi un produs ambalat,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

AUTO

Administraţia Fondului pentru Mediu a amânat lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate

Publicat

masini second hand1 590x354

Programul cu privirea la casarea autovehiculelor uzate a fost amânat, astfel urmează ca unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti să poată să-şi creeze conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022, informează joi Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

„În urma discuţiilor purtate cu asociaţiile implicate în desfăşurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a reieşit necesitatea actualizării anumitor condiţii, astfel că, la data prezentei, se lucrează la modificarea ghidului de finanţare aferent acestui program.

Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022”, notează instituţia într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi, Programului Eficienţă energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic şi a Programului Rabla Plus rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Administraţia Fondului pentru Mediu a amânat lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate. Unde vor fi depuse cererile de finanțare

Ulterior, în perioada 21 octombrie, ora 10:00 – 23 decembrie 2022, ora 14:00 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

AFM anunţa, la finele lunii august, că unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator, începând din 23 septembrie 2022, pentru înscrierea în Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Accident cu trei mașini implicate, pe o șosea din Vâlcea

Publicat

dn 67 b accident

Un accident rutier s-a produs, joi după-amiază pe DN 67B, în județul Vâlcea. Trei autoturisme au fost implicate în accident.

Potrivit ISU Vâlcea, pompierii au fost să intervină pentru salvarea mai multor persoane implicate într-un accident rutier, produs în localitatea Măciuca, pe DN67B.

UPDATE ora 19.50: La fața locului au fost evaluate trei persoane, două de SAJ și una de SMURD. Niciuna nu a fost transportată la spital.

În accident au fost implicate trei autoturisme în care se aflau cinci pasageri.

dn 67 b accident1

În urma producerii accidentului, două persoane au suferit leziuni. Acestea au fost conștiente, neîncarcerate și cooperante.

La fața locului au acționat două echipaje de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulantă SMURD, plus un echipaj al SAJ.

După acordarea de îngrijiri preliminare, acestea au fost transportate la UPU pentru investigații suplimentare.

Citește mai departe

EVENIMENT

„Rabla pentru becuri”. Cum funcționează programul și care este bugetul maxim

Publicat

„rabla pentru becuri”. cum funcționează programul și care este bugetul

Europa se confruntă cu o criză energetică pe fondul războiului din Ucraina, iar guvernele caută soluții pentru reducerea consumului la energie. Executivul de la București pregătește programul „Rabla pentru becuri” care permite achiziționarea de becuri cu led, iar Administraţia Fondului pentru Mediu a elaborat Ghidul pentru acest program.

Suma propusă pentru „Rabla pentru becuri”

În România există deja programul „Rabla pentru electrocasnice”, din fonduri europene, prin care echipamentele casnice vechi pot fi înlocuite prin achiziționarea electrocasnicelor noi cu eficiență energetică ridicată.

Programul „Rabla pentru becuri” ar trebui să ajute oamenii să aibă un consum mai mic la energia electrică, iar cei care vor pot înlocui becurile cu filament cu cele cu led, deoarece au un consum mai mic….

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe