Connect with us

ACTUALITATE

Câți români vor să călătorească în acest an și ce invocă

Publicat

Jumătate dintre români intenționează să călătorească în 2021, iar cel mai important factor care îi determină să își planifice o vacanță în 2021 este nevoia de relaxare și eliberarea de stresul la care au fost expuși în ultima perioadă.

Potrivit unui studiu făcut de Vola.ro, 43% dintre români intenționează să călătorească în 2021, 29% sunt încă nehotărâți și doar 27% declară că nu vor călători anul acesta.

Această nesiguranţă este, în principal, insuflată de pandemia COVID-19, iar trecerea timpului pare a mai ameliora incertitudinea cu privire la viitoarele călătorii, 53% dintre respondenţi declarând că sunt dispuși să reia deplasările începând din vara aceasta, conform Mediafax.

Cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanță în 2021 este nevoia de relaxare și eliberarea de stresul la care au fost expuși în ultima perioadă, urmat de atractivitatea ofertelor last-minute și de frustrarea cauzată de amânarea călătoriilor pe parcursul anului 2020.

Destinaţia preferată de români în 2021 rămâne Europa, preferinţă accentuată în rândul persoanelor mai tinere, iar pe locul 2 în preferințe se clasează România, aceasta fiind mai degrabă alegerea celor de peste 45 de ani.

În ceea ce priveşte opțiunile pentru cazare, majoritatea preferă hotelurile și pensiunile, iar ca mijloc de transport autocarul și avionul, urmate de tren și mașina personală.

„Se remarcă, așadar, schimbări importante comparativ cu vara trecută, când românii preferau să înnopteze în apartamente sau pensiuni cu număr redus de camere, ori să închirieze vile pentru grupuri restrânse, la care să se deplaseze cu mașina proprie”, arată realizatorii studiului.

Motivele de îngrijorare cu privire la călătoriile din 2021 în rândul celor 43% care au declarat că vor pleca în vacanțe anul acesta sunt izolarea la întoarcerea în țară și anularea zborului și pierderea banilor, infectarea cu COVID-19 aflându-se pe locul al 3-lea. În schimb, cei care nu vor călători anul acesta sunt îngrijorați îndeosebi de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19. Izolarea reprezintă principalul motiv de îngrijorare și pentru cei încă nehotărâți cu privire la călătoriile din 2021, urmată de infectarea cu COVID-19 și posibilitatea anulării zborurilor.

„Am așteptat aproape 12 luni un semn pozitiv din partea autorităților europene, o măsură care să nu mai pună limite și să inchidă granițele, ci care să ofere alternative celor care își doresc sau care sunt nevoiți să călătorească. Studiul realizat la începutul acestui an este dovada clară că românii își doresc să călătorească, desigur cu câteva pârghii de siguranță suplimentare, cum ar fi asigurarea de călătorie și produse de tipul <Vola Rambursabil> care îți garantează un risc cât mai mic în fața neprevăzutului. Eliminarea acestei presiuni asupra mobilității nu înseamnă doar undă verde pentru călătorii de leisure, ci mai ales înseamnă undă verde pentru diaspora, o comunitate de milioane de români puternic afectată de măsurile restrictive și de imprevizibilul deciziilor autorităților”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

În 2021, 78% dintre români declară că este important pentru ei să apeleze la o agenție de turism chiar dacă se declară călători independenți 53% dintre români au declarat că, în comparație cu alți ani, este la fel de important și în 2021 să primească asistență și informații de la un consultant de turism, iar 25% consideră că este chiar mai important decât anterior să apeleze la o agenție de turism.

Asigurarea medicală este serviciul pe care 66% dintre turiști îl consideră cel mai important pentru a se simți în siguranţă și protejați în timpul călătoriilor, iar 57% dintre persoanele care utilizează agenţiile online acordă o importanță crescută posibilității de rambursare a cazării și a biletului de avion în cazul neefectuării călătoriei.

Studiul a fost efectuat la începutul lunii februarie, pe un eșantion de 616 respondenți.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Viceprimarul Clujului: Pe două roți e mai SĂNĂTOS. Am început distribuirea a 5.000 de noi CARDURI Cluj Bike

Publicat

biciclete.jpg

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea anunță pe pagina sa de socializare că a început distribuirea a încă 5.000 de carduri Cluj Bike.

biciclete 2

„Încă 5000 de carduri Cluj Bike – pentru un oraş mai curat şi clujeni mai sănătoşi!

Am început distribuirea a 5000 de noi carduri Cluj Bike, pe care le găsiţi la Centrul de Informare pentru Cetățeni din Calea Moților nr. 7 și la primăriile de cartier.

Viceprimarul Clujului: Lăsaţi acasă maşina

Suntem fericiţi să anunţăm că deja avem cca 30.000 de utilizatori ai bicicletelor noastre.
Pentru ca totul să meargă “ca pe roate” am instalat 50 de stații Cluj Bike şi am construit 46,5 km de piste și benzi pentru biciclete. Să nu uităm cei 10 km de bandă de BUS, pe care aveţi acces şi voi, bicicliștii.

Fiindcă oraşul întinereşte de la an la an, iar deplasarea pe două roţi devine tot mai agreată, avem grijă ca lungimea pistelor dedicate să…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salbă de medalii de aur și bronz pentru luptătorii de taekwondo ai CS Unirea Alba, la Campionatul Național de la Iași

Publicat

whatsapp image 2022 05 16 at 09.14.13 1000x600.jpeg

Patru medalii de aur și una de bronz au obținut practicanții de taekwondo, ai Clubului CS Unirea din Alba, la Campionatul Național desfășurat la Iași. D

upă un drum lung din Alba Iulia până la Iași, sportivii antrenați de Alin Moldovan și Dan Gâlea au luptat împotriva celor mai buni luptători de taekwondo din țară și au reușit să urce pe podium. 

Campionatul național pentru copii și cadeți s-a desfășurat la Iași, în weekendul 14-15 mai. După mai multe lupte, Clubul Sportiv Unirea, datorită victoriilor obținute de sportivi, clubul s-a clasat pe locul 4 la general.

De asemenea cei mai buni luptători au fost desemnați Popa Andrei la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Camora (CFR Cluj): Când ai o mână pe TROFEU, trebuie să o ţii

Publicat

camora e1588143558621.jpg

CFR Cluj a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 2-1 și a devenit campioană cu o etapă înaintea finalului play-off-ului. Mario Camora, căpitanul ardelenilor, a vorbit după un nou titlu câștigat în tricoul „feroviarilor”.

„Este o bucurie foarte mare, un titlu meritat. S-a vorbit prea mult după acele două înfrângeri. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Vreau să felicit rivalele. Au făcut meciuri bune. Anul viitor mai vrem un titlu. Jucătorii noi trebuie să înţeleagă acest titlu. Noi am demonstrat încă o dată că putem şi rezolvăm când ajungem la un meci la «cuţit».

Camora (CFR Cluj): Echipa a demonstrat o dorință mare

După rezultatul de ieri, noi ne-am gândit numai să luăm titlul la noi acasă. Era o oportunitate foarte bună pentru noi, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla la următorul meci. Echipa a demonstrat o dorință mare, agresivitate, am fost foarte bine organizați,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua porților deschise la Facultatea de Drept și Științe Sociale de la UAB Alba Iulia. Activități pentru elevii de liceu

Publicat

uab universitatea alba iulia sursa uab.jpg

 

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează o nouă ediție a E-Caravanei Admiterii 2022 la UAB, o ediție online, pe platforma ZOOM. În acest fel toți elevii de liceu din orice colț al țării pot afla informații despre instituția de învățământ. 

Marți, 17 mai de la ora 14.00, va fi organizată o primă sesiune de informare, pe platforma ZOOM, iar cei care doresc să participe se pot conecta AICI, sau pe datele de conectare: meeting ID: 946 9606 2139 passcode:  928229.

De asemenea, va mai fi organizată Ziua porților deschise la Facultatea de Drept și Științe Sociale, în data de 21 mai, o zi în care vor fi desfășurate mai multe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate