Connect with us

ACTUALITATE

Câştigătoarea Cupei României la Artă Florală din 2018 a creat decorurile florale de la Summitul UE

Publicatnechifor
sursa foto: facebook

Câştigătoarea Cupei României la Artă Florală din 2018, sibianca Ioana Nechifor, a creat decorurile florale pentru Summitul UE de joi, din clădirea Primăriei Municipiului Sibiu.

Designerului florist Ioana Nechifor a fost aleasă pentru Summitul UE fiind nevoită să respecte câteva reguli foarte stricte de protocol.

„De când am aflat de acest eveniment, convinsă fiind că acesta va presupune şi decoruri florale, mi-am dorit să am privilegiul să mă implic şi eu. Aşadar, când am primit solicitarea din partea Primăriei Sibiu să vin cu o propunere, am răspuns imediat, cu entuziasm. Doar că nu a fost chiar simplu, pentru ca au fost câteva reguli de protocol foarte stricte. Am realizat o mostră, un segment din ceea ce urma să fie decorul final, şi după un timp am fost sunaţi pentru a ne întâlni cu doamna primar care ne-a anunţat că propunerea noastră a fost aleasă”, a declarat Ioana Nechifor.

Potrivit sursei citate, florile a trebuit să se asorteze cu mocheta şi să nu depăşească 60 cm.

„Aranjamentele trebuia realizate într-un suport dreptunghiular furnizat de către primărie, iar florile să se asorteze cu mocheta. Acestea au fost amplasate în zona de interior a mesei principale în jurul cărora urmau să stea oficialităţile. Înălţimea florilor nu trebuia să depăşească 60 cm, pentru a nu intra în câmpul vizual al camerei de filmat centrale. Un alt aspect important era dispunerea acestor suporturi astfel încât jurnaliştii să poate trece cu uşurinţă printre şi pe lângă ele. Multe dintre reguli au fost schimbate şi ulterior, în funcţie de aspectele apărute pe parcurs, iar noi a trebuit să ne adaptăm rapid, pentru ca accesul în sală a fost foarte limitat, şi cu reguli stricte de securitate. Fiecare aranjament în parte a fost scanat şi verificat”, a arătat Ioana Nechifor.

Întrebată ce flori a ales pentru decorurile Summitului UE, Ioana Nechifor a răspuns: „În primul rând ne-am propus să realizăm un decor elegant, office, nici prea boem dar nici sobru. Am optat pentru flori cu cupă mare, care să fie vizibile in fotografii şi filmări. Un aspect important a fost culoarea, am ales ca nuanţe de bază albastrul şi galbenul, culorile steagului Uniunii Europene, la care am adăugat albul şi verdele. În psihologia culorilor albul semnifică un nou început, ca o foaie albă aşteptând să fie scrisă, iar verdele este culoarea naturii şi a sănătăţii, ea reprezentând totodată creşterea, puterea şi siguranţa.”

Designerul florist a pregătit şi patru aranjamente inspirate din stilul Ikebana, unul fiind aşezat în biroul preşedintelui Klaus Iohannis.

„Pe lângă aranjamentul floral principal am pregătit patru aranjamente inspirate din stilul Ikebana pentru biroul în care domnul preşedinte Klaus Iohannis urma să aibă întâlniri oficiale. Scările intrării în sală au fost de asemenea decorate. Florile pe care le-am ales au fost hortensiile, orhidee cymbidium si phalaenopsis, frezii, irişi, ornithogalum, eryngium şi un mix variat de verdeaţă, fiecare având o semnificaţie aparte. Pentru tot acest proiect am avut alături o echipă minunată de care mă bucur zi de zi. Sunt floriştii cu care lucrez in atelierul nostru pentru evenimente, buchete şi aranjamente zilnice şi cu care plănuiesc proiectele măreţe. E o bucurie să lucrez cu oameni pasionaţi, dedicaţi, responsabili şi îndrăgostiţi de ceea ce fac”, a declarat Ioana Nechifor.

Ioana Nechifor este foarte apreciată pentru aranjamentele realizate, fiind desemnată în 2018 câştigătoarea Cupei României la Artă Florală, competiţie care s-a desfăşurat la Sibiu. Şi în 2017, Ioana a obţinut locul I şi Premiul de Popularitate la Concursul Naţional de Aranjamente Florale din România care a avut loc la Bucureşti.

Familia Iohannis se numără printre cei care au primit până acum aranjamente realizate de Ioana Nechifor şi se pare că le-au apreciat, a spus sibianca.

Ioana Nechifor, absolventă a unei facultăţi de muzică, este printre primii designeri florişti din România care a adus la noi florile care nu au nevoie de vază, cel puţin 24 de ore, pentru că buchetele conţin flori pe apă sau, în termeni de specialitate, flori cu tehnica „aqua pack”. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Bucureştiul în scenariul roșu

Publicat

Bucureştiul intră, din noaptea de vineri spre sâmbătă, în scenariul roșu.

Subprefectul Antonela Ghiță spune că noile restricții vor intra în vigoare din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Rata de infectare a ajuns vineri la 3,77 la mie în București.

Rata de infectare în București era miercuri de 3,3 la mie, iar joi de 3,65 la mie.

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.

Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cuba redeschide barurile şi restaurantele, închise din ianuarie

Publicat

sursa foto: pixabay

Barurile şi restaurantele din Cuba, închise din ianuarie, se vor redeschide treptat de vineri într-o mare parte a ţării, inclusiv la Havana, au anunţat autorităţile, subliniind progresul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, relatează France Presse.

Această redeschidere a 533 de unităţi publice şi private răspunde „procesului de vaccinare desfăşurat cu succes” pe insulă, a explicat la televiziune ministrul comerţului Betsy Diaz.

Ideea este de „a începe redeschiderea serviciilor gastronomice treptat” în opt dintre cele 15 provincii cubaneze, a precizat guvernatorul Havanei, Reynaldo Garcia Zapata.

„Nu este un secret pentru nimeni că avem nevoie de redeschidere şi relansare economică”, a adăugat el, în timp ce Cuba se confruntă cu cea mai gravă criză economică din 1993, din cauza lipsei de turişti şi a întăririi embargoului american.

Restricţiile de circulaţie impuse de la ora 21.00 la începutul anului vor fi acum de la 22.30. Programul magazinelor va fi prelungit şi serviciile notariale legale vor putea opera din nou.

Confruntată cu o creştere puternică a cazurilor timp de două luni, cu un total de 832.286 dintre care 7.048 decese la 11,2 milioane de locuitori, Cuba şi-a accelerat campania de vaccinare în ultimele săptămâni şi are acum 42,2% din populaţia sa vaccinată cu un seruri locale, nerecunoscute de OMS.

Restaurantele autorizate să se redeschidă vor putea primi clienţi doar la 50% din capacitatea lor şi vor trebui să respecte suficient spaţiu între mese şi să menţină obligaţia de a purta masca, obligatorie de asemenea pe străzi şi în spaţiile publice închise pretutindeni în insulă.

De asemenea, ţara intenţionează să-şi redeschidă porţile pentru turişti începând cu 15 noiembrie şi şcolile progresiv între octombrie şi noiembrie, odată ce vaccinarea copiilor de la vârsta de doi ani este finalizată.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Nou record de contagieri în Coreea de Sud după o perioadă festivă

Publicat

Coreea de Sud a raportat vineri 2.434 de noi cazuri de COVID-19, cu aproape 700 mai multe decât în ziua precedentă, o cifră record de la începerea pandemiei şi înregistrată după una dintre principalele perioade festive din această ţară asiatică, relatează EFE.

Dintre noile contagieri, 2.416 s-au înregistrat la nivel local iar celelalte 18 au fost detectate la călători proveniţi din străinătate, potrivit Agenţiei de Prevenire şi Control al Bolilor Infecţioase (KDCA).

Regiunea capitalei (formată din Seul, localitatea învecinată Incheon şi din provincia Gyeonggi) a înregistrat un nou record zilnic de contagieri de la începerea pandemiei, cu 1.747 de noi cazuri, reprezentând 72,3 % din total.

Şi capitala Seul a raportat o cifră maximă de cazuri cu 903 contagieri în ultimele 24 de ore.

Aceste cifre sunt anunţate după ce miercuri s-a încheiat o perioadă festivă de cinci zile cu prilejul „Chuseok”, festivalul recoltei, care se sărbătoreşte în familie şi presupune deplasări a milioane de persoane în întreaga ţară.

Deşi Coreea de Sud este unul din statele care a controlat cel mai bine pandemia (însumând în total 2.434 de decese şi 267.000 de contagieri) ritmul lent al vaccinărilor ca urmare a încetinirii furnizării la nivel global şi răspândirii variantei Delta au făcut ca ţara să înregistreze în ultimele 80 de zile o medie de 1.000 de cazuri zilnice.

În prezent, 72,3 % din populaţie a primit cel puţin o doză, în timp ce 44 % este vaccinată cu schema completă, deşi guvernul speră să se ajungă la 70 % până la sfârşitul lunii octombrie.

Luni 27 septembrie, autorităţile sanitare prevăd să anunţe lansarea unei campanii de vaccinare a minorilor, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, şi a femeilor însărcinate, în ultimul trimestru al anului acesta.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sindromul Havana, boala misterioasă, loveşte din nou. Simptome: greaţă, pierderea orientării, ameţeli, zumzete ciudate

Publicat

Sindromul Havana, o boala misterioasă, care are ca simptome greaţa, pierderea orientării, ameţeli, zumzete ciudate, loveşte din nou.

Un alt caz de sindrom Havana, care de data aceasta a implicat o ţintă specială: un element al CIA din apropierea directorului agenţiei, William Burns. Episodul, a fost semnalat la New Delhi.

Agentul echipei ar fi suferit de aceeaşi stare de rău acuzată de numeroşi oficiali americani din străinătate. Peste două sute dintre ei au povestit despre greaţă, pierderea orientării, ameţeli, zumzete ciudate.

Povestea bolii misterioase – uneori întâmpinată cu scepticism – a început în 2016, în Cuba, de unde şi numele de sindrom Havana. Odată cu trecerea timpului, „accidentele” s-au înmulţit.

Un alt eveniment, cu caracter senzaţional, a implicat echipa vicepreşedintelui Kamal Harris, cu ocazia unei călătorii în Asia. Departamentul de Stat a fost obligat să schimbe programul, după ce doi membri ai grupului s-au plâns de probleme în Hanoi.

Există multe ipoteze cu privire la originea atacului, o anchetă care a implicat servicii secrete, specialişti, cercetători universitari. Şi, desigur, în Statele Unite, oamenii s-au gândit că personalul a fost „bombardat” de unde radio sau cu microunde.

O teză, împărtăşită de unii anchetatori, consideră că totul este rezultatul sistemelor de supraveghere utilizate de serviciile secrete adversare, în special ruşii şi cubanezii.

„Umbrele” urmăresc ţintele, le spionează folosind dispozitive care declanşează efecte secundare. Dar există şi cei care au sugerat diferite alte cauze, de la utilizarea anumitor pesticide în afara ambasadelor până la cântecul enervant al insectelor.

Dosarul a fost deschis, CIA a creat un grup de lucru condus de echipa care l-a vânat pe Osama bin Laden. „Sindromul Havana” rămâne încă un mister nedesluşit. MEDIAFAX

Citește mai departe