Connect with us

ACTUALITATE

Ce categorii de consumatori nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze naturale

Publicat

gaze naturale 736x460 1 590x354

Consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, serviciile sociale și industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale, anunță Executivul pe Facebook.

„Consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, serviciile sociale și industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale”, transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023.

 

Ce categorii de consumatori nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze naturale: țările Uniunii Europene au convenit asupra unui regulament de urgență

 

„Rezervele de gaze ale țării reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru 1 august 2022. Menținând acest ritm accelerat putem ajunge la o capacitate a depozitelor de cel puțin 80% înainte de 1 noiembrie. În plus, disponibilitatea surselor interne de gaze naturale și profilul de consum al țării noastre, corelat cu pachetul guvernamental de protecție a cetățenilor și economiei, sunt elemente ce garantează asigurarea necesarului de consum pentru iarna 2022-2023”, se arată în postarea Guvernului.

Țările Uniunii Europene au convenit marți asupra unui regulament de urgență pentru a reduce consumul de gaze naturale în această iarnă, în timp ce Europa se pregătește pentru o iarnă cu aprovizionarea incertă din partea Rusiei, anunță Reuters.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Cutremur cu magnitudine de 5.3 produs în Japonia

Publicat

Un cutremur semnificativ, cu magnitudinea de 5.3 s-a produs sâmbătă, 6 august, în Japonia. Seismul a avut loc la adâncimea de 10 kilometri.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, sâmbătă, 6 august 2022, la ora 15:23:40 (ora locală a României), s-a produs în largul coastei de est HONSHU, Japonia un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.3.

Seismul a avut loc la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 195km E de Sakura, 201km SE de Katsuta, 202km SE de Hitachi-Naka, 203km E de Chiba, 205km E de Ichihara, 205km SE de Mito, 208km SE de Hitachi, 222km E de Kashiwa, 225km SE de Tsukuba, 226km E de Matsudo.

Citește mai departe

ACTUALITATE

259 de noi infectări la Cluj. Ne apropiem de 10 cazuri de COVID la mie în județ. La Cluj-Napoca, incidența este de 13,70

Publicat

test covid pixabay.jpg

259 de cazuri de Covid-19 au fost diagnosticate la Cluj în ultimele 24 de ore. La nivel național au fost 6.441 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 28 de decese.

4.612 de Covid-19 au fost diagnosticate la Cluj-Napoca între 20 iulie și 2 august, perioada de raportare pentru ziua de sâmbătă. Incidența cazurilor la Cluj-Napoca a ajuns la 13.70.

În aceeași perioadă, în întreg județul Cluj au fost raportate 6.982, iar incidența a ajuns la 9,22 la mia de locuitori.

În spitalele clujene sunt internați pe secții 150 de pacienți cu Covid-19, dintre care 23 de copii. La ATI sunt 13 pacienți,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. FOTO. Șoferi prinși DROGAȚI în trafic în timpul unei RAZII la Cluj. Se „poartă” AMESTECUL de substanțe

Publicat

drugtest alcooltest 17.jpg

Nu mai puțin de 13 șoferi au fost prinși drogați la volan în timpul unei razii care a avut loc la Cluj-Napoca în noaptea de vineri spre sâmbătă. Cel puțin un șofer a fost testat pozitiv la mai multe substațe psihoactive.

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de polițiștii celorlalte inspectorate de poliție județene din țară au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

1.200 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Culturi aflate în zona șoselei de centură din Alba Iulia, distruse de cetățeni care au campat în apropiere

Publicat

cdcamp 1000x599.jpg

Un cititor Alba24 ne-a semnalat sâmbătă faptul că mai multe grupuri de cetățeni de etine romă au campat în zona șoselei de centură a municipiului Alba Iulia și distrug culturile aflate în apropiere. 

Cetățeanul susține că a făcut mai multe sesizări autorităților, însă fără rezultat. 

„Sunt grupuri de cetățeni migratori care campează pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia și distrug toate culturile din zonă.

Suntem disperați. Toată investiția noastră este distrusă de acești oameni care fură și distrug sub ochii Poliției…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe