Connect with us

ACTUALITATE

Câştigătoarea Cupei României la Artă Florală din 2018 a creat decorurile florale de la Summitul UE

Publicatnechifor
sursa foto: facebook

Câştigătoarea Cupei României la Artă Florală din 2018, sibianca Ioana Nechifor, a creat decorurile florale pentru Summitul UE de joi, din clădirea Primăriei Municipiului Sibiu.

Designerului florist Ioana Nechifor a fost aleasă pentru Summitul UE fiind nevoită să respecte câteva reguli foarte stricte de protocol.

“De când am aflat de acest eveniment, convinsă fiind că acesta va presupune şi decoruri florale, mi-am dorit să am privilegiul să mă implic şi eu. Aşadar, când am primit solicitarea din partea Primăriei Sibiu să vin cu o propunere, am răspuns imediat, cu entuziasm. Doar că nu a fost chiar simplu, pentru ca au fost câteva reguli de protocol foarte stricte. Am realizat o mostră, un segment din ceea ce urma să fie decorul final, şi după un timp am fost sunaţi pentru a ne întâlni cu doamna primar care ne-a anunţat că propunerea noastră a fost aleasă”, a declarat Ioana Nechifor.

Potrivit sursei citate, florile a trebuit să se asorteze cu mocheta şi să nu depăşească 60 cm.

“Aranjamentele trebuia realizate într-un suport dreptunghiular furnizat de către primărie, iar florile să se asorteze cu mocheta. Acestea au fost amplasate în zona de interior a mesei principale în jurul cărora urmau să stea oficialităţile. Înălţimea florilor nu trebuia să depăşească 60 cm, pentru a nu intra în câmpul vizual al camerei de filmat centrale. Un alt aspect important era dispunerea acestor suporturi astfel încât jurnaliştii să poate trece cu uşurinţă printre şi pe lângă ele. Multe dintre reguli au fost schimbate şi ulterior, în funcţie de aspectele apărute pe parcurs, iar noi a trebuit să ne adaptăm rapid, pentru ca accesul în sală a fost foarte limitat, şi cu reguli stricte de securitate. Fiecare aranjament în parte a fost scanat şi verificat”, a arătat Ioana Nechifor.

Întrebată ce flori a ales pentru decorurile Summitului UE, Ioana Nechifor a răspuns: “În primul rând ne-am propus să realizăm un decor elegant, office, nici prea boem dar nici sobru. Am optat pentru flori cu cupă mare, care să fie vizibile in fotografii şi filmări. Un aspect important a fost culoarea, am ales ca nuanţe de bază albastrul şi galbenul, culorile steagului Uniunii Europene, la care am adăugat albul şi verdele. În psihologia culorilor albul semnifică un nou început, ca o foaie albă aşteptând să fie scrisă, iar verdele este culoarea naturii şi a sănătăţii, ea reprezentând totodată creşterea, puterea şi siguranţa.”

Designerul florist a pregătit şi patru aranjamente inspirate din stilul Ikebana, unul fiind aşezat în biroul preşedintelui Klaus Iohannis.

“Pe lângă aranjamentul floral principal am pregătit patru aranjamente inspirate din stilul Ikebana pentru biroul în care domnul preşedinte Klaus Iohannis urma să aibă întâlniri oficiale. Scările intrării în sală au fost de asemenea decorate. Florile pe care le-am ales au fost hortensiile, orhidee cymbidium si phalaenopsis, frezii, irişi, ornithogalum, eryngium şi un mix variat de verdeaţă, fiecare având o semnificaţie aparte. Pentru tot acest proiect am avut alături o echipă minunată de care mă bucur zi de zi. Sunt floriştii cu care lucrez in atelierul nostru pentru evenimente, buchete şi aranjamente zilnice şi cu care plănuiesc proiectele măreţe. E o bucurie să lucrez cu oameni pasionaţi, dedicaţi, responsabili şi îndrăgostiţi de ceea ce fac”, a declarat Ioana Nechifor.

Ioana Nechifor este foarte apreciată pentru aranjamentele realizate, fiind desemnată în 2018 câştigătoarea Cupei României la Artă Florală, competiţie care s-a desfăşurat la Sibiu. Şi în 2017, Ioana a obţinut locul I şi Premiul de Popularitate la Concursul Naţional de Aranjamente Florale din România care a avut loc la Bucureşti.

Familia Iohannis se numără printre cei care au primit până acum aranjamente realizate de Ioana Nechifor şi se pare că le-au apreciat, a spus sibianca.

Ioana Nechifor, absolventă a unei facultăţi de muzică, este printre primii designeri florişti din România care a adus la noi florile care nu au nevoie de vază, cel puţin 24 de ore, pentru că buchetele conţin flori pe apă sau, în termeni de specialitate, flori cu tehnica “aqua pack”. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cum va fi cu Vizer? Cozmin Gușă a câștigat alegerile pentru șefia FRJ cu 118 la 70!

Publicat

foto: Facebook

La capătul unei zile tensionate, actualul președinte al Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a fost reales, miercuri seară, pentru un nou mandat, de 4 ani, în cadrul Adunării Generale Ordinare şi de Alegeri desfăşurate la Hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov.

Potrivit Agerpres, Gușă, care se află din 2017 la conducerea forului, a fost votat de 118 dintre membrii afiliaţi, în timp ce principalul său contracandidat, George Teşeleanu, a strâns 70 de voturi.

Marian Paul Augustin, cel de-al treilea candidat înscris în cursa prezidenţială, s-a retras înaintea votului în favoarea lui Guşă.

“Nu pot spune că am avut emoţii, dar scorul a fost mai strâns decât mă aşteptam, a contat mult şi părerea lui Marius Vizer. Regret doar agitaţia inutilă a unor colegi/prieteni care ne-a creat nişte mici probleme de imagine. În rest, sper să facem mai multe decât la primul mandat”, a declarat Cozmin Guşă, pentru Agerpres.

După cum se știe, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, anunţase că îl susţine la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Judo pe George Teşeleanu.

De altfel, inclusiv în cursul zilei de miercuri, FIJ a reacționat prompt, după ce în spațiul public au apărut apărut o serie de dezinformări, menite să influențeze rezultatul votului. Una dintre știrile false îl prezenta pe actualul președinte FRJ, Cozmin Gușă, ca fiind viitor candidat la șefia forului european de judo, urmând ca fiul său să preia… federația națională.

Așa-zisa știre lăsa să se înțeleagă că șeful FRJ ar urma să candideze la șefia Uniunea Europene de Judo (UEJ), al cărei președinte, rusul Sergey Soloveychik, ar urma să candideze în iunie la șefia FJI. În realitate, pentru conducerea forului mondial există depusă doar candidatura lui Marius Vizer.

Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri de la Poiana Braşov a durat, miercuri, peste 7 ore, și au participat 189 din totalul de 193 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Judo. Numărul de voturi valide a fost de 188.

Fost parlamentar, Cozmin Guşă (50 de ani) se află la al doilea mandat de preşedinte. El a preluat conducerea Federaţiei Române de Judo la 20 februarie 2017, când a câştigat alegerile cu 121 de voturi la 21 în faţa contracandidatului său de atunci, Nicolae Traşcă.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania, avertizează cancelarul Angela Merkel

Publicat

Noi tulpini de COVID-19 reprezintă un risc pentru apariţia unui al treilea val de infecţii şi, prin urmare, Germania trebuie să procedeze cu atenţie astfel încât să nu fie necesară impunerea unui nou lockdown la nivel naţional, a declarat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu publicat miercuri de Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează Reuters.

”Din cauza (tulpinilor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val”, a spus Merkel. ”Aşadar, trebuie să procedăm cu înţelepciune şi atenţie, astfel încât un al treilea val să nu necesite un nou lockdown în toată Germania”, a subliniat cancelarul german.

”AstraZeneca este un vaccin de încredere, eficient şi sigur”, a adăugat ea. ”Autorităţile ne spun că acest vaccin poate fi de încredere. Atât timp cât vaccinurile sunt insuficiente cum sunt acum, nu poţi alege cu ce vrei să fii vaccinat”, a menţionat de asemenea cancelarul german, în contextul în care din cele peste 1,4 milioane de doze din acest vaccin distribuite în Germania numai circa 239.000 au fost administrate până marţi. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Suedia reduce programul cafenelelor şi al restaurantelor pentru a limita răspândirea COVID-19

Publicat

Suedia a anunţat că restaurantele şi cafenelele se vor închide începând din 1 martie la ora 20:30, indiferent dacă vând alcool sau nu, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, relatează dpa.

“Situaţia este gravă”, a declarat miercuri premierul Stefan Lofven, menţionând o rată mare de răspândire a infecţiei. “Există un risc mare pentru un al treilea val (de infectări)”, a spus el.

Agenţia de Sănătate Publică a fost însărcinată să prezinte numărul maxim de persoane care poate fi admis în magazine, centre comerciale şi săli de sport. “Trebuie să evităm aglomeraţia”, a adăugat Lofven.

Johan Carlson, şeful Agenţiei de Sănătate Publică, a declarat că instituţia sa nu doreşte să restricţioneze opţiunile unde se poate lua masa, însă ar putea limita în continuare numărul de oaspeţi din restaurante. El a afirmat că deşi programul de vaccinare este în curs de desfăşurare şi există o scădere a mortalităţii în rândul persoanelor în vârstă, este încă necesar să se respecte recomandările şi regulile privind distanţarea socială.

Suedia, o ţară cu 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat peste 647.000 de cazuri de coronavirus şi 12.793 decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vârsta medie a femeilor care au devenit pentru prima dată mame

Publicat

Vârsta medie a femeilor din Uniunea Europeană care au devenit pentru prima dată mame a crescut gradual în ultimii ani şi s-a situat la 29,4 de ani în 2019, cele mai scăzute vârste fiind înregistrate în Bulgaria (26,3 ani) şi România (26,9 ani), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În contrast, în trei ţări din UE femeile au devenit mame la peste 31 de ani: Italia (31,3 ani), Spania şi Luxemburg (ambele cu 31,1 ani).

În perioada 2015 – 2019, cea mai importantă modificare a vârstei medii a femeilor care au devenit pentru prima dată mame s-a înregistrat în Estonia (de la 27,2 ani la 28,2 ani), Lituania şi Luxemburg (ambele cu 0,9 ani), iar cele mai reduse schimbări au fost în Slovacia (0,1 ani) şi Slovenia (0,2 ani). AGERPRES

Citește mai departe