Connect with us

ACTUALITATE

Pedeapsă în instanță pentru un bărbat care pretindea că are pile la Poliția din Alba Iulia și la un deputat, pentru a ”rezolva” un permis auto

Publicatbani

Un bărbat de 61 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis de conducere și care se lăuda că are relații la Poliția din Alba Iulia și are pile la un deputat, și-a primit pedeapsa din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba, informează ziarul Alba24.ro.

C. Costică din Deva a fost acuzat că a primit de la un șofer cu permisul suspendat suma totală de 570 lei și 100 euro, în perioada 27 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, lăsând să creadă că are influență asupra unor polițiști, în sensul că îi poate determina pe aceștia să îi restituie bărbatului mai repede permisul suspendat.

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, prima dată, Costică a primit de la șofer și de la concubina acestuia suma de 470 de lei, iar după le-a mai cerut încă 100 de euro și bani pentru a merge de la Deva la Alba Iulia să le ”rezolve” problema.

Când și-au dat seama că au fost trași pe sfoară, șoferul și iubita acestuia au depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba un denunț pe numele bărbatului.

CITEȘTE ȘI: FLAGRANT DE MITĂ la Alba Iulia. Bărbat prins în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis auto suspendat

În data de 8 ianuarie ofițerii DGA au organizat un flagrant în care Costică ”a primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B. T. V., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a nominaliza vreo persoană”.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu amânare, pentru trafic de influență. În urma deciziei de la Tribunalul Alba a fost formulat un apel și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia care va oferi sentința finală.

Detalii din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

”S-a reținut că la data de 26.12.2018, numitul B., în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Alba Iulia, a fost oprit de către organele de poliție și, în urma verificărilor efectuate i-a fost reținut permisul de conducere, iar dreptul de conducere i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 zile fiindu-i aplicată o amendă contravențională, întrucât consumase băuturi alcoolice.

De precizat este faptul că numitul B. este angajat în calitatea de șofer, astfel că interdicția de mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile l-ar fi putut afecta la locul de muncă.

Urmare a acestui fapt, concubina lui B., numita Z. a luat legătura telefonic cu o inculpatul C.C.pentru a găsi o modalitate de a recupera permisul de conducere, iar acesta i-a spus că prin relațiile pe care le are la Poliția din Alba Iulia, i se va restitui permisul de conducere într-un timp mai scurt și ar fi necesar să-i dea suma de 200 euro.

La data de 27.12.2018, Z. s-a întâlnit cu inculpatul C. C. în Alba Iulia, căruia i-a dat suma de 470 lei pentru a ” rezolva” această problemă. De precizat că anterior, cei doi s-au deplasat la o casă de amanet din Alba Iulia, iar Z.M. a amanetat un inel contra sumei de 375 de lei, pentru a face rost de banii solicitați de către inculpatul C.C..

Ulterior, inculpatul C. C. a discutat telefonic cu numitul B., căruia i-a  precizat din nou că are cunoștințe printre funcționarii din poliție și îi poate determina să-i restituie permisul de conducere. L a data de 6.01.2019 și la data de 7.01.2019, C.C. i-a solicitat telefonic suma de 100 euro și cheltuielile de transport pentru a se deplasa din Deva la Alba Iulia în data de 8.01.2019 cu scopul de a interveni pe lângă organele de poliție în vederea restituirii permisului de conducere.

Realizând ce s-a întâmplat, la data de 8.01.2019 numiții B. și Z. au formulat un denunț penal consemnat prin procesul – verbal din data de 8.01.2019 de către organele de cercetare penală,  prin care au adus la cunoștința acestora cele menționate mai sus.

La data de 8.01.2019 a fost constatată infracțiunea flagrantă de către organele de cercetare penală din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba, inculpatul C. C. fiind surprins în momentul în care a  primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a  nominaliza vreo persoană. Acest e aspecte au fost interceptate audio-video, în temeiul ordonanței provizorii din data de 8.01.2019, confirmată ulterior de către judecătorul de drepturi și libertăți”, se arată în rechizitorul întocmit de către procurori.

Sursa: Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Alertă de securitate ridicată pe fondul conflictului dintre Israel și Palestina

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a reevaluat și ridicat nivelul de alertă pentru Israel și Palestina, pe fondul deteriorării stării de securitate și le recomandă românilor să evite călătoriile neesențiale.

MAE informează că a fost reevaluat și ridicat nivelul de alertă pentru Palestina și Statul Israel, pe fondul deteriorării situației de securitate din cele două state.

„În acest context, MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Fâșia Gaza, să evite total călătoriile în Ierusalim (Orașul Vechi și cartierele adiacente) și în regiunile de proximitate cu Fâșia Gaza”, transmite MAE, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, MAE le recomandă românilor care se află deja în Palestina și Israel să se adreseze Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah sau Ambasadei României la Tel Aviv să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând datele de contact; să respecte cu strictețe recomandările autorităților locale; să evite deplasările în zona de sud a Statului Israel, precum și zonele aglomerate, în care se desfăşoară mitinguri, manifestaţii publice şi alte acţiuni de stradă. MAE recomandă, totodată, ca românii aflați în cele două state să urmărească mass-media locale pentru a cunoaşte şi evita zonele cu o situaţie de securitate critică.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Task Force-ul dedicat monitorizării situației din zonă, menține evoluțiile din teren în atenția sa prioritară și este pregătit să acorde asistență consulară în caz de necesitate.

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români din regiune să manifeste atenție și vigilență sporite, precum și precauție, cu evitarea zonelor declarate în stare de urgență.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum și la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279.

Citește mai departe

ACTUALITATE

O țară a renunţat definitiv la vaccinul AstraZeneca

Publicat

Norvegia va renunţa definitiv la vaccinul AstraZeneca şi va menţine suspendarea pentru serul Johnson & Johnson pe care îl va folosi doar pentru cei care se oferă voluntar, a anunţat guvernul norvegian, relatează Le Figaro.

Premierul Erna Solberg a justificat aceste măsuri prin riscurile rare, dar grave de complicaţii după administrarea acestor vaccinuri, care utilizează aceeaşi tehnologie bazată pe adenovirus şi la care Danemarca a renunţat complet.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă continuarea utilizării acestora, considerând că beneficiile lor sunt mult mai mari decât riscurile.

Norvegia suspendase pe 11 martie utilizarea vaccinului AstraZeneca după apariţia cazurilor de tromboză atipică şi nu a început vaccinarea cu serul Johnson & Johnson. Chiar dacă menţine decizia de suspendare, Oslo refuză să renunţe la acest vaccin.

„Vrem să punem în aplicare stocuri de urgenţă pe care să le putem folosi dacă infecţiile cresc sau dacă există eşecuri în livrările de la alţi producători de vaccinuri”, a spus premierul Solberg.

Din 135.000 de vaccinări, au fost raportate 8 cazuri de tromboză severă

Din 135.000 de administrări făcute în Norvegia până la jumătatea lunii martie cu vaccinul AstraZeneca, au fost raportate 8 cazuri de tromboză severă, dintre care patru letale, de obicei la persoane relativ tinere şi sănătoase.

Un studiu la scară largă, realizat în Danemarca şi Norvegia, a constatat recent o uşoară creştere a frecvenţei cheagurilor de sânge la persoanele care au primit serul AstraZeneca.

Slovacia a suspendat marţi vaccinările cu prima doză de vaccin AstraZeneca, după ce a anunţat că examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit serul.

„Numai persoanele care aşteaptă a doua doză sunt vaccinate în prezent cu AstraZeneca. Utilizarea serului acestei companii cu prima doză a fost suspendată”, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

Tot marţi marţi, multe state braziliene au anunţat că au suspendat vaccinarea femeilor însărcinate cu serul AstraZeneca.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de mii de gălățeni au rămas fără apă din cauza unei lucrări la rețeaua urbană

Publicat

Apa, robinet
Arhivă Foto

Zeci de mii de gălățeni au rămas joi fără apă din cauza unei lucrări la rețeaua urbană. Compania de apă modernizează mai multe componente ale rețelei și a oprit furnizarea acestui serviciu în două mari cartiere ale orașuluI Galați.

Lucrarea a inceput joi dimineață și a lăsat fără apă zeci de imobile din cartierele Mazepa 1 și Mazepa 2. Furnizarea apei este sistată timp de 11 ore, până la 19:00.

„Societatea APA CANAL S.A. Galați aduce la cunoștință că în data de 13.05.2021 se execută lucrări de cuplare conductă PEHD Dn 400 mm în zona str. Cernat c/c Brăilei și înlocuire vană Dn 400 mm. Lucrările se execută în cadrul obiectivului de investiții Reabilitare rețea apă potabilă Dn 350 + Dn 300 + Dn 200 + Dn 100 str. A.Cernat-Armata Poporului, realizat din surse proprii ale societății APA CANAL S.A. Galați. Lucrările programate duc la sistarea apei între orele 08.00 – 19.00 în Mazepa I și Mazepa II, inclusiv blocurile BR1 – BR5, A1 – A3 (str. Vlad Țepeș), bloc Pescăruș, W11, W12, 24 Apartamente, K, Piața, Școala 26, Casa de modă (str. Prelungire Traian)”, au anunțat reprezentanții Apă Canal.

În perioada lucrărilor, compania pune la dispoziția gălățenilor o cisternă cu apă, cererile putând fi făcute la dispeceratul societătii.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ce restricții ar putea fi relaxate în București, dacă incidența se menține sub 1,5

Publicat

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat miercuri seara ce restricții vor fi relaxate de vineri, în cazul în care incidența în București se menține sub 1,5 la mie și anunță când ar putea fi redeschise școlile pentru toți elevii.

Întrebat ce se va întâmpla joi, în cazul în care incidența Covid se va menține în Capitală sub 1,5 la mia de locuitori, prefectul a spus că va fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

„Convocăm Comitetul, intrăm în situația care este deja prevăzută în Hotărârea de Guvern și anume scenariul verde. Pot funcționa spațiile unde se țin spectacole la 50% din capacitate, pot funcționa restaurantele la interior 50% din capacitate, zonele de jocuri de noroc. De asemenea, pot fi organizate spectacole de tip drive-in sau evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de spectatori. Toate lucrurile astea vor fi posibile”, a declarat Alin Stoica, la Digi24, conform MEDIAFAX.

El a spus că, în scenariul nefericit în care incidența va trece de 1,5, atunci „evident vom rămâne în scenariul de astăzi”.

Prefectul a anunțat că măsurile care ar putea fi adoptate joi vor intra în vigoare vineri, de la ora 0.00.

În ceea ce privește școala, prefectul susține că „acolo sunt alte scenarii și alte praguri”.

„De la 1 la mie toți copii pot să meargă fizic la școală. Acum suntem în scenariul în care doar preșcolarii, școlarii din clasele primare și terminale pot veni fizic la școală, restul trebuie să facă școala online”, a spus Stoica.

Acesta a admis că e puțin probabil ca incidența să scadă la sub 1 la mie până vineri: „Suntem la 1,42 acum”.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea întâmpla până vinerea următoare, Alin Stoica a răspuns: „Dacă se păstrează acest trend și nu avem niciun fel de influențe din perioada anterioară, când au fost mai relaxate lucrurile, atunci este posibil să ajungem spre 1 la mie, însă trebuie să vedem că pasul de descreștere este mai mic și atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până ajungem acolo”.

Citește mai departe