Connect with us

EVENIMENT

Ce este spațiul Schengen și de ce este importantă aderarea României la această zonă

Publicat

România nu a fost acceptată nici de această dată în spațiul Schengen, după ce Austria s-a opus, invocând fenomenul migrației ilegale. Deși Germania a încercat chiar să forţeze negocierile în favoarea țării noastre, poziția Austriei a rămas neschimbată. Deși susținea România, Olanda a votat „la pachet“ pentru respingerea Bulgariei și a României, decuplarea celor două țări dovedindu-se imposibilă.

Ce este spațiul Schengen și de ce este importantă aderarea României la această zonă

UPDATE: România nu intră în Schengen nici de această dată

Deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale Uniunii Europene, țara noastră, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată. Reuniţi la Bruxelles, miniştrii de interne şi de…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Accident între Aiud și Mirăslău. O persoană a fost rănită

Publicat

foto: accident între aiud și mirăslău. o persoană a fost

Un accident s-a produs miercuri seară, în jurul orei 21:45, pe DN1, între Aiud și Mirăslău. Potrivit ISU Alba, a fost implicat un singur autoturism. Detașamentul de Pompieri Aiud a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor medical.

Conform informațiilor de la fața locului, o persoană din vehicul a necesitat îngrijiri medicale.

La sosirea salvatorilor, victima este conștientă și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hapoel Ierusalim – U-BT Cluj, 73-81. Clujenii obțin a două VICTORIE în EuroCup

Publicat

u bt.jpg

U-BT Cluj a disputat, miercuri în Bulgaria, un nou meci în BKT EuroCup, de această dată cu Hapoel Ierusalim, fostă câștigătoare a competiției. Din cauza situației din Orientul Mijlociu, Hapoel își dispută partidele de pe teren propriu departe de casă. După un meci pe care l-au controlat de la început la sfârșit, clujenii câștigă cu 81 la 73.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan sunt pe o pantă ascendentă, după victoriile cu Veolia Towers Hamburg și CSM…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Focul lui Sâmedru. Obiceiuri, semnificații și superstiții în ajunul sărbătorii Sfântului Dumitru. Tradiție veche românească

Publicat

focul lui sâmedru. obiceiuri, semnificații și superstiții în ajunul sărbătorii

O sărbătoare importantă a lunii octombrie este Sfântul Mucenic Dimitrie Sâmedru. În ajunul acestei sărbători este ”Focul lui Sâmedru”, un obicei pitoresc ce se regăsește în unele zone rurale din țară.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie, oamenii fac focuri la răspântii. Peste acestea sar copiii, ca să fie sănătoşi sau tinerii, ca să se căsătorească.

Se spune că, dacă recolta de gutui şi nuci este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce pedeapsă au dat magistrații Tribunalului Alba într-un caz de consum de droguri. Tânăr, prins cu aproape două grame de 3-CMC

Publicat

ce pedeapsă au dat magistrații tribunalului alba într un caz de

Un tânăr din Alba a fost prins de două ori cu droguri la el. În condițiile în care fenomenul vânzării de droguri este unul crescut în județul Alba, cazul în sine nu este unul ieșit din comun. 

Pentru că a fost prins de două ori cu droguri la el s-a ales cu dosar penal și cu o trimitere în judecată. În data de 21 octombrie 2024, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pentru deținere și consum.

Practic acesta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe