Connect with us

ACTUALITATE

Ce amendă a primit o firmă de construcții din Constanța după ce a aruncat deșeuri într-un loc nepermis

Publicat

amenda

O firmă ai cărei angajaţi au aruncat deşeuri provenite din construcţii pe un teren din zona industrială a Constanţei a fost sancţionată cu 40.000 lei, au informat, marţi, 10 noiembrie, reprezentanţii municipalităţii, aceştia îndemnându-i totodată pe cetăţeni să sesizeze Poliţia Locală privind aruncarea gunoaielor în locuri nepermise.

„Un constănţean care îşi renova imobilul a angajat o societate comercială din Agigea specializată în transportul deşeurilor provenite din construcţii să îl scape de gunoiul rămas în urma lucrărilor.

Numai că, în loc să ducă deşeurile în spaţiul amenajat în incinta Portului Constanţa – zona Poarta 9, angajaţii societăţii respective au aruncat întreaga încărcătură pe un teren din zona Industrială din Constanţa.

Printre gunoaiele aruncate se numărau şi mai multe documente ale societăţii respective, fapt ce a dus rapid la identificarea făptaşilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, poliţiştii locali l-au amendat pe administratorul societăţii cu 40.000 de lei. De asemenea, agenţii au dispus şi sancţiunea complementară de ridicare a deşeurilor, curăţarea terenului şi eliminarea corespunzătoare a gunoiului conform legislaţiei în vigoare.

„Aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toţi pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcţia Generală Poliţia Locală”, au menţionat reprezentanţii administraţiei locale.

Pe 3 noiembrie, noul primar al Constanţei, Vergil Chiţac, a informat, pe pagina sa de Facebook, că a avut o primă întâlnire cu reprezentanţii companiei de salubrizare Polaris şi cu cei ai Poliţiei Locale, pentru a discuta despre situaţia curăţeniei oraşului, „sau, mai corect spus, a mizeriei în care se află şi care trebuie să înceteze imediat”.

„Am solicitat rapoarte privind numărul amenzilor acordate în ultimii ani, precum şi o acţiune a Poliţiei Locale pentru a determina principalele focare în vederea începerii unei curăţenii generale a oraşului.

Situaţia trebuie să se schimbe radical, iar acest lucru se va întâmpla prin cooperarea dintre municipalitate, firma de salubrizare, organele de control şi cetăţeni”, a spus Chiţac. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tânăr din Corni, cu permisul suspendat și 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, aventuri în trafic la oraș, în Botoșani

Publicat

etilotest bun.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au anunțat astăzi că la data de 23 martie 2024 oprit pentru control, pe  Bulevardul Mihai Eminescu un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea anulat dreptul de a conduce autovehicule.

Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Placheta de onoare a Poliției Române pentru cei trei polițiști de la Botoșani care l-au găsit pe micuțul Aryan Mahmood

Publicat

politisti premiati.jpg

Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan Mahmood, în timpul căutărilor desfășurate în pădurea din apropierea localității Tudora, au primit distincții din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, care a organizat întreaga operațiune de căutare a micuțului de doi anișori Aryan Mahmood, care s-a pierdut de bunici săptămâna trecută la Tudora.

“Aceștia au primit Placheta de onoare a Poliției Române pentru merite deosebite în activitatea desfășurată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșăneanul de 55 de ani, care și-a omorât nevasta în scara blocului, a fost reținut

Publicat

retinut.jpg

Astazi, 22 martie, în urma probatoriului administrat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de bărbatul de 55 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

Botoșăneanul și-a ucis soția cu două lovituri de cuțit. Supărat că a introdus divorț, bărbatul a așteptat-o în scara blocului și i-a luat viața.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Dângeni, beat și fără permis, dat jos de la volan de polițiști la Ungureni. Cum a făcut rost de mașină

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Joi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul național DN 29, în comuna Ungureni, un autoturism condus de un tânăr, din comuna Dângeni.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea a fost sustras de la un alt tânăr de 23 de ani.

 

Mai mult decât atât, fiind testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub  influența alcoolului, conducere fără permis și furt în scop de folosință.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe