EVENIMENT
Ce amendă a primit Diana Şoşoacă pentru afirmaţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea contravenţională a senatoarei Diana Iovanovici-Şoşoacă pentru afirmaţii discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.
„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre: afirmaţiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Se sancţionează autorul declaraţiei, doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat al CNCD transmis, miercuri, AGERPRES.
Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi (8 „pentru” şi unul împotrivă).
„Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, se precizează în comunicat.
CNCD a mai decis ca, tot pentru afirmaţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, Mihail Neamţu să fie sancţionat cu avertisment contravenţional, hotărârea fiind adoptată cu unanimitate de voturi.
„Afirmaţiile: ‘vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine’, ‘mă simt reprezentat ca român de cel care vorbeşte corect română’, ‘sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român’ constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000”, a mai decis CNCD. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația dintre încrederea în instituții și vot, la alegerile prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care este intenția de vot a românilor, în funcție de încredrea în instituții cum ar fi Guvern, Parlament sau Biserică.
Analiza privește încrederea în diferite instituții și în oameni, iar prin vot, sociologul se referă la intenția de a vota cu un anumit candidat la alegerile prezidențiale din mai 2025.
Mircea Comșa, UBB, analiză privind relația…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
LIVE: Corul Magdalene al Universității Cambridge, în concert la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Corul Magdalene al Universității Cambridge susține un concert, în premieră, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, sâmbătă seara.
The Magdalene College Choir of the University of Cambridge a fost fondat în 1542. Corul este format din 20-24 de membri, interpretează în mod regulat la slujbele din capela universității, a cântat în mai multe țări din întreaga lume și a înregistrat numeroase albumuri muzicale.
Concertul a fost deschis de Corul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Investiție pe un teren de 5000 mp, ce trece în administrarea Consiliului Județean Alba

Adăpost pentru câini fără stăpân la Câlnic. Un teren de 5000 mp din localitate va trece în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru demararea investiției. Proiectul intră la aprobare în ședința din 7 aprilie.
Consilierii județeni au de aprobat” încuviințarea cererii adresate Consiliului local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren, înscris în CF nr. 78958 Câlnic, din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Luca Perța, elev al Colegiului Național Militar din Alba Iulia, calificat la etapa națională a Olimpiadei de Istorie

Luca Perța, elev al Colegiului Național Militar din Alba Iulia, a reușit calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Istorie.
Luca Perța este elev în clasa a IX-a, iar pregătirea acestuia a fost derulată sub coordonarea profesorilor Dan Anca și Alexandru Matei.
„Fără îndoială, calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Istorie este o mare realizare personală și mă simt onorat să am șansa de a-mi reprezenta colegiul în acest concurs.
O olimpiadă reprezintă un…
Citește mai mult pe Alba24.ro