Connect with us

ACTUALITATE

Ce mai caută copiii pe Internet: Jocul Roblox, seturi Lego şi genul muzical K-pop

PublicatCăutările pe Internet în această perioadă, din partea copiilor, a evidenţiat interes pentru jocul Roblox, jucării Lego, respectiv trupele de muzică BTS şi Blackpink, arată datele unei analize realizată de Kaspersky şi publicată vineri.

Conform sursei citate, în noiembrie, copiii au manifestat interes crescut în mai multe domenii, precum: jocurile, muzica, magazinele şi cumpărăturile, jucăriile, desenele animate, serviciile şi platformele, personajele, hobby-urile şi activităţile, dar şi consolele de jocuri au fost cele mai populare categorii.

Astfel, primele trei dintre aceste interese sunt jocurile (44%), muzica (14%) şi cumpărăturile (10%).

La secţiunea jocuri, copiii care au arătat cel mai mult interes pentru Roblox (23%), Among Us (21%), Minecraft (20%), Gacha Life (16%) şi Fortnite (11%). În acelaşi context, Nintendo Switch a fost cea mai căutatp consolă de către copii (42%), în timp ce PlayStation se află pe locul doi, cu 36% din total, şi Xbox (22%). Cele mai căutate jocuri pentru consola Nintendo Switch sunt: Mario, Animal Crossing şi The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

În ceea ce priveşte preferinţele muzicale, genul ales este K-pop, care a zguduit topurile în ultimii ani. Aproape jumătate dintre cererile de muzică sunt compuse din “K-pop” (48%) şi dominate de două trupe preferate – BTS (58%) şi Blackpink (42%).

Un alt segment analizat este cel al jucăriilor unde 51% dintre cereri s-au îndreptat spre Lego, urmat de Barbie (22%), seturi Playmobil (11%), păpuşi L.O.L. Surprise! (8%) şi 5 Surprise Mini Brands (8%). Cele mai dorite seturi Lego sunt dedicate Among Us, Harry Potter, Star Wars, Ninjago, Technic, City, Friends şi Minecraft.

Analiza Kaspersky se bazează pe metadate anonimizate, furnizate voluntar de utilizatorii aplicaţiei Kaspersky Safe Kids în perioada 25 octombrie – 26 noiembrie 2020. Aceasta acoperă căutările făcute de către copii prin: Bing, Google, Mail.ru, Yahoo, Yandex şi YouTube. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Alegeri în Iran. Rouhani anunţă un nou preşedinte din primul tur al scrutinului prezidenţial

Publicat

Iranienii şi-au ales un nou preşedinte din primul tur al scrutinului prezidenţial de vineri, a anunţat sâmbătă preşedintele în exerciţiu Hassan Rouhani, acreditând, chiar înainte de anunţarea rezultatelor oficiale, ideea unei victorii a ultraconservatorului Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, principalul favorit al alegerilor, potrivit AFP.

“Felicit oamenii pentru alegerea lor”, a declarat Rouhani într-un discurs televizat.

“Felicitările mele oficiale vor veni mai târziu, dar ştim deja cine a obţinut suficiente voturi în aceste alegeri şi cine este ales astăzi de popor’, a adăugat el, fără a menţiona numele câştigătorului.

În mesaje difuzate pe Instagram, pe Twitter sau transmise de mass-media iraniene, cei trei contracandidaţi ai lui Raissi au recunoscut la rândul lor lor victoria acestuia.

Potrivit media de stat iraniene, numărarea voturilor continua sâmbătă dimineaţă. Cifrele privind participarea la vot şi rezultatele definitive urmează să fie făcute publice înaintea orelor prânzului (07: GMT).AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cîţu către prefecţi: Nimeni nu pleacă nicăieri. Nu ne luăm concediu

Publicat

Premierul Florin Cîţu le-a cerut, sâmbătă, prefecţilor să fie pregătiţi pentru a interveni în orice moment, în contextul ploilor abundente din ultima perioadă, care au afectat mai multe judeţe din ţară.

“Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact şi vom afla ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi, să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea, suntem toţi pregătiţi să intervenim în orice moment”, a precizat Cîţu, la o videoconferinţă online cu prefecţii, la care a participat ministrul de Interne, Lucian Bode, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, precum şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Premierul a adăugat că, în cadrul videoconferinţei, se va face o evaluare a zilei de vineri, a momentelor dificile din câteva judeţe.

“Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile în câteva judeţe, în Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, mai avem cei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare, am vorbit cu domnul Arafat. Aş vrea astăzi să facem evaluarea zilei de ieri, să vedem cum au reacţionat, apoi aş vrea să avem o discuţie, să vedem ce se întâmplă cu specialiştii de la meteo şi hidro, să ne spună la ce să ne aşteptăm în zilele următoare, şi după aceea aş vrea să iau pe fiecare prefect în parte, să discutăm să vedem ce probleme aveţi, ce nevoi aveţi ca să ne pregătim, dacă este nevoie, pentru următoarea şedinţă de Guvern, să trimitem resurse sau ajutoare, să vedem de ce e nevoie”, a precizat Cîţu, la începutul videoconferinţei. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Boris Johnson împlineşte 57 de ani. Parcursul profesional al premierului Marii Britanii

Publicat

Premierul Angliei împlineşte, astăzi, 57 de ani. De-a lungul carierei sale, Boris Johnson a fost implicat în multe controverse. Unele din ele au stârnit amuzamentul întregii planete, iar altele au atras antipatii.

Ca primar al Londrei, a ajuns des pe primele pagini ale ziarelor, iar unele dintre gafele sale sunt memorabile.

Ce nu ştiu mulţi este că premierul Angliei este născut în New York. El provine dintr-o familie de clasa de mijloc superioară, iar prin puterile sale, acesta a urcat încet, dar sigur, pe scara clasei sociale şi politice.

Şi-a început cariera ca jurnalist şi încă din acea vreme şi-a format o reputaţie de nonconformist de care nu se dezice nici astăzi.

Boris Johnson a fost primar al Londrei între 2008 şi 2016.

Începând cu anul 2015 este membru al Parlamentului pentru circumscripţia Uxbridge şi South Ruislip, iar ulterior a devenit Secretar de stat pentru Afaceri Externe, în perioada 2016 – 2018.

Din 2019 a devenit lider al Partidului Conservator.

Şi în viaţa privată îi merge la fel de bine. Premierul s-a căsătorit recent cu Carrie Symonds, într-o ceremonie secretă, departe de ochii curioşilor. La eveniment a participat un număr restrâns de persoane.

Boris Johnson a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai Brexitului şi chiar a ameninţat în mai multe rânduri cu o separare dură, dacă Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu ajungeau la un acord.

Boris a fost acuzat în mai multe rânduri că a dus o campanie bazată pe frică şi a alimentat resentimentele faţă de Uniunea Europeană. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un şef plecat de la Tesla şi-a vândut acţiunile cu 274 de milioane dolari

Publicat

Unul dintre cei mai importanţi oameni de la Tesla a părăsit compania şi îşi comercializează acţiunile. Jerome Guillen lucra pentru compania lui Elon Musk din 2010, dar a plecat la începutul lunii iunie. Mişcarea ridică semne de întrebare privind viitorul programelor pe care Tesla le are în derulare.

Jerome Guillen, multă vreme preşedinte la Tesla Inc, a părăsit compania și a vândut acţiuni în valoare de 274 milioane dolari, potrivit dosarului de la Securities and Exchange Commission (SEC).

Guillen a început seria tranzacţiilor pe 10 iunie. Fostul conducător a vândut acţiuni în trei etape: 215.718 acţiuni pentru 129 milioane dolari, apoi 145.289 acţiuni în valoare de 89,6 milioane dolari, pe 14 iunie, şi 90.111 acţiuni în valoare de 55 milioane dolari, pe 10 iunie.

„Mişcarea ar putea ridica câteva sprâncene printre investitori”, a declarat analistul Wedbush Securities, Daniel Ives, adăugând că investitorii vor urmări cu atenţie dacă Jerome Guillen va vinde şi alte acţiuni.

Guillen, fost inginer la Mercedes, care lucra pentru Tesla din 2010, a supravegheat întreaga afacere a vehiculelor companiei, înainte de a fi numit preşedinte al unităţii Tesla Heavy Trucking, în martie.

Plecarea lui Guillen, unul dintre primii patru lideri ai Tesla, aici incluzându-l şi pe CEO-ul Elon Musk, a stârnit îngrijorări pe piaţă cu privire la programele de vehicule viitoare ale Tesla, cum ar fi camioanele semi-electrice.

Opţiunile pe acţiuni le oferă angajaţilor şi directorilor de la Tesla dreptul de a cumpăra acţiuni ale companiei lor la un preţ specificat, pentru o anumită perioadă de timp. MEDIAFAX

Citește mai departe