Connect with us

EVENIMENT

Cazul de la Caracal: Mama Luizei Melencu a depus plângere penală la Parchetul General

Publicat

Monica Georgeta Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, s-a întâlnit luni cu procurorul general interimar Bogdan Licu şi a anunţat că a depus o plângere penală la Parchetul General.

„Am simţit că vorbim cu un om, nu cu un procuror general, un om care a putut să facă distincţia între teroare şi omenie”, a declarat Monica Melencu, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Bunicul Luizei a explicat că au depus o plângere la Parchetul General, însă avocatul familiei, Tonel Pop, a refuzat să spună împotriva cui a fost depusă această plângere.

„Nu pot să vă spun exact. Sunt nişte plângeri, care sunt făcute la domnia sa. Situaţia a degenerat. Noi am venit şi am spus că la acest moment, dacă se va continua cu astfel de teroare, pur şi simplu Parchetul General, instituţiile statului se destabilizează. (…) Procurorul general nu poate să intre în dosarul cauzei, dar când instituţia statului este în pericol prin unele chestiuni administrative sau de conduită care nu este normală, legală sau care instigă populaţia sau care revoltă populaţia, atunci managerii acestei instituţii din statul român, CSM, ministrul Justiţiei, inclusiv procurorul general, trebuie să ia măsuri. Vom vedea măsurile”, a declarat avocatul familiei Melencu.

Tonel Popa a precizat că tot luni se vor întâlni şi cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Monica Melencu a mers luni la Institutul Naţional de Criminalistică pentru a i se preleva probe biologice în vederea unei noi expertize ADN.

La ieşirea din sediul IGPR, Monica Melencu s-a plâns că a fost forţată şi umilită de un comisar de poliţie să dea probe pentru expertiză.

„Am fost umiliţi, am fost forţată pur şi simplu. M-am răzgândit, nu am vrut să dau acest test. Nu îmi plac regulile care s-au pus aici. Nu s-a lăsat să ne explice despre ce este vorba. Comisarul a luat foc şi, pur şi simplu, m-a ameninţat”, a spus Monica Melencu, la ieşirea din sediul IGPR.

Avocatul acesteia, Tonel Pop, a adăugat că, în momentul în care şeful laboratorului a început să îi explice mamei Luizei despre cum va decurge procedura de recoltare, a intervenit un comisar de poliţie, care l-a ameninţat pe şeful laboratorului să înceteze.

„Dânsa a venit să respecte hotărârea judecătorească. Şeful laboratorului de criminalistică a început să îi explice doamnei, cu o hârtie, cu nişte scheme, ce înseamnă ADN, ce vor să îi facă. În momentul în care şeful laboratorului a început să dea amănunte, atunci comisarul Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta şi nu l-a mai lăsat pe şeful laboratorului, i-a interzis să mai dea o explicaţie. Proba a fost prelevată. (…) Nu l-a lăsat pe şeful laboratorului să explice, l-a ameninţat. Domnul comisar Ciobanu, şeful Secţiei 4, a intervenit într-un mod brutal, agresiv verbal şi l-a ameninţat”, a susţinut avocatul.

DIICOT a solicitat săptămâna trecută ajutorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN) în cazul Luizei Melencu, dar şi pentru a stabili profilul psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal.

Gheorghe Dincă a afirmat, la audieri, că a ucis-o pe Luiza Melencu. Pe 18 septembrie, DIICOT anunţa că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât Alexandra Măceşanu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Măcelarii de elită ai României, apreciați de juriul Campionatului Mondial de la Paris.Clujul va găzdui o competiție de măiestrie

Publicat

echipa extinsa a romaniei scaled.jpg

„Măcelarii de Elită” ai României au marcat un debut remarcabil la World Butchers’ Challenge 2025, impresionând juriul și participanții cu tehnica și pasiunea lor. Deși nu a urcat pe podium, România a lăsat o impresie puternică.

Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Decretul, semnat de președintele Bolojan

Publicat

o judecătoare de la curtea de apel alba iulia s a

O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Este vorba despre Florina-Ionela Pop, de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. 

Decretul a fost semnat miercuri de președintele interimar Ilie Bolojan.

Tot miercuri au mai fost eliberați din funcție și alți magistrați din țară:

  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Pop Florina-Ionela la Curtea de Apel Alba Iulia -pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

Publicat

cfr sa: 80 de trenuri vor fi afectate de trecerea

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.

Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).

Potrivit unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Creditul, o necesitate pentru mulți dintre noi

Publicat

finante digital telefon scaled.jpg

Un credit de nevoi personale este un împrumut nebancar sau bancar pe care îl poți folosi pentru diverse scopuri, cum ar fi:

• Achiziționarea de bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, etc.)
• Plata unor servicii (călătorii, tratamente medicale, evenimente, etc.)
• Refinanțarea altor datorii
• Consolidarea datoriilor

Caracteristicile creditelor de nevoi personale:

• Suma împrumutată poate varia în funcție de instituția financiară și de veniturile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe