Connect with us

ACTUALITATE

Câți bani primește personalul medical implicat în campania de vaccinare

Publicat

Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră, pentru activitatea desfășurată în centrele de vaccinare împotriva COVID-19. Și medicii de familie vor primi sume de bani în funcție de serviciile prestate.

Potrivit Ordonanței de Urgență citite în primă lectură în ultima ședință de Guvern, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar, cu excepția personalului delegat sau detașat, care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și de la bugetul autorităților administrației publice locale.

Proiectul obținut de jurnaliștii Aleph News prevede că personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în vaccinare în cadrul centrelor, cu excepția personalului delegat sau detașat, va fi plătit pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat.

Un medic ca primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar registratorii vor primi 25 de lei pe oră.

Pentru activitatea prestată de medicii de familie, în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii de asigurați, aceștia beneficiază de un tarif pe serviciu.

Pentru primii 25% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, în funcție de tipul de vaccin utilizat, medicii de familie vor primi 30 lei/serviciu. Peste pragul de 25%, tariful pe serviciu se ajustează astfel: pentru intervalul dintre 25,001% – 45% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat – 40 lei/serviciu, pentru intervalul dintre 45,001 % – 65% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat – 50 lei/serviciu, iar pentru intervalul de peste 65% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat – 60 lei/serviciu.

Tarifele sunt aplicabile inclusiv pentru administrarea vaccinului de către medicul de familie, în cabinetul propriu, în condițiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID 19 în România.

Proiectul de OUG prevede și plată pentru medicii de familie care acordă servicii persoanelor care nu au un medic de familie sau pentru cazurile în care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maxim 20 zile de la demararea fiecărei etape de vaccinare. Pentru informare, programare monitorizare și raportare a reacțiilor adverse tariful este de 1 5 lei /serviciu, iar în cazul în care medicul de familie realizează în cabinetul propriu vaccinarea propriu-zisă tariful este de 30 lei/serviciu.

Pentru funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, din bugetul Ministerului Sănătății se asigură fondurile necesare finanțării cheltuielilor prevăzute în Programul național de vaccinare, pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 și cheltuielilor privind plata personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în cadrul unităților sanitare, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, pe baza solicitărilor CNAS formulate în acest sens.

Ordonanța de urgență ar urma să intre în dezbatere și votare în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Pe urmele lui Marco Polo”, volum semnat de Cătălin Mihai Alex, la Galeriile de Artă Botoșani

Publicat

„pe urmele lui marco polo”, volum semnat de cătălin mihai

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani găzduiește duminică, 6 aprilie 2025, începând cu ora 11.30, în spațiul Galeriilor de Artă ‘Ștefan Luchian’, lansarea unui nou volum semnat de Cătălin Mihai Alexa.

Autorul a mai lansat anterior două volume, respectiv ‘Muzicieni de ieri și de azi. Botoșanii – o bornă culturală’ (30 octombrie 2024, prezentare jurnalistul Traian Apetrei) și ‘Jurnalul unui călător’, un volum apărut ca urmare a însemnărilor…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Românii au returnat aproape 349 milioane de ambalaje în luna martie 2025

Publicat

românii au returnat aproape 349 milioane de ambalaje în luna

Publicitate

Românii au returnat 348,8 milioane de ambalaje în luna martie 2025, echivalentul a peste 32.100 de tone de PET-uri, sticle și doze de aluminiu, care au fost direcționate către reciclare, arată datele oficiale transmise de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

‘Sistemul Garanție-Returnare (SGR) continuă să înregistreze rezultate pozitive, consolidându-se ca un mecanism esențial pentru protejarea mediului și reducerea deșeurilor din…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Parada motocicliștilor, supravegheată de jandarmi

Publicat

botoșani: parada motocicliștilor, supravegheată de jandarmi

Publicitate

În această după-amiază, de la ora 18.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, împreună cu efective de poliție rutieră, va acționa pentru ca parada motocicliștilor, organizată de Asociația Sportivă Trust MC Botoșani, să se desfășoare fără incidente, pe traseul Parcul de agrement Cornișa – strada Sucevei – str.Primăverii – Bulevardul George Enescu – Bulevardul Mihai Eminescu – str. Sucevei – Calea Națională –…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Medicii veterinari Daniel Bejinariu și Dănuț Bratu, Cetățeni de Onoare ai municipiului Botoșani!

Publicat

medicii veterinari daniel bejinariu și dănuț bratu, cetățeni de onoare

Publicitate

Cunoscuți în comunitatea botoșăneană, cei doi medici au o activitate de peste 10 ani, timp în care au salvat și tratat gratuit mai bine de 10.000 de animale cu sau fără stăpân. Dacă toate aceste necuvântătoare ar ar putea vorbi, ar spune cu siguranță despre cei doi medici că sunt îngeri!
„Nu întâmplător am ales această zi, 4 aprilie – Ziua Internațională a animalelor fără stăpân, pentru a le conferi titlurile de Cetățeni de Onoare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe