Connect with us

ACTUALITATE

CCR discută sesizarea referitoare la legea privind reorganizarea ANAF

Publicat

anaf

Curtea Constituţională a României (CCR) discută, marţi, sesizarea PNL, USR, PMP şi a Pro România asupra legii privind reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Sesizarea a fost depusă de 104 deputaţi de la PNL, USR, PMP şi Pro România, cu referire la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea OUG 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Semnatarii sesizării precizează că, potrivit expunerii de motive, scopul legii este „revenirea la modul de organizare a administraţiilor financiare la nivel judeţean, mai aproape de contribuabili, astfel putând spera în îmbunătăţirea atât a ratei de colectare cât şi a relaţiei cu plătitorii de taxe şi impozite”, în esenţă în considerarea faptului că „performanţele organului fiscal central, raportat şi la eşecul implementării proiectului de reformare, nu justifică menţinerea unui palier administrativ suplimentar, cel regional, costisitor în termeni de cheltuieli bugetare şi generator de distorsiuni şi de mari întârzieri în reacţie pe lanţul informaţional până la veriga finală, contribuabilul”.

Aceştia arată că nici expunerea de motive şi nici propunerea legislativă nu conţin informaţii referitoare la sursa de finanţare a măsurilor propuse, iar actul normativ a fost adoptat în lipsa fişei financiare impuse de legislaţie.

„Considerăm că ţine de domeniul evidenţei că reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală are implicaţii bugetare, în condiţiile în care, (…) potrivit art. II pct. 4, referitor la art. 10 alin. (2) din OUG nr. 74/2013, cele 8 direcţii generale regionale se vor diviza în 42 de direcţii ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti. (…) Considerăm că Legea (…), având ca obiect principal reorganizarea prin divizare a celor opt direcţii regionale ANAF, este neconstituţională în ansamblu, întrucât a fost adoptată fără stabilirea sursei financiare”, se mai precizează în sesizare.

Semnatarii menţionează că legea prevede înfiinţarea Direcţiei Generale a Vămilor, ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, finanţat de la bugetul de stat, care se organizează şi funcţionează în subordinea Ministerului Finanţelor Publice.

„Pe de o parte, apreciem că Parlamentul a încălcat competenţa de înfiinţare a organelor de specialitate, care în cazul de faţă, în temeiul art. 117 alin. (2) din Constituţie, aparţine în mod exclusiv Guvernului şi ministerelor, iar, pe de altă parte, nu a respectat condiţia de legalitate, de rang constituţional, de a obţine avizul conform al Curţii de Conturi”, precizează semnatarii sesizării, subliniind că această lege încalcă şi principiul securităţii juridice.

În sesizare se mai afirmă că legea cuprinde o serie de reglementări sumare, incomplete, de natură a afecta eficienţa actului normativ. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noul CAMPUS studențesc de la Cluj va fi în afara orașului. Primăria pregătește și un MASTERPLAN educațional

Publicat

studenti ubb.jpg

Emil Boc a anunțat în ședința de Consiliu Local de joi că se pregătește un masterplan educațional, care privește construirea de noi școli. Acestea, la fel ca și un nou campus universitar, nu vor fi construite însă la Cluj-Napoca, pentru că nu mai este loc.

Un nou campus studențesc va fi construit la Cluj. Primarul Emil Boc a declarat joi că sunt discuții cu primarii din 5 localități de lângă Cluj-Napoca, dar și cu rectorii universităților, cu privire la realizarea acestui proiect.

Zeci de mii de tineri învață la universitățile clujene, iar numărul locurilor de cazare în cămine este…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sumele alocate pentru transportul elevilor la școală vor fi majorate de Guvern

Publicat

nicolae ciuca premier fb gov7.jpg

Guvernul a anunțat vineri că va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate pentru transportul elevilor de la domiciliu la unitatea de învăţământ.

Potrivit sursei citate, majorările vor acoperi dinamica preţurilor practicate de operatorii de transport.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, vineri, împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, cu reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor.

„Principalele teme abordate au fost legate de soluţiile necesare pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor şi noul pachet de legi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Zeci de mii de oameni din țară și străinătate, așteptați la Negreni. Ce găsești la târgul atestat încă din 1815

Publicat

targ negreni 2.jpg

În aceste zile are loc la Negreni Târgul de antichități, care are origini încă din Evul Mediu. Zeci de mii oameni sunt așteptați la târg, cei mai mulți în weekend.

„Târgoveții” și-au pregătit standurile și îi așteaptă pe mușterii la Negreni, în județul Cluj.

Localitatea Negreni a primit oficial aprobarea pentru organizarea târgurilor în anul 1815, arată reprezentanții Primăriei din localitate. Probabil, însă, spun aceștia, târguri au fost organizate și înainte de acel an.

Dar de atunci, în fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Francezul Kassim M`Dahoma a semnat cu FC Botoșani

Publicat

311106736 616002133533486 4193591509076297926 n.jpg

Francezul Kassim M`Dahoma a semnat cu FC Botosani, informează site-ul clubului.
Internationalul din Insulele Comore, Kassim M`Dahoma, a semnat cu FC Botosani pe o perioada de 2 ani si va purta numarul 12.
Fundasul central in varsta de 25 de ani, Kassim a jucat in Liga a 3-a franceza si are 23 de selectii la nationala Insulelor Comore.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe