Connect with us

EVENIMENT

Caz ȘOCANT în Danemarca: Doi români, arestați după ce bebelușul lor a fost internat în spital

Publicat

romani arestati in danemarca
sursa foto: Facebook/ Beny Ciobotaru

Caz șocant în Danemarca: Doi tineri români au fost arestați, după ce bebeșulul lor a fost internat în spital, iar starea acestuia a trezit medicilor suspiciuni.

Se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă bebelușul avea probleme de sănătate, însă medicii suspectează că bebelușul ar suferi de „sindromul bebelușului scuturat”.

Citește și Cei doi soți români arestați în Danemarca au fost eliberați, dar nu au voie să își vadă copilul

Potrivit Mediafax care citează presa olandeză, bebelușul de 5 săptămâni, născut în a 2-a zi de Crăciun, a fost internat în spital, unde medicii au fost de părere că viața i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni.

Citește și Decizie în cazul soților români arestați în Danemarca: Copilul, pus în plasament pentru un an la o familie maternală

Cuplul de români, de 25 și 27 de ani, a negat că și-ar fi expus copilul la violență și a cerut ajutor.

Potrivit unei sesizări pe pagina Facebook „Voluntari în Europa”, cuplul locuia în Danemarca de 2 ani, dar fericirea s-a transformat în coșmar pe 31 ianuarie 2022, când după multe apeluri telefonice ale mămicii disperate, cauzate de plânsetele copilului și ignorării din partea moașei care susținea că „așa plâng bebelușii”, copilul a ajuns la spital.

Ce spune sora femeii arestate:

Cei doi locuiau în oraşul danez Sander Omme, împreună cu Mathias, copilul lor nou-născut.

La câteva zile după naştere, bebeluşul a început să plângă mult şi nu se odihnea mai deloc. A fost solicitat sprijinul moaşei în mai multe rânduri de la care au primit răspunsul că poate fi de la colici sau că aşa mai plâng bebeluşii.
După apeluri repetate la ambulanţă, Mathias a ajuns la spital.
Am înţeles că a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală dar nu ne-a fost adus la cunoştinţă nimic legat despre acest fapt nici de la medici şi nici documente care să ateste acest lucru. De atunci nu mai ştim nimic de Mathias.
Când spunem nimic ne referim la tot, cum ar fi: investigaţii medicale, RMN, declaraţii medici sau orice fel de probă în acest sens.
Explicaţiile pe scurt şi răspunsul primit au fost că: “Sunt date confidenţiale!”. Noi reprezentăm familia unui copil nou născut şi nu concepem faptul să nu ştim absolut nimic despre el. Nici unde se află, nici care este starea lui de sănătate sau dacă a fost predat către o familie în plasament.
Va rugam sa ne sustineti in rugaciune si daca aveti vreo informatie utila care ne-ar fi de folos: un avocat danez specializat pe probleme de Protectie a copilului sau orice oficialitate de aici care s-ar putea implica sa rezolvam situatia!”, a scris sora femeii arestate.

Bebelușul, diagnosticat cu hemoragie craniană

Medicii au pus diagnosticul de hemoragie craniană, apoi au anunțat poliția pentru a stabili dacă copilul s-a născut cu probleme sau s-a întâmplat ceva pe parcurs.

Unchiul bebelușului împreună cu logodnica sa au încercat să afle informații despre starea de sănătate a nou-născutului, însă s-au izbit de tăcerea instituțiilor daneze, se arată pe pagina Facebook.

Precizările Ministerului Afacerilor Externe

Bebelușul este în afara pericolului de moarte, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Reprezentanții Ambasadei României la Copenhaga o vor vizita, duminică, pe mamă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Copenhaga a fost notificată, pe 2 februarie 2022, de către un cetățean român, cu privire la situația deosebită în care se află alți trei cetățeni români, membri de familie ai acestuia, în Danemarca.

Cei doi păriți se află în două centre de detenție diferite

În dialogul cu reprezentanții ambasadei, apelantul a menționat că doi cetățeni români, soț și soție, rezidenți în Danemarca, au fost reținuți de către autoritățile daneze și se află în custodia a două centre de detenție diferite.

Copilul minor al celor doi soți a fost internat, la data de 29 ianuarie 2022, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate ulterior informații cu privire la starea de sănătate a acestuia.

„În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile daneze, în vederea obținerii unor informații oficiale cu privire la situația juridică a celor doi cetățeni români reținuți și starea de sănătate a minorului, precum și detalii suplimentare cu privire la acest caz.

Autoritățile daneze au deschis o anchetă

Potrivit datelor preliminare comunicate ambasadei de către poliția daneză, minorul este în prezent internat în spital, fiind însoțit și supravegheat de o persoană desemnată de către municipalitatea daneză.

La recomandarea medicilor, autoritățile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanțele care au dus la internarea minorului în spital. Părinții minorului au fost reținuți pentru o perioadă inițială de 4 săptămâni, fără dreptul de a vedea minorul, fiindu-le desemnați avocați din oficiu”, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

MAE informează că Ambasada României la Copenhaga a continuat demersurile oficiale pe lângă poliția daneză, pentru obținerea unor informații suplimentare cu privire la unitatea medicală unde a fost internat minorul și starea de sănătate a acestuia, pentru a fi în măsură să intermedieze contactul direct cu persoana desemnată de către municipalitate să-l însoțească pe perioada spitalizării și pentru stabilirea unui contact, respectiv vizitarea celor doi cetățeni români reținuți.

Bebeșușul, în afara ”pericolului de moarte”

Ca urmare a acestor demersuri, poliția daneză a comunicat informații suplimentare cu privire la spitalul unde a fost internat minorul pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind, în prezent, în afara pericolului de moarte. Reprezentanții misiunii diplomatice au contactat ulterior unitatea spitalicească în care se află internat minorul, pentru a se interesa despre situația acestuia, și mențin permanent legătura cu personalul medical referitor la îngrijirile acordate și evoluția stării de sănătate a copilului.

Reprezentanții Ambasadei României la Copenhaga, demesuri pentru a se întâlni cu ambii părinți

Ambasada României la Copenhaga a formulat, totodată, solicitări de vizitare a celor doi cetățeni români aflați în detenție. Ca urmare a acestor demersuri, duminică, reprezentanții ambasadei se vor deplasa la penitenciarul unde se află mama minorului, pentru a discuta cu aceasta.

Totodată, Ambasada României la Copenhaga continuă demersurile necesare în vederea obținerii acordului autorităților daneze pentru vizitarea tatălui.

De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice au stabilit contactul cu avocații din oficiu ai părinților și sunt în dialog cu membrii familiei extinse a cetățenilor români, punând suplimentar la dispoziția familiei o listă cu avocați danezi specializați în domeniul instituționalizării de minori.

MAE menționează că „Ambasada României la Copenhaga a inițiat, de asemenea, demersurile necesare pentru înscrierea certificatului de naștere danez în registrele de stare civilă române și eliberarea certificatului de naștere românesc pentru minor. De asemenea, misiunea diplomatică a transmis informații despre acest caz către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. Ambasada României la Copenhaga continuă dialogul cu autoritățile daneze și cu familia cetățenilor români, acordând asistență consulară conform competențelor”.

sursa: Mediafax

sursa foto: Facebook/ Beni Ciobotaru

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cine nu poate vota la alegerile locale din 9 iunie. Decizia BEC

Publicat

1713427904 vot stampile vot alegeri e1679916197713.jpg

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu data de 11 aprilie 2024, nu-şi pot exercita dreptul de vot la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 9 iunie, arată Agerpres.

Potrivit documentului menţionat, în cazul alegătorului cu domiciliul în străinătate care şi-a stabilit reşedinţa în ţară anterior datei de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, după controale la pensiuni, cluburi, magazine. Nereguli constatate

Publicat

amenzi de peste 1,4 milioane lei date de isu alba,

Reprezentanții ISU Alba au dat amenzi de peste 1,4 milioane lei după controale la pensiuni, restaurante, cluburi, magazine, unități de producție. Verificările au fost derulate în primele trei luni ale anului.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au derulat 179 controale la obiective având destinaţia de:

turism, comerţ, cluburi, asistenţă socială și producţie.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, de la 1 mai. Începe oficial sezonul turistic la Alba Iulia

Publicat

garda apulum și garda cetății își reiau spectacolele, de la

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai. Reprezentanții Centrului Cultural ”Palatul Principilor” din Alba Iulia anunță deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina. 

”Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric.

Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. Pozele de pe Instagram ale unei tinere din Alba, folosite fără voia ei

Publicat

furtul de identitate în online poate fi anchetat penal. pozele

Furtul de identitate, în mediul online, poate fi infracțiune penală și se poate lasă chiar o pedeapsă. Fapta intră la fals informatic, iar dacă autorii sunt găsiți pot fi trași la răspundere. 

Recent, un caz de furt de identitate a fost detaliat de magistrații din Câmpeni. Cazul este detaliat într-o motivare de instanță, din 9 aprilie 2024.

Este vorba despre un fenomen care se întâmpla des. De cele mai multe ori victime sunt femei sau tinere, care au profile pe rețele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe