Connect with us

ACTUALITATE

Pedeapsă în instanță pentru un bărbat care pretindea că are pile la Poliția din Alba Iulia și la un deputat, pentru a ”rezolva” un permis auto

Publicatbani

Un bărbat de 61 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis de conducere și care se lăuda că are relații la Poliția din Alba Iulia și are pile la un deputat, și-a primit pedeapsa din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba, informează ziarul Alba24.ro.

C. Costică din Deva a fost acuzat că a primit de la un șofer cu permisul suspendat suma totală de 570 lei și 100 euro, în perioada 27 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, lăsând să creadă că are influență asupra unor polițiști, în sensul că îi poate determina pe aceștia să îi restituie bărbatului mai repede permisul suspendat.

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, prima dată, Costică a primit de la șofer și de la concubina acestuia suma de 470 de lei, iar după le-a mai cerut încă 100 de euro și bani pentru a merge de la Deva la Alba Iulia să le ”rezolve” problema.

Când și-au dat seama că au fost trași pe sfoară, șoferul și iubita acestuia au depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba un denunț pe numele bărbatului.

CITEȘTE ȘI: FLAGRANT DE MITĂ la Alba Iulia. Bărbat prins în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis auto suspendat

În data de 8 ianuarie ofițerii DGA au organizat un flagrant în care Costică ”a primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B. T. V., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a nominaliza vreo persoană”.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu amânare, pentru trafic de influență. În urma deciziei de la Tribunalul Alba a fost formulat un apel și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia care va oferi sentința finală.

Detalii din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

”S-a reținut că la data de 26.12.2018, numitul B., în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Alba Iulia, a fost oprit de către organele de poliție și, în urma verificărilor efectuate i-a fost reținut permisul de conducere, iar dreptul de conducere i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 zile fiindu-i aplicată o amendă contravențională, întrucât consumase băuturi alcoolice.

De precizat este faptul că numitul B. este angajat în calitatea de șofer, astfel că interdicția de mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile l-ar fi putut afecta la locul de muncă.

Urmare a acestui fapt, concubina lui B., numita Z. a luat legătura telefonic cu o inculpatul C.C.pentru a găsi o modalitate de a recupera permisul de conducere, iar acesta i-a spus că prin relațiile pe care le are la Poliția din Alba Iulia, i se va restitui permisul de conducere într-un timp mai scurt și ar fi necesar să-i dea suma de 200 euro.

La data de 27.12.2018, Z. s-a întâlnit cu inculpatul C. C. în Alba Iulia, căruia i-a dat suma de 470 lei pentru a ” rezolva” această problemă. De precizat că anterior, cei doi s-au deplasat la o casă de amanet din Alba Iulia, iar Z.M. a amanetat un inel contra sumei de 375 de lei, pentru a face rost de banii solicitați de către inculpatul C.C..

Ulterior, inculpatul C. C. a discutat telefonic cu numitul B., căruia i-a  precizat din nou că are cunoștințe printre funcționarii din poliție și îi poate determina să-i restituie permisul de conducere. L a data de 6.01.2019 și la data de 7.01.2019, C.C. i-a solicitat telefonic suma de 100 euro și cheltuielile de transport pentru a se deplasa din Deva la Alba Iulia în data de 8.01.2019 cu scopul de a interveni pe lângă organele de poliție în vederea restituirii permisului de conducere.

Realizând ce s-a întâmplat, la data de 8.01.2019 numiții B. și Z. au formulat un denunț penal consemnat prin procesul – verbal din data de 8.01.2019 de către organele de cercetare penală,  prin care au adus la cunoștința acestora cele menționate mai sus.

La data de 8.01.2019 a fost constatată infracțiunea flagrantă de către organele de cercetare penală din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba, inculpatul C. C. fiind surprins în momentul în care a  primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a  nominaliza vreo persoană. Acest e aspecte au fost interceptate audio-video, în temeiul ordonanței provizorii din data de 8.01.2019, confirmată ulterior de către judecătorul de drepturi și libertăți”, se arată în rechizitorul întocmit de către procurori.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Franţa va primi 500 de migranţi minori din tabăra Moria, de pe insula Lesbos

Publicat

Sursă foto: Help refugees on Lesbos

Franţa a decis să primească în total 500 de migranţi minori care au rămas fără adăpost după incendiul care a distrus recent tabăra Moria, de pe insula Lesbos, a anunţat miercuri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, relatează AFP.

“Franţa şi-a luat deja un angajament precis de a primi 350 de minori şi ne vom lua un nou angajament pentru 150 de minori suplimentari”, a declarat el pe postul de radio RTL.

“De la începutul anului, în solidaritate cu Grecia, Franţa va primi 1.000 de persoane, jumătate minori şi familii în dificultate”, a adăugat el.

Incendiul din tabăra insalubră şi suprapopulată Moria, din urmă cu două săptămâni, a lăsat circa 12.000 de migranţi fără adăpost.

Zece ţări din Uniunea Europeană s-au angajat să primească circa 400 de migranţi minori neînsoţiţi, evacuaţi de pe insula Lesbos.

Franţa a cerut miercuri Italiei să permită acostarea navei umanitare Alan Kurdi, care se îndreaptă spre Marsilia, după ce aceasta nu a reuşit să debarce pe coastele italiene circa 130 de migranţi salvaţi în Mediterana, a reamintit Clement Beaune pe RTL. Cu toate acestea, “suntem gata să ne asumăm partea care ne revine”, a afirmat el. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Belarus: Poliţia foloseşte tunuri cu apă pentru a dispersa un protest de la Minsk la care participă mii de persoane

Publicat

Poliţia din Belarus a făcut uz miercuri seară de tunuri cu apă împotriva miilor de manifestanţi adunaţi în centrul Minskului după anunţul privind învestirea pentru un nou mandat a lui Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent, relatează AFP şi Reuters.

Forţele de ordine au început să disperseze mai multe mii de persoane aflate pe un bulevard din centrul Minskului şi au efectuat zeci de arestări.

Poliţişti anti-revoltă cu cagule i-au arestat pe manifestanţi şi i-au dus în dube. Mulţimea s-a comasat apoi în faţa unei stele funerare, în memoria morţilor din Al Doilea Război Mondial.

Mai multe persoane au fost rănite când s-a tras cu tunurile cu apă, a relatat agenţia rusă de presă Interfax, preluată de Reuters.

Mii de persoane au protestat pe străzi purtând steagurile roşii şi albe ale opoziţiei, în timp ce maşinile claxonau în jur. Numeroşi protestatari purtau coroane de carton pe cap, aluzie la depunerea jurământului de către preşedintele Lukaşenko.

“Noi nu te-am ales!”, “Nu ţi-ai început mandatul, pur şi simplu ai devenit senil!” sau “Dacă ai 80%, de ce ţi-e frică de noi?” – sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele agitate de protestatari.

Ignorând apelurile de a renunţa la putere după 26 de ani, Lukaşenko a fost învestit miercuri pentru un al şaselea mandat în secret, după o victorie cu peste 80% în scrutinul prezidenţial de la 9 august, despre care opoziţia susţine că a fost fraudat.

Din punctul de vedere al opozanţilor şi media independente, această ceremonie, care trebuia să aibă loc înainte de 9 octombrie, a fost organizată în secret pentru a nu servi drept catalizator pentru o nouă mare manifestaţie.

Statele europene au denunţat obstinaţia lui Aleksandr Lukaşenko, Berlinul declarând că “nu îl recunoaşte”, din cauza lipsei “legitimităţii democratice”. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

S-a anulat Balul Operei din Viena, programat pentru luna februarie

Publicat

Sursă foto: The Vienna Opera Ball

Cel mai prestigios bal din Austria, desfăşurat anual la Opera de Stat din Viena, nu va avea loc în luna februarie din cauza riscului pentru sănătate reprezentat de noul coronavirus, a anunţat miercuri guvernul austriac, citat de DPA.

Anunţul urmează unor anulări similare care au afectat calendarul aglomerat al balurilor organizate în acest oraş.

Vestea pune o presiune suplimentară pe sectorul turistic, vital pentru Viena, în condiţiile în care mai multe guverne europene au emis avertismente de călătorie pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

“Această decizie nu a fost uşoară”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o declaraţie. “Am optat însă pentru anulare, în contextul în care contagierile au loc mai ales la petreceri şi la festivităţi”, a completat el.

Balul Operei de Stat din Viena este un eveniment anual care atrage circa 7.000 de persoane, printre care numeroase vedete, politicieni şi oameni de afaceri, şi marchează apogeul sezonului de baluri al capitalei austriece, care începe în luna ianuarie.

Valsul aduce venituri importante Vienei, deoarece dansatorii nu cheltuiesc bani doar pe biletele la baluri, ci şi pe haine şi coafuri scumpe, pe lecţii de dans şi mese la restaurante.

Peste 500.000 de persoane au participat la balurile vieneze din sezonul trecut, generând venituri de 140 de milioane de euro, potrivit camerei locale de comerţ.

Săptămâna trecută, alte câteva baluri populare organizate de medici, farmacişti, avocaţi, jurnalişti şi militari din Viena au fost anulate. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Brexit: Până la 7.000 de camioane ar fi blocate în cazul absenţei unui acord cu UE

Publicat

Guvernul britanic a atenţionat miercuri că până la 7.000 de camioane ar putea fi blocate în comitatul Kent, cu până la două zile de aşteptare pentru a traversa Canalul Mânecii la 1 ianuarie, dacă Londra şi Bruxellesul nu vor ajunge să încheie un acord de comerţ liber, transmit Reuters şi AFP.

„Nu este vorba despre o predicţie sau o previziune”, ci despre un „exerciţiu prudent pentru a stabili ce s-ar putea întâmpla în cel mai pesimist scenariu”, a declarat ministrul britanic Michael Gove în parlament.

În pofida ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, survenită oficial pe 31 ianuarie, ţara urmează totuşi regulile UE în timpul unei perioade de tranziţie care se va încheia pe 31 decembrie.

Scenariul evocat de Michael Gove se bazează pe estimări conform cărora doar ”50% până la 70% din marile companii şi numai 20-40% dintre IMM-uri ar fi pregătite pentru aplicarea strictă a noilor cerinţe europene”.

Astfel, doar ”30% până la 60%” dintre camioane ar ajunge la frontieră cu îndeplinirea formalităţilor necesare pentru mărfurile transportate, potrivit ministrului britanic, care a avertizat că traversarea Canalului Mânecii cu feriboturile între porturile Dover şi Calais ar fi blocată şi s-ar crea o coadă de ”7.000 de camioane în Kent”, ceea ce ar crea o întârziere de două zile.

Londra susţine că face eforturi pentru a ajunge la un acord cu Bruxellesul, dar îşi menţine poziţia conform căreia orice acord trebuie să respecte suveranitatea ţării, în timp ce Uniunea Europeană afirmă că, dată fiind proximitatea Regatului Unit faţă de blocul comunitar, britanicii trebuie să accepte condiţii simetrice care să garanteze o concurenţă loială.

Principalele divergenţe între UE şi Regatul Unit sunt legate de solicitarea Bruxellesului ca în schimbul unui acord de liber schimb fără cote şi taxe vamale Regatul Unit să aplice în continuare unele dintre normele blocului comunitar, pentru a evita o posibilă concurenţă neloială din partea britanicilor pe piaţa europeană. Un dosar sensibil este şi cel referitor la pescuit.

Regatul Unit a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, la câteva zile după semnarea unui acord de retragere care cuprinderea condiţiile despărţirii. Ţara a intrat de atunci într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În cazul absenţei unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Viitoarea rundă de negocieri oficiale între UE şi Regatul Unit este prevăzută pentru săptămâna viitoare, înaintea summitului extraordinar al UE din 1-2 octombrie consacrat evaluării progreselor şi eventualei adoptări a unei decizii de accelerare a pregătirilor blocului comunitar pentru scenariul absenţei unui acord.AGERPRES

Citește mai departe