Connect with us

EVENIMENT

Carrefour retrage de la comercializare peste 12 tone de portocale provenite din Egipt cu reziduuri de pesticide

Publicat

Carrefour România a iniţiat retragerea de la comercializarea a peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, distribuite de furnizorul Andros Stil SRL, care a menţionat eronat pe etichetă originea produselor ca fiind din Grecia deşi portocalele proveneau din Egipt.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în această situaţie de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă, iar dacă se va constata acest lucru, după finalizarea anchetei, vor fi informate şi organele abilitate.

„Dintr-un lot de 20 de tone de portocale au fost vândute 12,4 tone către un depozit şi diferenţa către alte două judeţe, Dâmboviţa şi Ilfov, iar aceste 12,4 tone s-au dus la Carrefour. Cei de la depozitul care a făcut distribuţia către supermarketuri spun că din eroare umană, când s-a făcut sortarea, deşi ele erau în cutii de Egipt, le-au schimbat în cutii de Grecia şi cu etichete de Grecia. Ele sunt origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia şi acum şi-au dat seama că a fost o eroare umană!!!. Eu suspicionez că este cu intenţie flagrantă de a schimba originea. Susţin că este o suspiciune de fraudă. Ancheta este încă în derulare, dar dacă constatăm că este o fraudă vom informa şi organele abilitate”, a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea.

Portocalele au fost comercializate în perioada 23 decembrie – 5 ianuarie

Acesta precizează că portocalele au fost comercializate în perioada 23 decembrie – 5 ianuarie, iar în prezent se fac retrageri, consumatorii fiind rugaţi să le readucă pentru a primi contravaloarea lor.

„Nu tolerăm astfel de practici frauduloase care pun în pericol sănătatea publică şi dezinformează consumatorii”, a adăugat vicepreşedintele ANSVSA.

Pe site-ul Autorităţii a fost postată o atenţionare de rechemare produse neconforme primită din partea Carrefour România.

„Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului Andros Stil SRL, Carrefour RomâniaSA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a articolului menţionat mai jos. Motivul rechemării: depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos)”, se arată în anunţ.

Detaliile despre produs

Astfel, detaliile despre produs sunt: Portocale Calibru 4-5, Origine: Egipt, EAN: 2908513000000, Lot: 63585. Produsele au fost comercializate în perioada: 23.12.2021 – 05.01.2022. Originea produsului a fost menţionată eronat pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, produsul fiind origine Egipt.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create! Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com”, se menţionează în postare. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 564 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 564 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 23 aprilie. Sunt vacante 564 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

Publicat

masini floresti.jpg

Floreștiul e blocat din cauza unei avarii. Conducta principală de canalizare care traversează localitatea s-a spart și se intervine pe DN1, anunță Compania de Apă Someș. Din această cauză se circulă bară la bară.

Deocamdată, reprezentanții companiei nu au putut preciza cât vor dura lucrările.

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

„Urmare a unei avarii la conducta principală de canalizare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la jumătatea lunii mai: Variații mari de temperatură și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

ploaie alba24 umbrela cod galben vreme rea ploi 1000x600.jpeg

Vremea în România până la jumătatea lunii mai: Variații mari de temperatură și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Ne așteaptă o perioadă cu vreme instabilă, cu multe precipitații, atât de necesare în agricultură.

Ultimele zile din luna aprilie aduc o vreme rece, cu multe precipitații în mare parte din țară. Însă odată cu primele zile din mai vremea va fi frumoasă, cu temperaturi potrivite perioadei în care ne aflăm.

Potrivit estimărilor meteorologilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben în Alba și alte județe din țară. Ploi abundente și vânt puternic

Publicat

vremea în alba în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023:

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben de ploi abundente. La munte, rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în Alba și alte județe din țară.

Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, vântul va bate cu putere, vor fi rafale de 90 – 100 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 aprilie, începând cu ora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe