Connect with us

ACTUALITATE

Cât de periculoase pentru sănătate sunt fructele de import. Avertisment de la Protecția Consumatorului

Publicat

Fructele din import pot duce la apariția cancerului. Președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, spune cât de periculoase pot fi aceste produse pentru sănătatea umană, informează ziarul Alba24.ro.

Potrivit sursei citate, fructele importate sunt tratate cu substanțe antifungice care protejează fructul, dar nu şi sănătatea consumatorului şi pot duce la apariția cancerului. Recomandările specialiştilor sunt de a evita fructele care au un aspect perfect şi de a le alege pe cele cât mai proaspete, scrie digi24.ro.

”Nu, n-am retras de pe piaţă. În acest moment nu există un temei legal la acest moment, dar ne dorim elaborarea unor acte normative care să stabilească clar criteriile de retragere sau nu de pe piaţă, dar am depus diligenţe, cel puţin pentru citrice, de afişare a unei informaţii utile şi esenţiale consumatorului şi anume că fructele respecive sunt tratate cu imazalil care nu este destinat consumului uman”, a precizat Constantinescu.

sursa: digi24.ro, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Drumul dintre Șona și Fărău va fi asfaltat. CJ Alba a semnat contractul de 25 de milioane de lei cu Ministerul Dezvoltării

Publicat

dj 107v 1000x600.jpg

Consiliul Județean Alba a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru o porțiune de 11,5 kilometri din drumul județean DJ 107V, care asigură legătura între comunele Șona și Fărău. 

Vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, a spus că joi va fi aprobat bugetul instituției și ulterior documentația de licitație va fi publicată în SEAP.

”Este trimis la compartimentul de achiziții pentru procedura de achiziție lucrări, avem indicatorii aprobați, și proiectare și autorizație de construire. Se va ridica în SEAP după ce aprobam bugetul” a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Gest frumos şi rar. Un şofer CTP Cluj-Napoca a ajutat un nevăzător să urce într-un autobuz

Publicat

alex benchea 0.jpeg

În noianul de răutăţi şi fapte rele cu care ne confruntăm toţi sau de care auzim zilnic, există şi gesturi frumoase, umane, care ne fac să credem că umanitatea omului nu e pierdută de tot. Un astfel de gest a făcut un şofer al CTP Cluj-Napoca care, dezinteresat, a ajutat un nevăzător să urce într-un autobuz.

Vezi şi:

VIDEO FOTO. Clujeanul nevăzător Alex Benchea, „alpinistul cu ochii albi”, pe cele mai înalte vârfuri ale lumii

„Adesea, în călătoriile mele am avut parte de tot felul de situații, însă cel mai mult m-a impresionat dorința sinceră de a ajuta. Ca spre exemplu azi în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Baschet masculin: U-BT Cluj-Napoca a pierdut la mare luptă la Venezia, în EuroCup

Publicat

u bt 1 e1674628668785.jpg

U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de echipa italiană Umana Reyer Venezia, cu scorul de 95-90 (25-17, 24-21, 20-29, 26-23), marţi seara, în deplasare, în Grupa A a competiţiei masculine de baschet EuroCup.

Campioana României a reuşit să egaleze în ultimul sfert, 80-80, dar apoi gazdele au revenit la conducere şi s-au impus cu 95-90.

Cei mai buni de la ”U” au fost Andrija Stipanovic, cu 15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Leeonardo Meindl, 15 p, 5 rec, Stefan Bircevic, 13 p, 3 rec, Kasey Shepherd, 13 p, 6 pd, Patrick Richard, 12 p, 4 pd, şi Emanuel Căţe, 10 p, 4 rec.

Derek Willis a reuşit 19…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Poluare a apei din pârâul Calvaria în cartierul clujean Mănăștur. Poate proveni de la Baza Sportivă La Terenuri

Publicat

polu 1.jpg

Activistul de mediu Adrian Dohotaru, președintele asociației Societatea Organizată Sustenabil (SOS), a reclamat Primăriei Cluj-Napoca poluarea pârâului Calvaria din cartierul Mănăștur și a cerut măsuri de urgență.
”Reclam poluarea apei din pârâul canalizat Calvaria. Poluarea provine, cel mai probabil, de la baza sportivă La Terenuri și nu pare să aibă cauze naturale ca în alte situații in care se formează spumă pe rauri sau lacuri. Pare să fie determinată de folosirea unor substanțe chimice pentru curatenii outdoor in zona La Terenuri.
În consecință, cer determinarea cauzelor aparitei spumei, dar si…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe