Connect with us

ACTUALITATE

Cazurile de variola maimuţei din Marea Britanie, asociate unei variante mai puţin grave. Totuși, reprezintă risc pentru copii şi femei însărcinate

Publicat

Cazurile confirmate iniţiale cu variola maimuţei în Marea Britanie, prima ţară care a alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii privind această boală înainte de a fi detectate posibile infecţii în Spania, Portugalia şi Statele Unite, sunt asociate unei variante mai puţin grave, informează joi OMS, citată de EFE.

Într-un raport de urmărire a situaţiei din Marea Britanie, care se face ecou al unor cazuri detectate şi în alte ţări, OMS notează că varianta din Africa Occidentală are o mortalitate de 1%, în timp ce la varianta din Africa Centrală se ridică la 10%.

Citește și: Vaccin împotriva variolei administrat în Marea Britanie, după cazurile de variola maimuţei

Organizaţia cu sediul la Geneva avertizează că această boală, care se transmite prin particule de salivă sau prin contact direct cu pielea sau prin obiecte contaminate, reprezintă un risc major pentru copii şi femei însărcinate, care pot transmite boala fătului.

Cazurile de variola maimuţei din Marea Britanie, asociate unei variante mai puţin grave. Boala, considerată eradicată în urmă cu 40 de ani

OMS subliniază că vaccinul împotriva variolei convenţionale este destul de eficace împotriva acestei boli, considerată eradicată de acum 40 de ani, iar campaniile de vaccinare împotriva ei s-au încheiat în acea perioadă, astfel încât generaţiile mai tinere nu beneficiază de această protecţie.

Citește și: Spania a anunțat 14 cazuri noi de infecție rară cu variola maimuței. Numărul total ajunge la 21

Cazurile de variola maimuţei din Marea Britanie, asociate unei variante mai puţin grave. Recomandările OMS

În raportul său, organizaţia recomandă ca orice persoană care a călătorit într-o zonă endemică cu variola maimuţei să informeze serviciile sanitare.

Călătorii din zonele de risc şi rezidenţii din acestea trebuie să evite contactul cu animalele moarte sau bolnave, mai ales rozătoare (principalii vectori ai transmiterii), marsupiale sau primate, notează OMS, care recomandă totodată să nu se consume carne de vânat sau de animale sălbatice din aceste zone.

OMS optează deocamdată pentru a nu recomanda restricţii de deplasare în Marea Britanie şi reaminteşte importanţa igienei mâinilor pentru a reduce transmiterea bolii.

Primul caz confirmat în Marea Britanie a fost la o persoană internată în spital la data de 6 mai. Boala a fost diagnosticată pe 12 mai, iar trei zile mai târziu OMS a fost alertat despre prezenţa mai multor cazuri în această ţară.

Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Evaluarea Națională: Un elev din Bihor notat cu 2,80 a primit, după contestații, nota 8,70!

Publicat

evaluare nationala arhiva 30062022.jpg

Ministerul Educației a afișat joi notele finale la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor. Un elev din Bihor a primit, astfel, o veste foarte bună: în loc de 2,80, nota primită inițial la examenul de limba română, a meritat, de fapt, nota 8,70!
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Diferenţă de 5,9 puncte după contestare la Evaluarea Naţională. Clujul, cu o diferenţă de peste două puncte

Publicat

examen 800x450 1.jpeg

Ponderea elevilor care au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională a ajuns la 82,4% după rezolvarea contestaţiilor. Este o creștere cu 0,1 procente, potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cea mai mare diferenţă de notă după contestaţii la Evaluarea Naţională este de 5,9 puncte. Și la Cluj a fost o notă schimbată la o diferență mai mare de 2 puncte. 

Potrivit ministrului, au fost înregistrate 21.854 de contestații la nivel național.

„Practic, 7,12% din numărul total de lucrări au făcut obiectul unor contestaţii. Dintre acestea 13.324 au fost înregistrate la limba…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Decizie finală, în cazul jafului ca în filme, de la casa patronului de la ”Elis Pavaje” din Alba. Ce pedepse au primit spărgătorii

Publicat

dsc 0448.jpg

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie finală după șapte ani, de la jaful care a avut loc în casa patronului firmei Elis Pavaje. Este vorba despre un jaf desprins parcă din filme, în urma căruia cei care au reușit lovitura, ar fi sustras atunci bunuri, bani și bijuterii în valoare de 600.000 de lei.

O primă decizie a fost în primă instanță, la Tribunalul Alba, în luna martie a anului 2021. Apoi, dosarul a mers în apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

Aici magistrații, au încetat procesul penal pentru o parte dintre infracţiuni, dar i-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbatul din Bihor care a vrut să înjunghie un poliţist în misiune a fost arestat preventiv

Publicat

arestat politie 30062022.jpg

Bărbatul din Bihor care, marţi noaptea, a distrus mai multe maşini pe stradă din localitatea Sălard, şi-a atacat familia şi a vrut să-l înjunghie pe unul dintre poliţiştii sosiţi să intervină a fost arestat preventiv, miercuri, la Judecătoria Oradea. Măsura a fost dispusă la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care îl cercetează în urma incidentului.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe