Connect with us

EVENIMENT

Cazul de la Caracal: Criminalul Dincă participă la reconstituirea în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu

Publicat


dinca

Gheorghe Dincă, inculpat pentru omor în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, participă, luni, la reconstituirea efectuată de anchetatori, el fiind dus la Dobrosloveni şi Caracal, unde se reconstituie traseul acestuia şi al Alexandrei din ziua de 24 iulie, când fata a dispărut.

Citește și Cazul de la Caracal: Medicii legişti vor să reconstituie corpul Alexandrei, în baza oaselor găsite în butoiul din curtea criminalului Dincă

Dincă a fost dus la Dobrosloveni, în localitatea de domiciliu a Alexandrei Măceşanu, de unde, pe 24 iulie, ar fi luat-o pe adolescentă în maşină, la “ocazie”, spre a o transporta la Caracal, în zona Liceului “Mihai Viteazul”.

Gheorghe Dincă a fost adus în urmă cu două zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt şi a fost preluat luni dimineaţa pentru a fi dus la Caracal în vederea efectuării reconstituirii faptelor pe care acesta le-ar fi săvârşit. Reconstituirea ar putea dura mai multe zile.

Citește și VIDEO: Început de an școlar TRIST la școlile unde învățau Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, cele două tinere dispărute din Caracal

Pe 26 iulie, în urma unei percheziţii, în locuinţa lui Dincă din Caracal au fost găsite într-un butoi, printre cenuşă, resturi osoase de natură umană. Potrivit DIICOT, raportul de expertiză medico-legală a rezultat faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a incinerat corpul. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie. AGERPRES

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doi farmaciști din Suceava, soț și soție, au folosit datele unui client pentru jocuri de noroc online. Au fost trimiși în judecată

Publicat

Doi farmaciști din Suceava, soț și soție, au fost trimiși luni în judecată pentru tentativă de fraudă informatică, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au stabilit că aceștia au folosit datele de identificare ale unui client pentru a se înscrie pe un site de jocuri de noroc.

Potrivit procurorilor, datele clientului au fost obținute în momentul în care acesta și-a făcut un card de fidelitate la respectiva farmacie, iar inculpatul a intrat în posesia unei copii scanate a actului de identitate al bărbatului.

Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016 cei doi farmaciști s-au înregistrat cu identitatea persoanei vătămate pe un site de jocuri de noroc şi au obținut câştiguri în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpaţi, iar aceste acţiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligaţiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs.

La data de 24.04.2016 inculpatul s-a prezentat la un punct de lucru al organizatorului de jocuri de noroc, a depus în numerar suma de 500 lei printr-o dispoziţie de încasare şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele persoanei vătămate, dispoziţia de încasare fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 500 de lei.

Ulterior, la data de 28.04.2016, inculpata s-a prezentat la acelaşi punct de lucru, a ridicat în numerar suma de 2.356 lei printr-o dispoziţie de plată şi a semnat în fals dispoziţia menţionată cu numele persoanei vătămate, dispoziţia de plată fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 2.356 de lei.

„De asemenea, inculpaţii au ascuns sursa impozabilă obţinută în cursul anului 2016, în sensul că, după ce în luna aprilie 2016 au creat, folosind date false, un cont de jucător pe o platformă de jocuri de noroc la distanţă, sub identitatea persoanei vătămate, au folosit acest cont de jucător şi au obţinut la data de 28.04.2016 câştiguri din jocuri de noroc la distanţă în sumă de 2.356 lei, venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, modalitate în care s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat”, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incendiu VIOLENT într-un apartament din Vaslui. Mai multe persoane evacuate după ce scara blocului a fost inundată cu fum

Publicat

Mai multe persoane au fost evacuate de pompieri, luni seara, după ce un incendiu a izbucnit la un apartament de la etajul al doilea al unui bloc din centrul orașului Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă într-una dintre camerele apartamentului, iar casa scării era inundată cu fum şi gaze toxice.

“Un echipaj de pompieri a acţionat pentru lichidarea incendiului, în timp ce al doilea echipaj de intervenţie a procedat la evacuarea persoanelor care nu au apucat să se autoevacueze, persoane aflate pe acelaşi palier cu apartamentul incendiat, precum şi la etajele superioare. În total, au fost evacuate 10 persoane. După câteva minute, incendiul a fost lichidat, pompierii acţionând şi pentru evacuarea fumului şi a gazelor. Au ars: un fotoliu, un dulap, o masă şi alte electrocasnice aflate în apartamentul respectiv. Au fost degradate: tencuiala apartamentului, pe o suprafaţă de aproximativ 45 de metri pătraţi, o uşă, o fereastră, precum şi instalaţia electrică. Nu au fost înregistrate victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui reşou lăsat să funcţioneze pe un fotoliu, în timp ce proprietarul apartamentului era plecat la cumpărături. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Mese festive de Crăciun pentru peste 100 de bătrâni singuri şi persoane nevoiaşe, oferite de Crucea Roşie în județul Harghita

Publicat

Peste 100 de bătrâni singuri, din trei sate ale judeţului Harghita, sunt invitaţi de voluntarii Crucii Roşii, în această săptămână, la o masă festivă de Crăciun, urmând să primească daruri simbolice şi să se bucure de întâlnirea cu semenii lor.

Directoarea Crucii Roşii Harghita, Eva Zsigmond, a declarat presei că această acţiune este dedicată vârstnicilor singuri, care nu au cu cine să petreacă sărbătorile de iarnă şi familiilor aflate în dificultate, cu mulţi copii, la care Moş Crăciun nu prea ajunge, din localităţile Crişeni, Cinod şi Valea lui Pavel.

Mesele festive vor fi pline cu mâncăruri tradiţionale, gătite de voluntarii Crucii Roşii, invitaţii la eveniment având parte şi de mici surprize, precum daruri simbolice, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“E o acţiune de suflet, e emoţionant, contează enorm şi pentru ei şi pentru noi. Având în vedere că, oricum, în decembrie oamenii sunt mai sensibili, mai sufleteşti, atunci este o acţiune pe care trebuie să o continuăm. Avem câţiva sponsori, dar aici nu e valoare enormă, sunt lucruri mici, comparativ cu ce un părinte avut dă copilului, dar am văzut oameni vârstnici plângând, că nu le-a dat Moşul nimic nici când erau copii. Şi le plac şi dulciurile. Că au primit ceva de la Moş, nu de la altcineva, e ceva, sunt ca nişte copii mari, dar tot sunt copii”, a spus Eva Zsigmond.

Această acţiune caritabilă se derulează în Harghita din anul 2007 şi reprezintă o bucurie pentru bătrânii singuri, care trăiesc în zone izolate, unde distanţa dintre case este considerabilă, aceasta fiind singura ocazie de a se întâlni cu consătenii lor şi de a simţi că sunt iubiţi şi apreciaţi.

În această lună, voluntarii Crucii Roşii Harghita derulează şi o altă acţiune extrem de iubită în judeţ, intitulată “Maratonul Moşului”, în cadrul căreia oferă daruri de Crăciun persoanelor aflate în dificultate.

Eva Zsigmond spune că bucuria oferită acestor oameni reprezintă cel mai frumos dar de Crăciun pentru voluntarii Crucii Roşii.

“În fiecare an zic că poate acţiunile nu-şi mai au rostul, poate că bombonica, nuieluşa nu-şi mai au rostul, dar în fiecare an văd că nu e adevărat, văd ce mult contează aceste lucruri mici şi dragostea de la om la om, asta contează enorm de mult şi în viaţa asta pe care unii o trăiesc, o trăim, asta lipseşte şi asta se vede, că e vorba de vârstnici, de copii, se vede, de aceea nu ne putem opri. Noi oferim dragostea unei persoane care are nevoie, care este în suferinţă. Asta înseamnă pentru mine decembrie, e foarte frumos, văd bucuria şi lacrimile în ochii copiilor şi oamenilor”, a conchis Eva Zsigmond. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Singura casă din Sibiu care găzduieşte gratis bolnavii de cancer, prin grija unei asociații, neîncăpătoare pentru pacienţii din patru judeţe

Publicat

Singura casă care găzduieşte gratis bolnavii de cancer care fac radioterapie la Sibiu este pusă la dispoziție de Asociația ”Sus Inima”, dar este neîncăpătoare pentru zecile de pacienţi veniţi zilnic, la tratament din patru judeţe.

Potrivit preşedintelui asociaţiei, Carmen Chindriş, zilnic, în jur de 90 de bolnavi din judeţele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara şi Alba, se prezintă la singurul aparat de radioterapie din cele patru judeţe, aflat în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Dacă unui pacient i se face rău după radioterapie, acesta trebuie să se prezinte la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, de unde este preluat şi internat. Însă mulţi pacienţi fac procedura de radioterapie zilnic, timp de cel puţin trei săptămâni şi nu îşi permit să meargă zilnic acasă, în judeţele Vâlcea, Hunedoara şi Alba sau să îşi închirieze o cameră la un hotel sau la o pensiune din municipiul Sibiu.

“Aparatul de radioterapie este folosit pe zi de 90 de pacienţi. Asta înseamnă că, din aceştia 90, să presupunem că jumătate sunt din Sibiu, jumătate sunt veniţi. 50 de pacienţi pe zi să îi ţii cazaţi câte trei până la şase săptămâni, nu ai cum, că nu îţi încap”, a explicat Carmen Chindriş.

Potrivit acesteia, de luni, zilnic, toate cele şapte paturi din casa închiriată de Asociaţia “Sus Inima” sunt puse la dispoziţia bolnavilor de cancer, gratis. Din octombrie, când a fost inaugurată această casă pentru bolnavii de cancer şi până acum, 16 pacienţi s-au cazat aici, prin bunăvoinţa celor de la “Sus Inima”.

“Din octombrie până acum am avut 15-16 beneficiari şi din săptămâna asta avem casa plină, (…) de săptămâna asta avem capacitate plină, de şapte persoane”, a mai spus Carmen Chindriş.

Asociaţia “Sus Inima” este singura din judeţ care a închiriat o casă aproape de aparatul de radioterapie, ca să-i ajute pe pacienţii bolnavii de cancer. Asemenea case există şi în Cluj-Napoca, municipiu în care merg la radioterapie o parte din pacienţii din judeţele Hunedoara şi Alba.

“Asta e problema, că este un aparat de radioterapie la patru judeţe. Vâlcea, Hunedoara şi Alba nu au în jurul nostru. Vâlcea vine aproape toată la noi, Hunedoara şi Alba se împart cu Clujul. (…) Cei din Cluj îşi iau acum cea de a treia casă ca să poată să ajute”, a adăugat Carmen Chindriş.

Potrivit sursei citate, o parte dintre bolnavii oncologici nu îşi permit să meargă acasă în Vâlcea, Alba şi Hunedoara şi să se întoarcă a doua zi la radioterapie la Sibiu, chiar dacă au o maşină personală sau cine să-i transporte. Una din probleme este costul ridicat al transportului, iar alta este că multora dintre pacienţi le este rău după procedura de radioterapie şi nu sunt în stare să conducă o maşină, chiar dacă este a lor.

“Casa Sus Inima se află pe str. Constantin Noica, la nr. 26 în Sibiu, la o distanţă de 6 minute de mers pe jos, de Spitalul Judeţean Sibiu. Are o suprafaţă de 150 mp şi o grădină de 420 mp. Mobilierul şi toate dotările sunt de cea mai bună calitate, selecţionate împreună cu designerul de interior Hermina Goia.Casa Sus Inima are următoarele dotări şi facilităţi: 1 birou; 7 paturi; 3 băi; 1 bucătărie completă, utilată şi dotată cu aparatură modernă ;1 sufragerie şi o grădină comună ca spaţii de relaxare”, se arată în descrierea casei Asociaţiei “Sus Inima”.

Pentru a plăti chiria şi întreţinerea casei în care sunt cazaţi bolnavii de cancer, asociaţia sibiană face diverse activităţi ca să facă rost de bani. Spre exemplu, în 13 decembrie, la Sala Oglinzilor din cadrul Forumului German din Sibiu, începând cu ora 18:00 are loc un concert caritabil, susţinut de soprana Anca Boieru şi pianistul Levente Cozma. Melomanii care vor să ajute bolnavii de cancer, achită 30 de lei pentru un bilet la acest concert.

Unul din cei care au fondat această asociaţia şi o sprijină constant cu fonduri este preotul Constantin Necula, care donează bani din evenimentele pe care le organizează, pentru bolnavii oncologici. “Dorinţa organizaţiei este ca nimeni să nu treacă singur prin cancer”, este ceea ce şi-au propus cei de la “Sus Inima” din Sibiu. AGERPRES

Foto/ video: Asociația ”Sus Inima”

Citește mai departe