EVENIMENT
Ce au cumpărat românii de Black Friday: Cazane de ţuică, obiective foto, haine de blană şi produse de fashion (analiză)

Românii au cumpărat produse foarte diverse de Black Friday, inclusiv cazane de ţuică profesionale, produse de fashion şi beauty, bijuterii cu diamante, pachete turistice, haine de blană naturală sau automatizări pentru porţi batante, iar cea mai mare comandă, în valoare de aproape 30.000 de lei, a conţinut patru obiective foto şi trei blitzuri Nikon, potrivit unei analize realizate de o companie de marketing online.
Acesta este primul an în care s-a cumpărat mai mult de pe mobil, atât ca număr de comenzi, cât şi ca procent din valoarea totală a comenzilor.
Potrivit studiului, realizat de compania de marketing 2Performance, perioada de Black Friday (14-17 noiembrie 2019) a însemnat pentru cele peste 700 magazine online înscrise în platforma de afiliere 2Performant creşteri pe toţi indicatorii importanţi: 41.000 vânzări online (15,3% creştere faţă de 2018) în valoare totală de 2,56 milioane euro (creştere de 20,4% faţă de 2018). În urma acestor vânzări, afiliaţii au primit comisioane de 158.240 euro, cu 30,3% mai mult decât anul trecut.
Cele mai multe vânzări s-au înregistrat în categoriile Cărţi, Filme & Muzică, Fashion şi Electro IT&C. Însă a crescut foarte mult numărul comenzilor din categoriile Beauty (108%), Casă & Grădină (69,5%) şi Produse pentru Animale (47%) comparativ cu anul trecut.
Cea mai mare vânzare online, în valoare de 29.198,5 lei, a constat din 4 obiective foto şi 3 blitzuri Nikon, comandă plasată pe site-ul shop.yellowstore.ro. Pe locurile 2 şi 3 se situează tot coşuri multiple de camere şi accesorii foto (21.820,5 lei plus TVA, respectiv 20.862,3 lei plus TVA), vânzări generate pentru f64.
Cel mai scump televizor cumpărat a fost un QLED Samsung de 208 cm, în valoare de 12.176 lei plus TVA, vândut de Evomag, care a beneficiat de o reducere de 40%.
Coşul mediu de cumpărături al românilor de Black Friday s-a ridicat la aproximativ 300 de lei.
Vârful de cumpărături online de Black Friday a fost vineri între 09:00 şi 11:00 şi seara între 21:00 şi 23:00
Traficul a început să crească substanţial încă de joi după ora 19:00, când a fost anunţat evenimentul Black Friday la televizor. Au fost 3 vârfuri de trafic: joi la ora 00:00 (când multe magazine online au dat startul promoţiilor), vineri dimineaţa între 8:00 – 9:00 şi vineri seara între orele 19:00 – 21:00.
„Observăm un comportament de achiziţie care funcţionează după următorul model: mulţi cumpărători au intrat la miezul nopţii să vadă ofertele, foarte probabil şi-au pus produsele favorite în coş şi s-au întors dimineaţa pentru a finaliza achiziţiile şi din nou vineri seara, după programul de lucru. Sunt magazine online care <<profită>> de acest comportament de consum, anunţând extinderea gamei de produse la ofertă cu câteva ore înainte ca aceste reduceri să intre în vigoare, dându-le astfel cumpărătorilor motive să revină pe site”, a afirmat Dorin Boerescu, CEO 2Performant Network, citat într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
El a precizat că, uitându-ne la cifre şi la creşterea lor de la un an la altul, este foarte clar că şi Black Friday-ul de anul acesta a fost un succes, că piaţa atinge un nivel evident de maturizare, iar anumite categorii sunt pe un trend de creştere ce se va păstra în continuare şi după Black Friday.
2Performant este prima platformă de marketing afiliat din România, care, prin intermediul tehnologiei dezvoltate, permite magazinelor online să lucreze cu oricât de mulţi afiliaţi.
În 10 ani de existenţă, 2Performant a intermediat 4,3 milioane de vânzări online în valoare totală de peste 175 milioane de euro, rezultate din peste 360 milioane de click-uri. În reţeaua 2Performant sunt 747 de magazine online, printre care Elefant.ro, Orange, Answear, Dyfashion, Vivre, Evomag, Cărtureşti. AGERPRES</profită>
EVENIMENT
Apă cu cisterna în mai multe localități din județul Cluj, care rămân fără apă curentă timp de trei zile

Un proiect de modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă din județele Cluj și Sălaj aduce întreruperi temporare ale furnizării cu apă curentă pentru mii de clujeni. Compania de Apă Someș va organiza puncte de distribuție cu cisterne.
Prefectul județului Cluj, Maria Forna, a convocat joi, 15 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a discuta impactul măsurii dispuse de Compania de Apă Someș de întrerupere a furnizării apei potabile,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Alte două microbuze electrice au ajuns în județul Alba. În ce localități vor transporta elevi

Alte două microbuze electrice din cele 26 achiziţionate de Consiliul Județean Alba au fost recepționate miercuri. Acestea vor fi utilizate pentru transportul elevilor din Mogoș și Poșaga.
Microbuzele sunt cumpărate în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.
Acestea sunt echipate cu facilităţi moderne, inclusiv rampe pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă. Au au un impact minim asupra mediului prin reducerea emisiilor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
George Simion nu se întâlnește cu Nicușor Dan nici la TVR. Postul public organizează dezbateri separate pentru fiecare candidat

George Simion nu se întâlnește cu Nicușor Dan. Televiziunea Română anunţă că organizează, în perioada 15-16 mai, două emisiuni de dezbatere pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Nicuşor Dan a confirmat că va participa joi, de la ora 21.00. Confirmarea din partea lui George Simion este așteptată în cursul zilei de joi, potrivit unui comunicat al postului public de televiziunii.
„Încă de la începutul perioadei electorale pentru alegerile prezidențiale,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Viorel Băltărețu: România reală merită mai mult decât un vot. Merită reconstruită.

Duminică, 18 mai, votăm. Este un moment esențial. Nu doar pentru următorii 5 ani, ci pentru direcția morală și economică a României.
Dar vreau să spun limpede: votul e doar începutul. Alegerile nu rezolvă automat problemele din societate. Ele doar stabilesc cadrul. De a doua zi, avem nevoie de ceva mult mai greu: vindecare. Reconstrucție. Revenirea la o normalitate care respectă munca, responsabilitatea și decența.
Zilele trecute am citit un articol scris de Dorel…
Citește mai mult pe Cluj24.ro