EVENIMENT
Câte cazuri COVID cu varianta Omicron are România

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri COVID cu varianta Omicron.
Potrivit INSP, 76% (19 cazuri) au avut istoric de călătorie în: Africa de Sud (7), Nigeria (3), Marea Britanie (4), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), Spania (1), Tanzania (1). Două cazuri au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, din care unul confirmat cu varianta Omicron. De asemenea, două cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, iar alte două cazuri nu au răspuns apelului telefonic de la DSP.
Dintre cele 25 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 18 (72%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă.
„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Omicron nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare şi data recoltării probei a fost de 65 – 325 de zile, cu o medie de 205 zile şi o mediană de 206 zile”, precizează INSP.
Conform sursei citate, nu a fost înregistrat în România niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.
Până la data de 26 decembrie, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 7.891 de secvenţieri, din care 97 în săptămâna 20 – 26 decembrie.
Cele 97 de secvenţieri din ultima săptămână au fost raportate de Institutul ‘Cantacuzino’ (50) şi Institutul „Matei Balş” (47).
Au fost confirmate până în prezent 7.285 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.504 cazuri cu varianta Delta şi 25 cu Omicron.
Până la data de 26 decembrie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 92%.
Totodată, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate 5.504 cazuri COVID cu varianta Delta, din care 87 în ultima săptămână. AGERPRES
Citește Romania24.ro pe Google News

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.
Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Centru de zi pentru copii, la Cugir. Investiție de peste 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri din oraș

Centru de zi pentru copii, la Cugir. O clădire din orașul Cugir urmează să fie transformată în curând, printr-o investiție de peste 1,9 milioane de lei, într-un Centru de zi pentru copii, proiect care urmărește prevenirea separării copiilor de familie.
Direcția de Asistență Socială Cugir a lansat pe 3 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări pentru obiectivul „Centru de zi pentru copii Cugir – Un pas cu SPAS”.
Valoarea totală estimată a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu. De la ce au pornit flăcările

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit joi noaptea pentru stingerea unui incendiu în localitatea Cămărașu.
La fața locului s-a deplasat imediat echipajul de la Punctul de Lucru Mociu, iar forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Punctele de Lucru Jucu, respectiv Gherla.
Incendiu la un depozit de materiale de construcții în Cămărașu
Flăcările au cuprins un depozit de materiale de construcții. Potrivit pompierilor, iuncendiul s-a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Agenția pentru Protecția Mediului va fuziona cu Agenția pentru Arii Naturale Protejate. Cum se va numi noua agenție

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va fuziona cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Guvern. Astfel, va rezulta Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), care va fi condusă de un secretar de stat.
Potrivit Executivului, numărul total al posturilor se va reduce cu 371, astfel încât, la nivel național și județean agenția va funcționa cu 2.001 posturi.
În prezent, Agenţia…
Citește mai mult pe Alba24.ro