Connect with us

ACTUALITATE

Ce a spus ministrul Afacerilor Externe la reuniunea informală privind Curtea Penală Internațională

Publicat

reuniune curte penala internationala sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a spus, joi, la New York, că România are încredere „deplină” în independenţa şi imparţialitatea Curţii Penale Internaţionale (CPI).

Ministrul român a participat la reuniunea informală la nivel ministerial privind Curtea Penală Internaţională, găzduită de ministrul Afacerilor Externe al Lichtenstein, Dominique Hasler, în marja segmentului la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„În vecinătatea imediată a ţării mele suntem martori la încălcări ale dreptului internaţional, la acte de agresiune şi atrocităţi larg răspândite. Vedem un război de agresiune nejustificat şi ilegal, dus de Rusia împotriva Ucrainei, un caz evident de încălcare a Cartei ONU de către o ţară a cărei responsabilitate fundamentală este să menţină pacea şi securitatea internaţionale, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate ONU”, a spus ministrul Aurescu, în intervenţia sa, potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de MAE.

Toate aceste evoluţii, a explicat el, au făcut comunitatea internaţională să reacţioneze urgent şi să acorde atenţie justiţiei internaţionale şi procesului de a trage la răspundere părţile responsabile.

Aurescu a vorbit, în acest context de o „alocare de resurse fără precedent, inclusiv în domeniul juridic”. El a adăugat că, astfel, CPI trebuie promovată ca „pilon esenţial al sistemului penal internaţional care este esenţial pentru pace, stabilitate şi securitate”.

Ce a spus ministrul Afacerilor Externe la reuniunea informală privind Curtea Penală Internațională. România a fost unul dintre cele 40 de state care s-au adresat Curţii, în martie

„Profit de această ocazie pentru a reafirma încrederea deplină a României în independenţa şi imparţialitatea CPI în procesul de a face dreptate în toate cazurile care îi sunt prezentate”, a spus Bogdan Aurescu.

Astfel, a amintit el, România a fost unul dintre cele 40 de state care s-au adresat Curţii, în martie, referitor la situaţia din Ucraina.

„Vom continua să susţinem rolul său vital de a lupta împotriva impunităţii şi de a acorda sprijin şi despăgubiri pentru victimele atrocităţilor în masă”, a punctat Bogdan Aurescu.

El a arătat că eficienţa Curţii este legată şi de fondurile care îi sunt alocate şi a subliniat că „statele trebuie să îşi onoreze angajamentele financiare către Curte, contribuind la bugetul acesteia complet şi la timp”.

„Acest aspect este important în mod special în acest moment, când Curtea se pregăteşte pentru activitate intensă în 2023”, a adăugat Bogdan Aurescu. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FSEGA se alătură parteneriatului UBB Cluj cu mediul de business local. Beneficari vor fi 200 de studenți de la linia germană

Publicat

fsega finanatre studenti 2.jpeg

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai și cei ai companiilor NTT DATA Romania, MHP Consulting Romania și Porsche AG au semnatactul de prelungire a acordului de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare.

Evenimentul a avut loc în sala de consiliu a clădirii centrale UBB și l-a avut ca invitat special pe Ambasadorul Germaniei, Excelența Sa domnul dr. Peer Gebauer.

FSEGA intră în parteneriatul cu mediul de business local

Parteneriatul demarat în 2014 a fost prelungit și completat cu o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Tropote și cai putere, în țara vinului, la Alba Iulia: Concurs de tracțiune cabalină, degustări de vin și muzică

Publicat

cel mai frumos cal tropote in tara vinului 2015.jpg

Spectacolul cailor putere, eveniment promovat de PNL Alba Iulia revine. Duminică, 9 octombrie, la poligonul Jandarmeriei de la Micești locuitorii din Alba Iulia și nu numai sunt invitați la Tropote în Țara Vinului. 

Concurs de tracțiune cabalină, demonstrație motocross, cel mai frumos cal, echitație demonstrativă, expoziție de vânzare pentru must vin și produse tradiționale sunt cele mai importante puncte ale evenimentului.

De asemenea nu vor lipsi momente cu muzică folclorică, dar și momente de muzică ușoară.


”Tropote în Țara Vinului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Sântimbru, prins sub influența drogurilor la volan. Unde a fost oprit de polițiști

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un tânăr din Sântimbru este cercetat de polițiști după ce drogtestul a indicat că se afla la volan sub influența substanțelor interzise. A fost oprit de polițiști pe o stradă din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 2.40, polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acționau pe B-dul Horea din Alba Iulia, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Sântimbru.

În urma testării acestuia cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor interzise, motiv…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Centenarul Încoronării” opreşte în 4 localităţi clujene. 100 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria

Publicat

310434051 132684122852470 4924299746480424518 n e1664908155548.jpg

Documentare și expoziții de fotografie care au în prim plan Familia Regală a României vor putea fi văzute în 6 și 7 octombrie la Cluj-Napoca, dar și la Turda, Gherla și Dej.

Asociaţia Artis din Iaşi anunţă că, în perioada 5-7 octombrie 2022, vor avea loc întâlniri cinematografice în Bistrița-Năsăud și 4 localități clujene, și anume Cluj-Napoca, Turda, Gherla și Dej, acestea fiind orașele vizitate de Familia Regală în România întregită (1919-1927). Întâlnirile fac parte din cadrul proiectului educativ Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, iniţiat în luna mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe