Connect with us

EVENIMENT

Ce este spațiul Schengen și de ce este importantă aderarea României la această zonă

Publicat

ce este spațiul schengen și de ce este importantă aderarea

România nu a fost acceptată nici de această dată în spațiul Schengen, după ce Austria s-a opus, invocând fenomenul migrației ilegale. Deși Germania a încercat chiar să forţeze negocierile în favoarea țării noastre, poziția Austriei a rămas neschimbată. Deși susținea România, Olanda a votat „la pachet“ pentru respingerea Bulgariei și a României, decuplarea celor două țări dovedindu-se imposibilă.

Ce este spațiul Schengen și de ce este importantă aderarea României la această zonă

UPDATE: România nu intră în Schengen nici de această dată

Deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale Uniunii Europene, țara noastră, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată. Reuniţi la Bruxelles, miniştrii de interne şi de…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”: Peste 130 de evenimente. Când va avea loc

Publicat

timisoara capitala europeana a culturii sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Timișoara dă startul, oficial, pe date de 17 februarie 2023, Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, cel mai mare eveniment cultural din istoria orașului.

Primarul Dominic Fritz anunță, în weekendul de deschidere (17-19 februarie), peste 130 de evenimente: concerte, spectacole, expoziții sau evenimente comunitare, iar pe tot parcursul anului, peste 1.000 de evenimente culturale.

Deschiderea oficială va avea loc în Piața Unirii, locul în care la 3 august 1919 trupele române au ajuns în Timișoara și astfel, orașul a devenit teritoriu românesc.

Ceremonia va începe cu un moment simbolic în care orașului îi va fi înmânat premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii dacă toate obligațiile asumate prin dosarul de candidatură au fost îndeplinite cu succes.

Bugetul local prevede pentru cultură, în acest an, o alocare de 186,7 mil lei.

Evenimentul festiv Sărbătorim Deschiderea! va începe la ora 19,00, în Piața Unirii și pune în lumină memoria și identitatea Timișoarei, alături de artiști locali și invitații lor.

Piața Unirii va fi animată de show-ul aerian Muaré Experience al Voalá Project, un performance intens care îmbină muzica și artele vizuale și care a fost prezent în peste 30 de țări din întreaga lume.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiect de investiții a Primăriei Municipiului Zalău, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ

Publicat

proiect de investiții a primăriei municipiului zalău, pentru dotarea cu

În municipiul Brașov vor fi amenajate 24 de locuințe sociale într-un bloc din municipiu. Valoarea investiției depășește 3,3 milioane de lei, a anunțat luni, 6 februarie 2023, Primăria Municipiului Brașov.

Potrivit Primăriei Municipiului Brașov, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru transformarea căminului pentru persoane fără adăpost în bloc de locuințe sociale.

Vor fi amenajate 24 de locuințe, garsoniere și apartamente cu două camere Municipalitatea continuă programul de sprijin al persoanelor aflate în situații dificile prin amenajarea a 24 de locuințe sociale în imobilul în care acum își are sediul Căminul pentru persoane fără adăpost.

În ședința ordinară de săptămâna trecută, Consiliul Local a aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Intervenția estetică bizară la care a apelat Adriana Bahmuțeanu. Dezvăluiri fără perdea: „M-a băgat cu tot corpul”

Publicat

intervenția estetică bizară la care a apelat adriana bahmuțeanu. dezvăluiri

De curând, Adriana Bahmuțeanu a fost invitată în cadrul emisiunii de la Kanal D, prezentate de Denise Rifai. Aici, fosta parteneră de viață a lui Silviu Progoană a vorbit deschis despre anumite subiecte din viața sa. Extrem de sinceră, jurnalista a spus la ce intervenție estetică a apelat.

Ce intervenții estetice are Adriana Bahmuțeanu. Jurnalista a spus adevărul

Recent, Adriana Bahmuțeanu a fost invitată în emisiunea de la Kanal D a lui Denise Rifai. Acolo, fosta soție a lui Silviiu Prigoană a răspuns sincer la cele 40 de întrebări adresate de către îndrăgita prezentatoare.

La un moment dat, jurnalista a spus și la ce intervenție estetică bizară a apelat. Aceasta a negat că și-ar fi făcut rejuvenare intimă, însă a recunoscut că și-a făcut o aerisire cu ozon.

Totodată, Adriana Bahmuțeanu a…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 30.000 de imobile, vândute în luna ianuarie în întreaga ţară

Publicat

În luna ianuarie a anului 2023 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 33.274 de imobile, cu 26.590 mai puţine faţă de luna decembrie, a informat, luni, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna ianuarie este cu 6.236 mai mic faţă de perioada similară a anului 2022.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în ianuarie 2023, în Bucureşti – 6.945, Braşov – 1.928 şi Ilfov – 1.458.

Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Teleorman – 174, Covasna – 180 şi Olt – 184.

De asemenea, judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în prima lună a anului 2023 sunt Dolj – 554, Buzău – 435 şi Brăila – 396. Agerpres

Citește mai departe