Connect with us

EVENIMENT

Cazul din Caracal, răsturnare de situație. Nu a putut fi stabilit profilul ADN al oaselor găsite în pădure. Precizări DIICOT

Publicat

DIICOT a anunțat sâmbătă că nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN din rămășițele găsite în pădurea de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă precizase că ar fi ale Luizei Melencu, informează Alba24.ro.

Potrivit DIICOT, sâmbătă dimineața, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

”- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico-chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN”.

DIICOT mai precizează că, prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT – Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.

Vezi și Noi descoperiri în cazul crimelor de la Caracal: dinți și bucăți osoase, găsite de anchetatori, într-o lizieră indicată de Dincă

Potrivit informațiilor comunicate inițial, rămăşiţele osoase descoperite în 5 august, în zona de lizieră de pădure, ar fi provenit de la o persoană de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, diferite față de cele găsite în case lui Dincă și despre care s-a stabilit că ar avea ADN-ul Alexandrei Măceșanu.

Cu privire la fragmentele osoase, dinți și cenușă găsite în într-o lizieră de pădure lângă Caracal, Dincă preciza că ar aparține Luizei Melencu, însă deocamdată INML nu a putut confirma ADN-ul, din cauza stării de calcinare excesivă a rămășițelor umane.

sursă: alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

În 2025 a CRESCUT numărul celor care încasează PENSII speciale. Ce MESERII au avut aceștia

Publicat

bani pixabay.jpg

Numărul celor care încasează pensii speciale a crescut în 2025 față de anul trecut, așa cum arată ultimele date publicate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Cei mai mulți beneficiari sunt magistrați, mai exact foști judecători și procurori.

Potrivit celor mai recente date centralizate de Casa de Pensii Publice, numărul pensionarilor speciali a ajuns la 11.637 în aprilie 2025. Se constată o creștere cu 35 de beneficiari, comparând cu luna precedentă,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tineri din Huedin, arestați. Au furat plăcuțe de înmatriculare, le-au pus pe o altă mașină și au condus deși nu aveau permis

Publicat

catuse bun e1662989154100.jpg

Poliția orașului Huedin – reținuți și, ulterior, arestați preventiv pentru furt calificat, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au fost sesizați de către un bărbat de 49 de ani, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 mai a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras plăcuțele cu număr de înmatriculare de pe autoturismul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oncos construiește un centru de vârstnici la Leghia. Proiectul, lăudat de membrii Comisiei de Urbanism a județului

Publicat

leghia8.jpg

Un centru rezidențial modern pentru vârstnici va fi construit în satul Leghia, comuna Aghireșu, în apropierea fostei tabere școlare. Proiectul a primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a județului Cluj, în ședința de joi.

Proiectul a fost lăudat atât de arhitectul-șef al județului, Claudiu Salanță, cât și de președintele CJ Cluj, Alin Tișe, care a subliniat intenția instituției de a investi în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mașina solară a studenților UTCN, gata de start. Prinde peste 100 km/h. Va participa la un concurs în Australia

Publicat

whatsapp image 2025 05 15 at 17.37.18 1 scaled.jpeg

Solis, mașina electrică, alimentată cu energie solară, construită de studenții UTCN, va participa, în luna august, la concursul Bridgestone World Solar Challenge în Australia. Vehiculul a fost prezentat, joi, la UTCN HUB, în fața conducerii universității și a sponsorilor.

Mașina studenților clujeni va străbate peste 3000 de km prin deșertul australian, startul urmând să fie dat în 24 august în orașul Darwin, din nord, iar linia de finish va fi în orașul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe