Connect with us

EVENIMENT

Casă mistuită de flăcări în urma unui incendiu puternic, în municipiul Târgu Mureș. 13 persoane evacuate

Publicat

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineața, la o casă tip dublex, în municipiul Târgu Mureș.  Acoperișul a fost cuprins de flăcări, 13 persoane s-au autoevacuat.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Mures.

Incendiul se manifestă la acoperișul case de locuit tip duplex, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, existând pericol de propagare la o clădire învecinată.

Se acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La casa invecinată, activează un operator economic, iar din interior, la momentul izbucnirii incendiului, s-au autoevacuat 13 persoane.

În momentul de față incendiul este localizat, nu mai prezintă pericol de propagare.

Se actioneaza pentru stingere.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

De ce nu există metri și kilograme în SUA: istoria curioasă a sistemului metric

Publicat

de ce nu există metri și kilograme în sua: istoria

De ce nu există metri și kilograme în SUA. Vedem în filme, întâlnim în transmisiile sportive diferitele unități de măsură folosite de americani pentru a desemna, de exemplu, greutatea ori înălțimea cuiva sau distanța între două localități. În ciuda globalizării, tocmai Statele Unite au rămas singura țară industrializată care nu a adoptat în mod oficial sistemul metri standardizat folosit în Europa și în mai tot restul lumii.

De ce nu există metri și kilograme în SUA

Ne-am obișnuit deja ca atunci când vine vorba de SUA să auzim că cineva cântărește „X” pound (livre) și nu kilograme ori să aibă o înălțime de „Y” feet (picioare) și „Z” inches (inci) și nu calculată în metri și centimetri. În plus, distanțele între localități sunt de nu știu câte mile, nu de…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: S-a redeschis circulația rutieră, fără restricții de tonaj, pe DN 24D din județul Galați. Precizările CNAIR

Publicat

dn24d cnair captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Circulaţia rutieră s-a redeschis, luni după-amiază, fără restricţii de tonaj, pe DN 24D, informează Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

„În urma acţiunilor susţinute ale drumarilor de la CNAIR, este posibilă, începând cu ora 16:00, deschiderea circulaţie pentru toate categoriile de autovehicule pe sectoarele 24D, Băleni – Tuluceşti şi Griviţa – Băleni de pe raza judeţului Galaţi.

La această oră nu mai sunt sectoare de autostradă sau drum naţional cu circulaţia închisă sau restricţionată din cauza condiţiilor meteorologice din ultimele zile.

Acţionăm în permanenţă acolo unde situaţia o impune!”, a anunţat compania.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Precizările DNA despre dosarul în care au fost reținuți Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu

Publicat

dna
Arhivă foto

DNA vine cu precizări despre dosarul în care au fost reținuți fostul selecționer Victor Pițurcă și director general al Romarm, Gabriel Țuțu.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a lui Gabriel Țuțu, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual, și a unei persoane fizice, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În pandemie, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Țuțu, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

Precizările DNA despre dosarul în care au fost reținuți Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu. Se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane

Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, Țuțu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor „servicii”, Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare. dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.

Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

„Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, informează DNA.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Un polițist din Sibiu, erou în timpul liber. Cum a reușit să prindă un bărbat care furase produse alimentare dintr-un magazin

Publicat

politist sibiu
sursa foto: Facebook / Politia Sibiu

Un polițist aflat în timpul liber a prins un bărbat, care furase mai multe produse dintr-un magazin din municipiul Sibiu. Evenimentul s-a produs în noaptea de duminică spre luni.

Intervenția plină de profesionalism a polițistului a fost transmisă printr-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Sibiu:

Că ești polițist și în timpul liber, este un fapt confirmat încă o dată de colegul nostru, agent de poliție Surcel Adrian din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu.

La data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 01:00, agentul de poliție, în timpul liber, se afla într-un magazin din municipiul Sibiu, situat pe str. Semaforului, unde a observat că o persoană de sex masculin a ignorat solicitarea agentului de pază de a rămâne pe loc, a ieșit din magazin în fugă, activând senzorii antifurt ai societății și declanșând alarma.

Observând comportamentul bărbatului și existând suspiciunea rezonabilă că acesta avea asupra sa produse sustrase din magazin, Adrian a pornit în urmărirea acestuia.

politist sibiu

Mai întâi cu mașina personală, iar după ce l-a observat pe stradă, pe jos, în fugă (aprox. 200 m), reușind să îl prindă pe str. Șureanu.

În același timp, Adrian a cerut prin intermediul Centrului Operațional al I.P.J. Sibiu, sprijin colegilor din teren.

„După ce l-a depistat, agentul de poliție Surcel Adrian l-a condus înapoi în magazin, unde activitățile specifice de cercetare penală au fost preluate de către polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu, sosiți la fața locului la solicitarea lui.

Asupra bărbatului, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, au fost găsite produse alimentare în valoare de aproximativ 50 de lei, prejudiciul fiind complet recuperat.

Felicitări, Adrian Surcel!” se mai arată pe pagina de Facebook a Poliției Sibiu.

sursa foto: Facebook / Politia Sibiu

Citește mai departe