Connect with us

ACTUALITATE

Câte centre de evaluare COVID-19 sunt funcţionale în țară

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, la Vălenii de Munte, că 173 din cele 230 de centre de evaluare COVID-19 existente la nivelul ţării sunt funcţionale la acest moment.

„Sunt 230 de centre în toată ţara, s-ar putea să mai crească puţin numărul lor. (…) 173 sunt funcţionale acum”, a spus Rafila, precizând că există şi o hartă interactivă care poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Referindu-se la programul acestor centre, ministrul a arătat că el este unul flexibil, adaptat resursei umane.

„E bine că avem 230 de centre funcţionale, există diferenţe în ceea ce priveşte orarul. (…) Haideţi să vedem întâi cum funcţionează, care este adresabilitatea. (…) Totdeauna dimensionezi această capacitate în funcţie de cerere”, a precizat Rafila.

Totodată, ministrul Sănătăţii a explicat că în România sunt disponibile două medicamente antivirale – Remdesivir, care se găseşte în toate spitalele care tratează pacienţi COVID, şi Favipiravir, care se eliberează din spital sau din centrele de evaluare, punctând că acesta din urmă va exista şi în farmaciile cu circuit deschis.

„Începem să avem Favipiravir în farmacii cu circuit deschis, pe măsură ce vom putea primi cantităţi mai mari de la furnizori, vom extinde acest program”, a declarat Rafila.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au efectuat o vizită la Centrul de Evaluare COVID-19 din cadrul Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Cinci țări printre care și România au înregistrat cea mai semnificativă scădere a producţiei industriale din UE, în luna martie

Publicat

Producţia industrială a scăzut cu 0,8% în zona euro şi a crescut cu 0,7% în Uniunea Europeană în martie, comparativ cu perioada similară din 2021, iar Slovacia, Irlanda, Germania, Luxemburg şi România au înregistrat cea mai semnificativă scădere, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri ale producţiei industriale în martie, faţă de luna similară din 2021, au fost în Lituania (25,9%), Bulgaria (19,1%) şi Polonia (17,4%), iar cel mai semnificativ declin în Slovacia (minus 7,3%), Irlanda (minus 5,5%), Germania (minus 4,1%), Luxemburg (minus 2,9%) şi România (minus 2,3%).

În cazul UE, producţia de bunuri de folosinţă imediată a crescut cu 4,9%, producţia de energie a urcat cu 2,7%, cea de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 6,6%, cea de bunuri intermediare cu 0,9%, în timp ce producţia de bunuri de capital a scăzut cu 2,5%.

Cinci țări printre care și România, cea mai semnificativă scădere a producţiei industriale din UE: ce procent s-a înregistrat în Uniunea Europeană în luna martie

În martie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a scăzut cu 1,8% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană, după ce în februarie s-a înregistrat un avans de 0,5% în zona euro şi de 0,6% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri în martie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Lituania (11,3%), Estonia (5,1%), Bulgaria şi Grecia (ambele cu 5%), iar cele mai semnificative scăderi în Slovacia (minus 5,3%), Germania (minus 5%) şi Luxemburg (minus 3,9%).

România a înregistrat în martie o scădere lunară de 0,7% a producţiei industriale, după un declin de 1,2% luna precedentă.

În cazul UE, producţia de bunuri de capital a scăzut cu 2,6%, cea de bunuri intermediare cu 1,4% şi cea de bunuri de folosinţă imediată cu 1%, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a urcat cu 0,7%, iar producţia de energie a crescut cu 1,3%. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Angajări la STAT: POSTURI disponibile în instituții publice din județul Alba. Calendarul concursurilor

Publicat

birou business posturi angajat pixabay free.jpg

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

  • are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Twitter estimează că spamul și conturile false reprezintă mai puțin de 5% din utilizatori

Publicat

twitter sursa foto pixabay.com
sursa foto: pixabay.com

Twitter Inc. a estimat, într-un document, vorbind despre conturile false sau spam, că au reprezentat mai puțin de 5% din utilizatorii săi activi zilnici monetizabili în primul trimestru.

Compania de socializare a avut 229 de milioane de utilizatori cărora le-a fost servită publicitate în primul trimestru, potrivit Reuters.

Twitter estimează că spamul și conturile false reprezintă mai puțin de 5% din utilizatori: Acord de 44 de miliarde e dolari

Dezvăluirea a venit la câteva zile după ce directorul executiv al Tesla Inc., Elon Musk, care a încheiat un acord pentru a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, a scris pe Twitter că una dintre prioritățile sale va fi eliminarea „roboților spam” de pe platformă.

Twitter a precizat în documentul depus că se confruntă cu mai multe riscuri până la încheierea tranzacției cu Musk, cum ar fi dacă agenții de publicitate vor continua să cheltuiască pe Twitter și „potențiala incertitudine cu privire la planurile și strategia noastră viitoare”.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. CFR 1907 Cluj, Campioana României la FOTBAL. Focuri de artificii la finalul meciului cu Craiova

Publicat

cfr ca 1.jpg

CFR 1907 Cluj a câștigat duminică seara un nou titlu de campioană a României la fotbal după ce a învins pe Universitatea Craiova 2-1.

Campionii au sărbătorit victoria și câștigarea campionatului pe stadionul ”Dr. Constantin Răduleascu” cu confetti și focuri de artificii trase după miezul nopții, iar la final suporterii au năvălit pe teren pentru a se bucura alături de jucători.

Citește și CFR Cluj-Universitatea Craiova, 2-1. Campioana veche este noua CAMPIOANĂ

cfr ca 2

Căpitanul echipei clujene, Mario Camora, a declarat că, după luni de muncă și sacrificiu, jucătorii au fost cel mai bine răsplătiți cu un nou trofeu.

Campioana României, o echipă ambițioasă

”A fost greu, dar până la urmă ne bucurăm cu toții. Toți cei care au văzut acest meci au văzut ce ambiție are această echipă, ce puternică este când are un meci decisiv. Sperăm ca la anul să mai ridicăm un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe