Connect with us

ACTUALITATE

Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Pompierilor din România

Publicat

ziua pompierilor romania captura guvern facebook
sursa foto: captură video: Facebook / Guvernul României

„Populația se bazează mult pe dumneavoastră, indiferent de natura provocării sau a dezastrului care amenință comunitățile”, a transmis președintele Klaus Iohannis de Ziua Pompierilor din România.

„Participăm astăzi la un moment deosebit, pentru a rememora, cu prilejul <Zilei Pompierilor din România>, devotamentul și curajul pompierilor militari care în timpul Revoluției de la 1848 s-au jertfit pentru apărarea idealurilor de libertate, independență și unitate națională ale poporului român.

Totodată, onorăm sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru a salva semenii aflați în pericol.

De-a lungul timpului, pompierii și-au îndeplinit cu abnegație misiunile și au demonstrat că sunt un sprijin stabil și puternic pentru societatea civilă și pentru comunități.

Profesionalismul și seriozitatea au constituit premisele încrederii de care pompierii se bucură astăzi din partea cetățenilor.

Rolul dumneavoastră a crescut de la an la an, dobândind noi valențe.

De la o instituție cu un rol principal în stingerea incendiilor, ați reușit să vă transformați într-o instituție universală de intervenție și salvare, care depășește acum cu mult responsabilitățile pe care le aveați în urmă cu trei decenii.

Populația se bazează mult pe dumneavoastră, indiferent de natura provocării sau a dezastrului care amenință comunitățile”, a spus Klaus Iohannis la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Pompierilor din România, organizată la Palatul Cotroceni.

Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Pompierilor din România. „Ultimii ani au fost marcați de creșterea frecvenței factorilor de risc care amenință viața și sănătatea populației”

Ultimii ani au fost marcați de creșterea frecvenței factorilor de risc care amenință viața și sănătatea populației, mediul înconjurător și valorile patrimoniului național, precum și de apariția unor provocări noi, cauzate îndeosebi de schimbările climatice radicale, a adăugat șeful statului.

„Evoluția societății crește exponențial diversitatea și amploarea situațiilor de urgență și, de aceea, este important să acordăm atenția necesară consolidării sistemului integrat de intervenție din România, care și-a demonstrat eficiența în ultimii ani.

Rolul pe care vi l-ați asumat, alături de celelalte servicii de urgență aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, de reprezentanții societății civile și ai organizațiilor internaționale, necesită o adaptare continuă a pregătirii dumneavoastră la nevoile actuale și o diversificare a echipamentelor din dotare, astfel încât să dobândiți competențele și abilitățile practice necesare gestionării gamei largi de situații de urgență care pot apărea”, afirmă Iohannis.

Președintele a apreciat că pregătirea și prevenirea sunt instrumente de o valoare incontestabilă în creșterea capacității de a face față situațiilor de criză și de urgență, împreună cu buna planificare a activităților și, în final, acordarea asistenței de urgență, iar pregătirea populației pentru situații de urgență este esențială.

Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Pompierilor din România. Despre ce a amintit președintele

De asemenea, el a amintit și de participarea pompierilor români la mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene în Franța și Grecia, dar și de contribuția lor la granița cu Republica Moldova și Ucraina

„Aveți vocație de salvatori și vă suntem recunoscători pentru sacrificiile uriașe făcute astfel încât situațiile de criză să fie depășite fără victime și pagube majore.

Vă îndemn ca, acolo unde vă trimite datoria, să nu uitați că nimic nu este mai onorant decât să vă puneți în serviciul semenilor voștri, să le garantați securitatea și să contribuiți la păstrarea unui mediu înconjurător sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoarele”, a încheiat Iohannis.

La ceremonie a participat și premierul Nicolae Ciucă, deși programul inițiat al acestuia prevedea, la ora 16.00, participarea la reuniunea Comitetului Interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VINERI: Ședință extraordinară a Consiliului Județean Alba. Contract și licențe de transport, investiții prin PNRR. Ordinea de zi

Publicat

prefectura curtea de apel cj alba sediu 2022.jpeg

Consilierii județeni din Alba se reunesc vineri, 7 octombrie, de la ora 9.00, în ședință extraordinară, cu proiecte pe ordinea de zi.

Vor avea de aprobat atribuirea contractului de transport public pe traseul Ocna Mureș-Lunca Mureșului și a unor licențe de transport, precum și documentații de investiții prin PNRR.

Ordinea de zi

  • 1. Aprobarea Procesului verbal încheiat cu ocazia ședinței „ordinară” a Consiliului Județean Alba din data de 23 septembrie 2022
  • 2. Proiect de hotărâre nr. 248/3 octombrie 2022 privind atribuirea directă, prin măsuri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Târgul de CARIERE a revenit la Cluj. 60 de companii așteaptă să cunoască viitorii ANGAJAȚI

Publicat

unnamed e1664907330471.jpg

Târgul de Cariere se întoarce la Cluj pentru două zile, 5-6 octombrie, între orele 11:00 și 18:00, la BT Arena (Sala Polivalentă). La eveniment sunt așteptați aproximativ 5000 de candidați, care vor fi întâmpinați de reprezentanții a 60 de companii din diverse domenii de activitate.

„Dacă urmărești o schimbare în carieră sau pur și simplu dorești să iei pulsul mediului profesional, pe parcursul celor două zile vei avea ocazia să îți pui calitățile în valoare, să te remarci în fața angajatorilor sau să obții sfaturi de carieră prețioase”, anunță organizatorii.

Ce posturi sunt…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Intervenția la barajul lacului Tăul Mare din Roșia Montană continuă. Cu cât a scăzut nivelul apei

Publicat

22d61a42 51ef 48fd bab9 361e8a1b10de e1664950039518 1000x600.jpg

Autoritățile continuă refularea apei din lacul de acumulare piscicolă Tăul Mare de la Roșia Montană. În prezent sunt utilizate trei motopompe de mare capacitate, o motopompă fiind pregătită să intervină în rezerva operativă, iar alte două motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană.

Potrivit ISU Alba, motopompele au fost repoziționate spre interiorul lacului pe rampa de acces construită, fiind funcționale.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 196 cm (față de cea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biden vizitează Florida, unde uraganul Ian a semănat moarte

Publicat

joe biden o comite din nou: „unde este jackie? cred

Joe Biden se deplasează miercuri în Florida, unde uraganul Ian a semănat moarte şi distrugere, cu intenţia fermă de a lăsa temporar deoparte diviziunile politice, în acest stat condus de unul dintre cei mai înverşunaţi opozanţi ai săi, notează AFP.

Preşedintele american şi soţia sa, Jill Biden, urmează să sosească în jurul orelor 18.45 GMT la Fort Myers, în sud-vestul statului, exact acolo unde uraganul a atins ţărmul şi a făcut cele mai multe ravagii.

Cuplul prezidenţial va trece în revistă situaţia într-un zbor cu elicopterul, înainte de a se întâlni cu responsabili politici locali, apoi cu rezidenţi afectaţi de dezastru, în timp ce operaţiunile de salvare continuă şi începe un proces de reconstrucţie foarte lung.

 

Biden vizitează Florida, unde uraganul Ian a semănat moarte: Preşedintele american urmează să ţină un discurs la orele 21.15 GMT

Lovită miercurea trecută de Ian, un uragan de categoria 4, Florida îşi numără în continuare morţii şi evaluează pagubele considerabile făcute de una dintre cele mai violente furtuni din istoria recentă a Americii.

Bilanţul oficial era marţi de 76 de morţi (72 în Florida şi 4 în Carolina de Nord), dar media americane numără de partea lor peste o sută de morţi, în timp ce salvatorii sunt încă la lucru în cartiere scufundate în apă.

Sute de mii de locuitori din Florida erau încă fără curent electric marţi, iar autorităţile au spus că vor trebui luni de zile şi 50 de miliarde de dolari, chiar mai mult, pentru a reconstrui zonele de coastă devastate.

 

Biden vizitează Florida, unde uraganul Ian a semănat moarte: empatia sa naturală în astfel de ocazii

Dacă Joe Biden dă dovadă de toată empatia sa naturală în astfel de ocazii, atmosfera ar putea fi, totuşi, puţin tensionată atunci când va fi alături de guvernatorul Ron DeSantis, stea în ascensiune a Partidului Republican şi critic deosebit virulent al preşedintelui democrat.

„Vor exista multe ocazii pentru a dezbate diferenţele dintre preşedinte şi guvernator. Dar acum nu este momentul”, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Biden vizitează Florida, unde uraganul Ian a semănat moarte: Joe Biden şi Ron DeSantis „vor vorbi despre ce este nevoie pentru ca Florida să ajungă într-o fază de reconstrucţie”, a adăugat ea.

Este a doua vizită de acest tip într-o săptămână pentru preşedintele american: el a mers luni în Puerto Rico, teritoriu american din Caraibe devastat de un alt uragan, Fiona.

Numele lui Ron DeSantis, 44 de ani, apare adesea pe listele potenţialilor pretendenţi republicani la alegerile prezidenţiale din 2024.

Guvernatorul Floridei, partizan al unei linii dure în ceea ce priveşte imigraţia şi foarte conservator în problemele sociale, face în mod regulat oamenii să vorbească despre el prin declaraţiile şi deciziile sale controversate.

Recent, el a trimis migranţi cu avionul la Washington şi spre un loc de vacanţă popular pentru elita democrată, Martha’s Vineyard. Casa Albă a criticat ceea ce a considerat a fi o „manevră politică … crudă”.

În martie, senatul statului Florida a aprobat o lege controversată care interzice predarea în şcolile primare publice a subiectelor privind identitatea de gen şi orientarea sexuală, o decizie care, potrivit criticilor săi, i-ar putea prejudicia pe tinerii din comunitatea LGBT+. AGERPRES

Citește mai departe