Connect with us

EVENIMENT

Caz ȘOCANT în Galați: O fată de 13 ani a primit peste 700 de mesaje de ameninţare cu moartea sau cu violul. Familia îl bănuiește pe un vecin

Publicat

fata hartuire viol mesaje minora

O fată de 13 ani, din comuna Schela, județul Galați, a primit peste 700 de mesaje de ameninţare cu moartea sau cu violul, poliţiştii gălăţeni deschizând un dosar penal în acest caz.

Mesajele au început pe data de 26 decembrie şi sunt trimise prin intermediul unei aplicaţii tellonym, în care expeditorul rămâne anonim.

”Părinţii minorei au depus în data de 26 decembrie o plângere la postul de poliţie din localitatea de domiciliu, plângere în baza căreia s-a întocmit un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ameninţare”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Rudele fetei sunt îngrijorate şi au început să facă investigaţii printre vecini pentru a da de autor.

”M-a anunţat fiica mea că nepoţica mea de 13 ani primeşte nişte mesaje de pe o aplicaţie, mesaje de ameninţare cu violul, cu moartea. Mesajele au continuat, până la ora actuală sunt peste 700 şi ceva de mesaje. Am început şi eu să fac investigaţii. Mi-am dat seama că este cineva dintre vecini, pentru că ştia tot ce se întâmplă şi în afara casei, dar şi în casă, în dormitorul fetelor. Am ajuns cu bănuielile la un vecin. Cel care a trimis mesajele s-a şi autoincriminat, el a scris: ‘Ştiu că ai două telefoane şi un laptop cumpărat de mama ta de la fratele meu’. Episodul cu laptopul respectiv m-a făcut să ţintesc către acea persoană, pentru că am găsit în laptop multe imagini şi filme pornografice”, a declarat bunicul fetei, Nicolae Milea.

Şi mama fetei bănuieşte că vecinul respectiv ar fi implicat în caz. Este vorba despre un bărbat de circa 40 de ani, necăsătorit, fratele celui de la care a fost cumpărat laptopul.

”Vede şi cum sunt îmbrăcate în pat, i-a şi scris asta, de aia am şi pus acum perdele. Stăm cu grijă, în teroare stăm, nu mai am curaj să las fata să plece singură. Va începe acum şcoala, o să stau după ea. Se poate oricând întâmpla ceva”, a spus mama fetei, Nicoleta Faraonescu.

Bărbatul bănuit că ar fi comis faptele neagă orice implicare şi spune că va da în judecată familia fetei pentru că îl hărţuieşte.

”Am arătat şi telefonul la poliţie. Eu îi înţeleg că le e teamă, dar ce au cu mine? Nu eu sunt vinovat. Nici nu ştiu de aplicaţia asta. Mi-am luat şi avocat. Eu sunt bolnav, vai de mine, nu de astea fac eu”, a susţinut bărbatul.

Potrivit poliţiştilor, date noi în acest caz vor putea fi obţinute când dezvoltatorul aplicaţiei, o firmă din Germania, va da, la cererea anchetatorilor români, datele celui care a trimis mesajele. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro rămâne la trei bani depărtare de 5 lei

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

În ciuda nivelului oscilant al aversiunii față de risc existent pe marile piețe, leul a reușit să rămână „cea mai stabilă monedă” din regiune.

Față de săptămâna precedentă, când a fost atins minimul ultimei luni și jumătate de 4,9678 lei, cursul euro s-a instalat în perioada analizată peste pragul de 4,97 lei, iar media a crescut de la 4,9737 la 4,9764 lei. La rândul său, culoarul de tranzacționare a urcat la 4,972 – 4,977 lei.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Materie și Icoană”, expoziție în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Publicat

”materie și icoană”, expoziție în grădina muzeului municipal „ioan raica”

Grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va găzdui miercuri de la ora 11.00,  vernisajul expoziției documentare „Materie și Icoană”, care va fi la dispoziția publicului până în data de 15 mai 2024. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Expoziția valorifică rezultatele unui proiect de cercetare care a adunat în jurul icoanelor transilvănene specialiști din diverse domenii (conservare-restaurare, știința patrimoniului, istorie, științele naturii și arheologie) cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Unde vor fi amplasate echipajele de Poliție

Publicat

radare la început de săptămână, pe drumurile din alba. unde

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Reprezentanții IPJ au transmis lista drumurilor pe care se vor afla echipaje ale Poliției, care vor supraveghea traficul rutier la începutul acestei săptămâni. . 

Amplasarea radarelor în data de 22 aprilie 2024

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

22 aprilie: Ziua Pământului. Eveniment mondial anual dedicat sănătății planetei

Publicat

29 februarie 2024, an bisect: lucruri neștiute despre această zi.

22 aprilie: Ziua Pământului. Este un eveniment mondial anual dedicat conștientizării și protejării mediului înconjurător.

A fost fondată în 1970 și este una dintre cele mai mari mișcări de mediu din lume.

Scopul principal al Zilei Pământului este de a sensibiliza oamenii cu privire la problemele de mediu și la importanța protejării planetei noastre.

În această zi, oamenii din întreaga lume organizează diferite activități și evenimente pentru a marca angajamentul lor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe