Connect with us

EVENIMENT

Ce înseamnă gaslighting, termenul desemnat cuvântul anului 2022. Definiția sa ascunde o poveste cutremurătoare din trecut

Publicat

ce înseamnă gaslighting, termenul desemnat cuvântul anului 2022. definiția sa

Termenul „gaslighting” a fost desemnat cuvântul anului 2022 de editorii dicționarului american Merriam-Webster, pe baza căutărilor ce au fost făcute în ultimul an. Definiția sa ascunde o poveste cutremurătoare din trecut.

Ce înseamnă „gaslighting”

Dicționarul american Merriam-Webster definește termenul „gaslighting” drept „acţiunea sau practica de a induce în eroare o persoană în propriul avantaj”. Conform editorilor, acesta exprimă epoca dezinformării în care trăim.

„În ultimii ani, odată cu înmulţirea impresionantă a canalelor şi tehnologiilor folosite pentru a dezinforma, gaslighting a devenit cuvântul favorit pentru a desemna decepţia. De aceea (credeţi-ne pe cuvânt!) şi-a câştigat titlul de Cuvântul Anului”, au notat editorii dicționarului, precizând că de la începutul…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident în Prahova, pe DN1 în zona Movila Vulpii. O victimă, trafic restricționat

Publicat

1674588220 politia 2 alba24 e1669892753918 1000x600.jpg

Un accident rutier grav a avut loc, joi dimineață, pe DN1 în județul Prahova.

Potrivit IPJ Prahova, accidentul a avut loc pe DN1,  zona Movila Vulpii

Din primele informații, o pasageră care se afla în afara unui autoturism staționat în afara părții carosabile, pe sensul de mers către Câmpina, ar fi fost acroșată de autoturism care se deplasa în aceeași direcție.

Traficul este restricționat.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod galben de ceață densă și ghețuș în localități din Brașov și Harghita

Publicat

avertizare meteo: cod galben de ceață densă și ghețuș în

Orașul Brașov a obținut prin Programul PNRR o finanțate de peste 30 de milioane de lei, prin care se vor achiziționa peste 200 de ecoinsule de diferite tipuri.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Brașov, Brașovul parcurge o nouă etapă în gestionarea deșeurilor de la populație: cea de extindere a sistemului de colectare selectivă la toate platformele de depozitare a deșeurilor din municipiu, prin insule ecologice cu containere separate pentru fiecare tip: biodegradabil, rezidual, sticlă, hârtie și carton, plastic și metal.

Cea mai importantă achiziție a acestor ecoinsule este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență, cu peste 30 de milioane de lei.

Ministerul Mediului a comunicat primăriei, în cursul zilei de ieri, că a fost acceptată solicitarea de finanțare pentru achiziția a…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendar ortodox februarie 2023. Zilele în care sunt sărbători cu cruce roșie

Publicat

calendar ortodox februarie 2023. zilele în care sunt sărbători cu

În luna februarie, creștinii ortodocși au doar o sărbătoare cu cruce roșie, iar aceasta este chiar la începutul lunii. Mai exact, pe 2 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului, sărbătoare ce amintește de Aducerea la Templu a Pruncului Iisus. Ce sărbători mai avem în cea de-a doua lună a anului, conform calendar ortodox februarie 2023, puteți afla în continuare.

Calendar ortodox februarie 2023. La finele lunii se intră în Postul Paștelui

În acest an, luna februarie este cea în care creștinii ortodocși se pregătesc pentru intrarea în Postul Paștelui. După cum vă spuneam, potrivit calendarului ortodox pentru februarie 2023, în cea de-a doua lună a anului doar o sărbătoare este marcată cu cruce roșie, însă avem trei sărbători cu cruce neagră.

Pe 10 februarie, creștinii…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vâlcea: Bărbat de 55 de ani, scos fără suflare din apele râului Olănești

Publicat

valcea 1 copy

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost scos, miercuri noaptea, de pompierii vâlceni, din apele râului Olănești.

Potrivit ISU Vâlcea, echipa de căutare/salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați, miercuri, 8 februarie 2023, în jurul orei 23.00, pentru scoaterea unui bărbat decedat din apa râului Olănești.

valcea 2 copy

În urma identificării, s-a constatat că bărbatul avea vârsta de 55 de ani fiind găsit plutind în albia râului Olănești.

valcea 3 copy

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost adus la mal de către angajații ISU, după care afost predat organelor abilitate, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea împrejurărilor în care a avut loc decesul.

Citește mai departe