Connect with us

ACTUALITATE

Câți români vor să călătorească în acest an și ce invocă

PublicatJumătate dintre români intenționează să călătorească în 2021, iar cel mai important factor care îi determină să își planifice o vacanță în 2021 este nevoia de relaxare și eliberarea de stresul la care au fost expuși în ultima perioadă.

Potrivit unui studiu făcut de Vola.ro, 43% dintre români intenționează să călătorească în 2021, 29% sunt încă nehotărâți și doar 27% declară că nu vor călători anul acesta.

Această nesiguranţă este, în principal, insuflată de pandemia COVID-19, iar trecerea timpului pare a mai ameliora incertitudinea cu privire la viitoarele călătorii, 53% dintre respondenţi declarând că sunt dispuși să reia deplasările începând din vara aceasta, conform Mediafax.

Cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanță în 2021 este nevoia de relaxare și eliberarea de stresul la care au fost expuși în ultima perioadă, urmat de atractivitatea ofertelor last-minute și de frustrarea cauzată de amânarea călătoriilor pe parcursul anului 2020.

Destinaţia preferată de români în 2021 rămâne Europa, preferinţă accentuată în rândul persoanelor mai tinere, iar pe locul 2 în preferințe se clasează România, aceasta fiind mai degrabă alegerea celor de peste 45 de ani.

În ceea ce priveşte opțiunile pentru cazare, majoritatea preferă hotelurile și pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul și avionul, urmate de tren și mașina personală.

„Se remarcă, așadar, schimbări importante comparativ cu vara trecută, când românii preferau să înnopteze în apartamente sau pensiuni cu număr redus de camere, ori să închirieze vile pentru grupuri restrânse, la care să se deplaseze cu mașina proprie”, arată realizatorii studiului.

Motivele de îngrijorare cu privire la călătoriile din 2021 în rândul celor 43% care au declarat că vor pleca în vacanțe anul acesta sunt izolarea la întoarcerea în țară și anularea zborului și pierderea banilor, infectarea cu COVID-19 aflându-se pe locul al 3-lea. În schimb, cei care nu vor călători anul acesta sunt îngrijorați îndeosebi de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19. Izolarea reprezintă principalul motiv de îngrijorare și pentru cei încă nehotărâți cu privire la călătoriile din 2021, urmată de infectarea cu COVID-19 și posibilitatea anulării zborurilor.

„Am așteptat aproape 12 luni un semn pozitiv din partea autorităților europene, o măsură care să nu mai pună limite și să inchidă granițele, ci care să ofere alternative celor care își doresc sau care sunt nevoiți să călătorească. Studiul realizat la începutul acestui an este dovada clară că românii își doresc să călătorească, desigur cu câteva pârghii de siguranță suplimentare, cum ar fi asigurarea de călătorie și produse de tipul <Vola Rambursabil> care îți garantează un risc cât mai mic în fața neprevăzutului. Eliminarea acestei presiuni asupra mobilității nu înseamnă doar undă verde pentru călătorii de leisure, ci mai ales înseamnă undă verde pentru diaspora, o comunitate de milioane de români puternic afectată de măsurile restrictive și de imprevizibilul deciziilor autorităților”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

În 2021, 78% dintre români declară că este important pentru ei să apeleze la o agenție de turism chiar dacă se declară călători independenți 53% dintre români au declarat că, în comparație cu alți ani, este la fel de important și în 2021 să primească asistență și informații de la un consultant de turism, iar 25% consideră că este chiar mai important decât anterior să apeleze la o agenție de turism.

Asigurarea medicală este serviciul pe care 66% dintre turiști îl consideră cel mai important pentru a se simți în siguranţă și protejați în timpul călătoriilor, iar 57% dintre persoanele care utilizează agenţiile online acordă o importanță crescută posibilității de rambursare a cazării și a biletului de avion în cazul neefectuării călătoriei.

Studiul a fost efectuat la începutul lunii februarie, pe un eșantion de 616 respondenți.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Premierul britanic Boris Johnson nu va participa la funeraliile prinţului Philip, anunţă Downing Street

Publicat

Premierul britanic Boris Johnson nu va participa sâmbăta viitoare la funeraliile prinţului Philip, pentru a face loc pentru cât mai mulţi membri ai familiei este posibil în conformitate cu măsurile antiepidemice, a anunţat sâmbătă Downing Street într-o declaraţie de presă, transmite Reuters.

“Ca rezultat al reglementărilor privind coronavirusul, doar 30 de oameni pot lua parte la funeraliile Alteţei sale Regale Prinţul Philip, duce de Edinburgh. Premierul a dorit tot timpul să acţioneze în conformitate cu interesul superior al casei regale şi, pentru a lăsa loc unui număr cât mai mare cu putinţă de membri ai familiei, nu va participa la funeraliile de sâmbătă”, a transmis biroul premierului britanic.

Funeraliile prințului Philip vor avea loc în 17 aprilie, la Capela St. George, la Castelul Windsor. AGERPRES/

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prinţul Charles despre tatăl său, ducele de Edinburgh: Ne va lipsi enorm, familiei mele şi mie

Publicat

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu sâmbătă tatălui său, prinţul Philip, decedat vineri la vârsta de 99 de ani, spunând că “îi va lipsi enorm” şi salutând “serviciul său remarcabil şi devotat” ţării sale, transmit agenţiile internaţionale de presă.

“Aşa cum vă imaginaţi, tatăl meu ne va lipsi enorm, familiei mele şi mie”, a transmis prinţul de Wales într-o declaraţie televizată din faţa reşedinţei sale Highgrove House, din comitatul englez Gloucestershire, mulţumind populaţiei pentru sprijin “în acest moment deosebit de trist”.

“Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani în modul cel mai devotat şi mai remarcabil regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană foarte specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi suntem, familia mea, profund recunoscători pentru toate acestea”, le-a spus prinţul Charles reporterilor, care a purtat o cravată neagră în semn de doliu. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Papa Francisc i-a transmis condoleanţe reginei Elisabeta a II-a şi i-a adus un omagiu prinţului Philip

Publicat

Papa Francisc i-a transmis sâmbătă condoleanţe reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii după moartea soţului ei, prinţul Philip, duce de Edinburgh, salutând totodată amintirea unui bărbat ”devotat mariajului său şi familiei”, într-un mesaj transmis reginei şi familiei regale, informează AFP şi EFE.

Suveranul Pontif a transmis mesajul de condoleanţe printr-o telegramă trimisă Palatului Buckingham în numele său de către secretarul Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin.

”Întristat să aflu de moartea soţului dumneavoastră, prinţul Philip, duce de Edinburgh, sanctitatea sa Papa Francisc transmite cele mai profunde condoleanţe Majestăţii Voastre şi membrilor familiei regale”, este menţionat în telegramă.

Papa Francisc a amintit ”remarcabila contribuţie în serviciul public” al prinţului Philip şi angajamentul acestuia faţă de ”educaţia şi progresul viitoarelor generaţii”.

Ducele de Edinburgh a murit vineri la castelul Windsor, la vârsta de 99 de ani, iar regina a decretat opt zile de doliu.

În aprilie 2014, papa Francisc i-a primit la Vatican pe regina Elisabeta a II-a, capul Bisericii Anglicane, şi pe soţul ei, la 14 ani după ultima călătorie a acestora la Roma, în 2000, când s-au întâlnit cu papa Ioan Paul al II-lea, aminteşte EFE. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Guvernul Italiei ordonă regiunilor să accelereze vaccinarea vârstnicilor

Publicat

Guvernul italian a ordonat regiunilor să accelereze vaccinarea anticoronavirus a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile, acordându-le prioritate în faţa altor categorii, ca urmare a numărului încă mare de decese zilnice de COVID-19, transmite sâmbătă EFE.

Comisarul pentru situaţii de urgenţă, generalul Francisco Figliuolo, a semnat vineri seară un ordin în care li se cere guvernatorilor regionali “să treacă cu maximă celeritate la vaccinarea” celor mai vulnerabile persoane la virusul SARS-CoV-2. Astfel, guvernul italian cere încheierea vaccinării în primul rând a tuturor persoanelor de peste 80 de ani cu serul Vaxzevria, produs de AstraZeneca, recomandat în Italia pentru persoanele de peste 60 de ani.

Premierul italian Mario Draghi a dat asigurări joi că, pentru a redeschide ţara, care menţine restricţii importante până cel mai devreme la 30 aprilie, mai întâi trebuie imunizată populaţia cea mai expusă la virus, vârstnicii. În acest sens, Draghi a spus că preferă ca 100% dintre vârstnici să fie vaccinaţi, mai degrabă decât 30% din întreaga populaţie a Italiei.

Acesta este motivul pentru care a fost emis ordinul de vineri seară, pentru a accelera campania de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm cu mult sub cele 500.000 de doze zilnice stabilite de guvern pentru jumătatea lui aprilie (în prezent, sunt vaccinate zilnic circa 300.000 de persoane).

Până în prezent au fost injectate 12,5 milioane de doze, mai ales în rândul personalului sanitar şi al celor de peste 80 de ani, şi au fost imunizaţi 3,8 milioane de italieni. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate