ACTUALITATE
Carnea de pui din supermarketurile din Germania, contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice
Un studiu al cercetătorilor Germani relevă faptul că jumătate din carnea de pui pusă la vânzare în supermarketurile din Germania este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice.
Angajații unei organizații de protecție a consumatorilor au adunat probe din supermarketuri mari ca Lidl, Real și Penny, au fost duse la un laborator si testate și s-a constatat că 56% conțineau bacterii rezistente la antibiotice. Carnea provenea de la cele mai mari ferme din Germania.
Aceștia atrag atenția că, deși bacteriile sunt distruse prin gătire, consumatorii tot se pot contamina de la obiectele în care au fost gătite.
Totodată, au fost analizate şi 12 eşantioane de carne de pui de la fermieri mai mici, descoperindu-se că doar una avea germeni rezistenţi la antibiotice, iar şase eşantioane de la ferme ecologice nu au avut niciun astfel de germeni.
sursa: digi24.ro
Citește mai mult pe Botosani24.ro