Connect with us

ACTUALITATE

Pedeapsă în instanță pentru un bărbat care pretindea că are pile la Poliția din Alba Iulia și la un deputat, pentru a ”rezolva” un permis auto

Publicat

bani

Un bărbat de 61 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis de conducere și care se lăuda că are relații la Poliția din Alba Iulia și are pile la un deputat, și-a primit pedeapsa din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba, informează ziarul Alba24.ro.

C. Costică din Deva a fost acuzat că a primit de la un șofer cu permisul suspendat suma totală de 570 lei și 100 euro, în perioada 27 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, lăsând să creadă că are influență asupra unor polițiști, în sensul că îi poate determina pe aceștia să îi restituie bărbatului mai repede permisul suspendat.

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, prima dată, Costică a primit de la șofer și de la concubina acestuia suma de 470 de lei, iar după le-a mai cerut încă 100 de euro și bani pentru a merge de la Deva la Alba Iulia să le ”rezolve” problema.

Când și-au dat seama că au fost trași pe sfoară, șoferul și iubita acestuia au depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba un denunț pe numele bărbatului.

CITEȘTE ȘI: FLAGRANT DE MITĂ la Alba Iulia. Bărbat prins în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis auto suspendat

În data de 8 ianuarie ofițerii DGA au organizat un flagrant în care Costică ”a primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B. T. V., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a nominaliza vreo persoană”.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu amânare, pentru trafic de influență. În urma deciziei de la Tribunalul Alba a fost formulat un apel și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia care va oferi sentința finală.

Detalii din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

”S-a reținut că la data de 26.12.2018, numitul B., în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Alba Iulia, a fost oprit de către organele de poliție și, în urma verificărilor efectuate i-a fost reținut permisul de conducere, iar dreptul de conducere i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 zile fiindu-i aplicată o amendă contravențională, întrucât consumase băuturi alcoolice.

De precizat este faptul că numitul B. este angajat în calitatea de șofer, astfel că interdicția de mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile l-ar fi putut afecta la locul de muncă.

Urmare a acestui fapt, concubina lui B., numita Z. a luat legătura telefonic cu o inculpatul C.C.pentru a găsi o modalitate de a recupera permisul de conducere, iar acesta i-a spus că prin relațiile pe care le are la Poliția din Alba Iulia, i se va restitui permisul de conducere într-un timp mai scurt și ar fi necesar să-i dea suma de 200 euro.

La data de 27.12.2018, Z. s-a întâlnit cu inculpatul C. C. în Alba Iulia, căruia i-a dat suma de 470 lei pentru a ” rezolva” această problemă. De precizat că anterior, cei doi s-au deplasat la o casă de amanet din Alba Iulia, iar Z.M. a amanetat un inel contra sumei de 375 de lei, pentru a face rost de banii solicitați de către inculpatul C.C..

Ulterior, inculpatul C. C. a discutat telefonic cu numitul B., căruia i-a  precizat din nou că are cunoștințe printre funcționarii din poliție și îi poate determina să-i restituie permisul de conducere. L a data de 6.01.2019 și la data de 7.01.2019, C.C. i-a solicitat telefonic suma de 100 euro și cheltuielile de transport pentru a se deplasa din Deva la Alba Iulia în data de 8.01.2019 cu scopul de a interveni pe lângă organele de poliție în vederea restituirii permisului de conducere.

Realizând ce s-a întâmplat, la data de 8.01.2019 numiții B. și Z. au formulat un denunț penal consemnat prin procesul – verbal din data de 8.01.2019 de către organele de cercetare penală,  prin care au adus la cunoștința acestora cele menționate mai sus.

La data de 8.01.2019 a fost constatată infracțiunea flagrantă de către organele de cercetare penală din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba, inculpatul C. C. fiind surprins în momentul în care a  primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a  nominaliza vreo persoană. Acest e aspecte au fost interceptate audio-video, în temeiul ordonanței provizorii din data de 8.01.2019, confirmată ulterior de către judecătorul de drepturi și libertăți”, se arată în rechizitorul întocmit de către procurori.

Sursa: Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ryanair anunță PRIMELE ZBORURI spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Care e PROGRAMUL

Publicat

ryanair scaled e1664906267872.jpg

Aeroportul Internațional Cluj şi compania aeriană Ryanair anunță operarea zborurilor spre Dublin, capitala Irlandei, începând din sezonul de iarnă al anului 2022. Dublin devine, astfel, a doua destinaţie spre care va opera Ryanair de pe aeroportul clujean, după Londra Stansted.

„Zborurile spre Dublin vor fi operate începând din 1 noiembrie 2022, cu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă, conform programului următor, iar biletele sunt disponibile spre vânzare începând de astăzi, 4 octombrie 2022”, se arată într-un comunicat de presă.

Programul zborurilor este după…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Eveniment sportiv FRANCOFON la Cluj-Napoca

Publicat

whatsapp image 2022 10 03 at 23.28.31 e1664871908571.jpeg

Departamentul de Limbi Străine Specializate al Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, a organizat luni, 3 octombrie, de la ora 10 la ora 14, în Parcul Sportiv Universitar „Dr. Iuliu Hațieganu”, un eveniment sportiv francofon, intitulat Sport, santé et convivialité (Sport, sănătate și convivialitate).

whatsapp image 2022 10 03 at 23.42.14

„Proiectul Sport, santé et convivialité a fost declarat câștigător în cadrul concursului de proiecte
lansat de AUF (Agence Universitaire de la Francophonie). Evenimentul a fost coordonat de Anamaria Lupan, asistent universitar doctor la Departamentul de Limbi Străine…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba care avea 200 de litri de vin în pivniță, pentru nunta fiului, s-a trezit cu poliția la ușă. Ce a urmat

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat din Alba a mers în instanță pentru a-și face dreptate după ce s-a ales cu o amendă de 5000 de lei, din partea Direcției Regionale Vamale, pentru că avea în pivniță 200 de litri de vin. 

Motivul pentru care a fost amendat este acela că nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin. Vinul a fost descoperit după o percheziție a polițiștilor din Alba, din anul 2020. 

Însă, bărbatul a atacat în instanță amenda de la DRV din simplul motiv că inspectorii nu au putut să precizeze dacă vinul era dintr-o singură producție, sau din mai mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marșul „Împreună pentru SIGURANȚA Femeilor”, organizat și la Cluj. „Ne-am SĂTURAT de vorbe goale, vrem servicii sociale!”

Publicat

violenta domestica.jpg

Rețeaua Violența Împotriva Femeilor (VIF) anunță organizarea, în data de 23 octombrie, a Marșului  „Împreună pentru Siguranța Femeilor” în București, Cluj, Brașov, Timișoara, Sibiu, Iași, Giurgiu, Mizil și Valea Seacă (jud. Bacău). Manifestația are scopul de a atrage atenția asupra problemei violenței împotriva femeilor din România.

„Sub sloganul „Ne-am săturat de vorbe goale, vrem servicii sociale!”,  ONG-urile cer  autorităților finanțarea serviciilor de asistență socială pentru victimele violenței de gen și alocarea de fonduri publice pentru programe de educare, formare și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe