Connect with us

EVENIMENT

Caz revoltător în Vâlcea: Un călugăr de la Mănăstirea Frăsieni, arestat preventiv pentru viol. Victimele, doi minori. Actul sexual s-a produs în incinta mănăstirii

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei şi un alt inculpat au fost arestaţi preventiv pentru viol şi corupere sexuală.  Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, victimele sunt doi minori de 10 ani şi 13 ani. Violul ar fi avut loc chiar în incinta mănăstirii.

Bărbaţii cercetaţi pentru viol ar fi întreţinut acte sexuale în incinta Mănăstirii Frăsinei, în perioada iulie – septembrie 2021, se menţionează în comunicatul citat.

În vara anului 2021, inculpaţii ar fi dezvoltat relaţii de amiciţie cu cei doi minori, cărora le dădeau diferite sume de bani şi cadouri pentru ajutorul acordat la vânzarea unor obiecte bisericeşti, iar ulterior i-ar fi atras în diferite încăperi ale mănăstirii unde ar fi întreţinut cu aceştia acte sexuale.

Victimele, doi copii de 10 și 13 ani

„Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în vara anului 2021, în timp ce inculpaţii se aflau la Mănăstirea Frăsinei, de pe raza comunei Muereasca, au dezvoltat relaţii de amiciţie cu două persoane vătămate, în vârstă de 10 şi 13 ani, cărora le remiteau diverse cadouri şi sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de aceştia la vânzarea unor obiecte bisericeşti, astfel că, în perioada iulie – septembrie 2021, inculpaţii au întreţinut în prezenţa minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat şi în diverse încăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani, de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, l-au atras pe acesta, în diverse camere ale mănăstirii şi l-au determinat să întreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii.

Totodată, în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, inculpaţii, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-şi exprima voinţa, l-au determinat pe acesta să asiste la întreţinerea de acte sexuale orale între cei doi inculpaţi precum şi să efectueze acte de natură sexuală ce au dus la satisfacţia sexuală a acestora”, a precizat sursa citată.

ot în luna septembrie 2021, pentru a-l determina pe minorul de 13 ani să suporte şi să efectueze acte sexuale, unul dintre inculpaţi i-ar fi oferit acestuia diferite sume de bani.

„În aceeaşi perioadă, unul dintre inculpaţi, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-şi exprima voinţa şi oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte şi să efectueze acte sexuale pentru satisfacţia sexuală a inculpatului”, se arată în comunicatul Parchetului.

Cei doi, reținuți pentru 30 de zile

Unul dintre inculpaţi a fost reţinut în ziua de 14 februarie, pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată şi corupere sexuală (trei acte materiale), iar al doilea inculpat a fost reţinut în ziua de 17 februarie, pentru infracţiunile de viol în formă continuată şi corupere sexuală în formă continuată.

În zilele de 14 şi 17 februarie cei doi inculpaţi, unul fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei, au fost prezentaţi, separat, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă a celor două persoane pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, procurorii au efectuat cercetări împreună cu poliţişti de la Secţia nr.1 de Poliţie Rurală Râmnicu Vâlcea.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 300 de câini, gata de adopție la Cluj. Îi puteți cunoaște de Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân

Publicat

caini ecarisaj 1.jpg

Peste 300 de câini pot fi adoptați la Cluj-Napoca. Cei care doresc să îi vadă și poate să ducă acasa un patruped o pot face joi, 4 aprilie, de Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân.

În această zi, Regia Autonomă a Domeniului Public, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, organizează un eveniment dedicat câinilor fără stăpân. Vor participa și organizații care activează în domeniul protecției animalelor.

Peste 300 de câini, gata de adopție la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea în românia până la sfârșitul lunii aprilie: se încălzește

Vremea în România până la sfârșitul lunii aprilie: Se încălzește semnificativ, dar vin și ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Luna aprilie va aduce zile tot mai frumoase, cu temperaturi plăcute, chiar mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar.

Potrivit meteorologilor ANM, urmează o perioadă în care temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Totuși, sunt prognozate și multe precipitații, mai ales după jumătatea lunii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural. Finanțare nerambursabilă acordată de INP

Publicat

castelul martinuzzi din vințu de jos va fi restaurat și

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat într-un HUB cultural.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a obținut, la mijlocul lunii martie, o finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei acordată de către Institutul Național al Patrimoniului (INP) prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, în vederea punerii în siguranță, conservării ruinelor și transformarea „Castelului Martinuzzi” din Vințu de Jos într-un HUB cultural.

Proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca: Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%

Publicat

impozite taxe 2.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță că locuitorii municipiu au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până pe anul 2024 până în 1 aprilie, inclusiv, pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Prin urmare, Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziției.

ATENȚIE, clujeni. Ultimele zile pentru plata impozitelor locale cu bonificație

  • online, cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe