Connect with us

EVENIMENT

Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric. Cele mai simple moduri prin care poți să reduci factura la energie și să ai și apă caldă

Publicat

cât curent consumă, de fapt, un boiler electric. cele mai

Vrei să ai apă caldă în toată locuința? Ei bine, boilerul electric poate reprezenta o variantă extrem de utilă. Acesta poate fi folosit atât la bloc, cât și la casă. Dar probabil că vrei să afli mai multe detalii despre consumul lui. Iată cât curent consumă, de fapt, un boiler electric. Află cele mai simple moduri prin care poți să reduci factura la energie și să ai și apă caldă!

Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric

Boilerul electric poate fi folosit pentru a avea apă caldă în toată casă, fără a depinde de furnizori. Tot mai multe persoane îl aleg în detrimentul centralelor, fiindcă acestea din urmă sunt foarte costisitoare.

Cât curent consumă, de fapt, un boiler electric? În continuare vom vorbi despre consumul la curent al unui astfel de sistem și îți vom enumera cele mai simple…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

30 noiembrie 2022: Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei. Cui spui „La mulți ani” astăzi

Publicat

În 30 noiembrie a fiecărui an, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, cunoscut şi ca „Apostolul Românilor”. Numele Sfântului Andrei este purtat de peste 900.000 de români. Majoritatea dintre ei sunt bărbați.

Câteva nume derivate din numele Andrei: Andreea, Andra, Andrada, Andraș, Andruș, Andruța, Andreas, Andrias, Andries, Andru, Andreiu, Endre, Deia, Deea. Din totalul sărbătoriților aproape 500. 720 sunt bărbați iar 422.638 sunt femei.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei Cui trebuie să transmiți mesaje de la mulți ani de Sfântul Andrei

 • Andreea
 • Andra
 • Andrada
 • Andraș
 • Andruș
 • Andruța
 • Andreas
 • Andrias
 • Andries
 • Adi
 • Andi
 • Andu
 • Andru
 • Andreiu
 • Edra
 • Endre
 • Deia
 • Deea

Semnificația numelui

Andrei – Sf. Apostol Andrei, „cel dintâi chemat” la propovăduire, este, conform traditiei, și primul care a adus creștinismul pe meleagurile noastre.

Prenumele de Andrei și Andreea provin de la numele elen „Andreas”, derivat de la cuvântul „andreios”, care înseamnă „bărbătesc, curajos”.

Semnificația numelui Andrei vine din greacă., de la „andros” care înseamnă curaj, eroism, bărbăție, suflet puternic. Pentru vechii greci, „andros” era esența masculinității, a puterii și totodată a înțelepciunii

Mesaje Sfântul Andrei

Apostolul Andrei este primul ucenic al Mântuitorului Iisus Hristos, împreună cu fratele său, Sfântul Apostol Petru. Potrivit tradiţiei bisericeşti, consemnată de Eusebiu de Cezareea, cel mai important istoric din primele veacuri creştine, Sfântul Apostol Andrei a predicat Evanghelia în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre, în Sciţia Mică (Dobrogea de astăzi) şi Crimeea.

În România este socotit cel care a propovăduit Evanghelia pe aceste meleaguri. Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Pârâiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea Apostolului pe aceste meleaguri.

Apostolul Andrei a predicat pe pământurile Daciei, iar faptul că a înlocuit o divinitate precrestină, personificare a lupului, arată importanța pe care a avut-o Sfântul Apostol Andrei pe pământurile noastre.

Conform Tradiției Bisericii sorții au căzut pentru Sfântul Apostol Andrei sa meargă în părțile Mării Negre și cunoscute pe vremea aceea ca Scythia.

După cucerirea romană din anul 46 d.Hr. aceasta este inclusă în Moesia Inferior.

În lucrarea „Despre apostoli” a lui Hipolit Romanul se arată că Sf. Andrei a predicat sciților și tracilor, alăturarea celor două popoare arătând că Scythia Minor (Dobrogea), aflată lângă Tracia, a fost creștinată.

sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur de 5 grade pe insula grecească Evia. Momentan nu au fost raportate victime

Publicat

cutremur de 5 grade pe insula grecească evia. momentan nu

Un nou cutremur s-a produs în Grecia, de data aceasta pe insula Evia, la 56 km nord-est de Atena. Seismul s-a produs marți seară și a înregistrat magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, potrivit Observatorului geodinamic din Atena, scrie AFP.

Grecia s-a cutremurat iar

Presa locală susține că, momentan, nu au fost raportate pagube materiale, și nici răniţi. Se pare că mişcarea tectonică a avut loc la ora 20:06 GMT, iar epicentrul a fost înregistrat la est de insula Evia şi la o adâncime de 9 km, mai notează aceeași sursă.

Seismul a fost resimţit cel mai bine pe insulă şi în Attica, zona metropolitană a Atenei, fiind al patrulea şi cel mai puternic cutremur care a avut loc marţi şi înregistrat cu acelaşi epicentru în Evia. Astfel că primul cutremur de 4,8 a fost înregistrat la 04:32 GMT și a fost…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Patru cutremure pe Insula grecească Evia. Cel mai puternic, cu magnitudinea 5

Publicat

grrecia cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 5 a fost înregistrat, marţi seară, pe insula grecească Evia. Seismul s-a produs la 56 kilometri nord-est de Atena, potrivit Observatorului geodinamic din Atena.

Potrivit presei locale citată de AFP, deocamdată nu au fost raportate nici pagube materiale, nici răniţi.

Mişcarea telurică al cărui epicentru este situat la est de insula Evia şi la o adâncime de 9 kilomdetri, a avut loc la orele 20.06 GMT, potrivit aceleiaşi surse.

A fost resimţită în special pe insulă şi în Attica, zona metropolitană a Atenei.

Patru cutremure cu epicentrul în Evia

Acesta este al patrulea şi cel mai puternic cutremur care a avut loc marţi şi înregistrat cu acelaşi epicentru în Evia: primul cutremur de 4,8 a fost înregistrat la 04.32 GMT, urmat de alte două de 4,1 şi, respectiv, 4,2 aproape o oră mai târziu (05.23 şi 05.24 GMT).

Situată pe mai multe linii de falii geologice, Grecia este lovită în mod regulat de cutremure care provoacă uneori victime şi pagube materiale.

În luna octombrie 2021, un cutremur de 6,3 pe insula Creta a provocat pagube materiale, fără victime. Dar în octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 în Marea Egee a făcut doi morţi pe insula grecească Samos şi peste 100 în oraşul de coastă din apropiere Izmir, în Turcia.

Agerpres

Sursa foto: (c) Radosavljević Nebojša/facebook.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident de ultimă oră pe DN6, în zona Porțile de Fier. Un TIR a căzut într-o prăpastie, traficul este îngreunat. Care este starea șoferului

Publicat

accident de ultimă oră pe dn6, în zona porțile de

Accident foarte grav pe DN6, în zona Porțile de Fier, unde un TIR a căzut pur și simplu într-o prăpastie! Accidentul a avut loc în urmă cu scurt timp pe DN 6, între municipiul Orșova și Porțile de Fier I, iar salvatorii au sosit deja la fața locului!

Accident de ultimă oră pe DN6, în zona Porțile de Fier

Update: Centrul Infotrafic a oferit un comunicat oficial, iar veștile nu sunt bune. Șoferul TIR-ului prăbușit în prăpastie nu prezintă semne vitale.

„Un autotren înmatriculat în străinătate a căzut de pe viaduct de la o diferenţă de nivel de peste 50 de metri, în zona stâncoasă. Şoferul autotrenului nu prezintă semne vitale, procedându-se la descarcerarea acestuia. Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un sens, estimându-se reluarea normală a circulaţiei în 45-60 de minute”,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe