ACTUALITATE
Caz șocant în Italia: O copilă de 10 ani a murit sufocată, în timp ce participa la o provocare pe TikTok
O fată a murit prin asfixie în Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) în timp ce participa la o provocare numită ”jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok, relatează vineri AFP care citează media italiene.
Antonella, în vârstă de 10 ani, care participa la o ”blackout challenge” pe TikTok, în baia din casa familiei sale, şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.
Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara.
Fata a fost transportată imediat de părinţi la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supravieţuit.
”Jocul cu eşarfa”, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.
Părinţii au relatat cotidianului La Repubblica că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat. ”Antonella juca jocul asfixierii”, le-a spus ea.
”N-am ştiut nimic”, a explicat tatăl fetei pentru publicaţia citată. ”Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a spus el.
”Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?”, a adăugat Angelo Sicomero, care împreună cu soţia sa a decis să doneze organele fetei, astfel încât ”alţi copii să poată trăi datorită ei”.
Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru ”incitare la sinucidere”. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuţi.
Ca reacţie la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat. ”Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în document. Agerpres