EVENIMENT
Căsătorii false între românce și imigranți ilegali, descoperite de polițiștii din Spania. Care era tariful

O rețea infracțională care facilita imigrația ilegală în UE prin crearea unor parteneriate de conveniență între migranți indieni și pakistanezi și resortisanți români, a fost destructurată de polițiștii spanioli, anunță Europol.
Poliția spaniolă a arestat 12 membri ai unei rețele care încheia căsătorii false între românce și imigranți ilegali pentru a le permite acestora stabilirea în Uniunea Europeană. Tariful perceput era de 20.000 de euro pentru fiecare migrant.
Anchetatorii spanioli au efectuat zeci de percheziții și au confiscat mai mult de 10.000 de euro, precum și dovezi care îi inculpau pe cei reținuți.
Rețeaua infracțională a realizat cel puțin 50 de astfel de căsătorii fictive pentru ca imigranții ilegali să obțină permis de ședere în UE, percepând câte 20.000 de euro de la fiecare migrant.
Profitul rezultat din această activitate infracțională este estimat la un milion de euro.
Rețeaua contacta persoane aflate deja ilegal în UE sau aranja sosirea acestora din afara continentului, după care recrutau femei în special din România, cărora le oferea compensații financiare substanțiale pentru a pretinde că sunt soțiile cetățenilor non- UE care doreau să-și oficializeze șederea în spațiul comunitar.
Migranții care contractau astfel de servicii rămâneau fie în Spania, fie se mutau în alte țări UE după ce primeau permis de ședere care permite libera circulație în Spațiul Schengen.
Româncele care încheiau aceste căsătorii fictive se întorceau de regulă în țară imediat după parafarea contractelor.
Sursa: stirileprotv.ro

Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a prezidat comisia de evaluare a candidaților înscriși la examenul de capacitate preoțească.
Comisia a fost alcătuită din preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și preoți din cadrul Administrației eparhiale.
Au participat la examen opt candidați (patru monahi și patru mireni), după ce, mai întâi, au susținut proba psihologică și cercetarea canonică, în conformitate cu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Locuri de muncă în Alba: 465 de posturi în Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 8 iulie.
Sunt vacante 465 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.
AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE
Locuri de muncă / angajări Alba Iulia
Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil
- ABI ACCOUNTING SRL – consilier/expert/inspector/referent/economist în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Lacrimi pentru salcia tăiată de pe Valea Gârbăului. S-a făcut loc pentru un proiect imobiliar

O salcie simbol pentru locuitorii de pe strada Valea Gârbăului din Florești a fost tăiată pentru a face loc unui complex imobiliar.
Salcia are zeci de ani si in jurul ei a fost amenajat inclusiv un monument, de catre Biserica de pe Valea Garbaului. Erau banci unde mamicile din zona stateau afara la umbra cu cei mici. Mai apoi, o bucata mica de teren din spatele acestei salcii de pe domeniul public, a fost scos la vanzare anul trecut.
În luna iunie, pe trunchiul salciei…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Ce părere au românii despre activitatea președintelui Nicușor Dan. Datele au fost măsureate de barometrul Informat.ro – INSCOP Research, ediția a II-a, realizat în perioada 20-26 iunie 2025.
9.7% dintre români sunt total de acord cu activitatea pe care o desfășoară Nicușor Dan în calitate de președinte al României, 23.5% sunt oarecum de acord (un total pozitiv de 53,2%), 5.9% oarecum în dezacord, iar 35.9% în total dezacord (un total negtiv de 41,8%).
Nu știu sau nu răspund…
Citește mai mult pe Alba24.ro